Jump to content
IGNORED

Preservering/behandling av fisk


Vidar56
 Share

Recommended Posts

Jeg fisker mye året rundt, og bruker følgende metoder for å ta vare på fisk over tid: 

 

Rens og rengjør fisken godt på forhånd! 

 

1. Bruk kun blankposer (nyprodusert plast, àla store brødposer). Aldri handleposer, som er laget av sisterangs resirkulert plastikk, fullt av giftstoffer. 

2. Salter så fisken i buken før jeg pakker den så lufttett som mulig (pleier også å skjære av hode og spord)

3. Graver fisken så ned i gammelsnø der det er mulig i høyfjellet.

4. Er det ikke gammelsnø, lager jeg minivarder av stein, som jeg så tetter igjen med torv/mose. Veldig effektivt kjøleskap. 

5. Går også an å grave ned under myrtorv. 

 

 

Du kan også filetere fisken i fjellet, før du salter den og bærer ned. Enda enklere mtp transport/volum/vektbesparelse. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy