Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjelltur på Korsika


Anbefalte innlegg

Har bestilt flytur til Korsika i juni, og har lyst til å gå i fjellet en ukes tid. Har søkt litt på internett, men finner bare gruppeturer via norske selskap. Har ikke lyst til å være med på fellestur. Noen som kjenner til feks noen lokale selskaper som organiserer for turer på egenhånd, gjerne med bagasjetransport:-) ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bodde en uke i Corte og gikk dagsturer ut derfra. Noen turer på egenhånd og noen sammen med en dansk gruppe i regi av Topas. Hvis du sjekker turbeskrivelsene deres på http://www.topas.dk/pages/turbeskrivelse-frankrig-korsikas-hjerte-vandring-paa-skoenhedens-oe.html#Table9 er det jo bare å rappe turene og gå dem selv!

 

Du kan jo også velge å gå en del av GR20-ruten, hvis du vil ha en sammenhengende tur. Det finnes en del guidebøker, jeg lånte noen av en venn før jeg dro, dessuten er det jo bare å søke på "trekking corsica" e.l., så får du opp f.eks. http://corsica.forhikers.com/ eller andre nettsider.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, takk for gode tips begge to! Har kikket på lenkene dere sendte, men fant bare guidede turer. Har imidlertid saumfart på google om andre Korsika-muligheter, og fant et norsk-frank selskap som tilbyr individuelle turer. Har kontaktet dem for å legge opp en ukestur, og det ser bra ut så langt. For andre som kan være interessert i Korsika-fjelltur, her er adressen http://www.corsica-discover.com/korsika-individuell-vandretur/

 

Er fortsatt interessert i andre som har tips!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

Ser jo ut til at du har funnet hva du ønsker. Men forøvrig så var det en på forumet på Corsica.forhikers.com som gjorde en jobb med å sjekke ut når gruppene var på de forskjellige hyttene langs GR20-ruten, i den tråden ble det og listet opp en del turoperatører: http://corsica.forhikers.com/forum/p/24732

 

Fra Corte til Porto høres ikke ut som en dårlig idé, du vil jo og da krysse GR20. Et alternativ er jo å starte fra Corte og gå opp til GR20 og følge den ruten til Vizzavona feks, Da vil du jo ikke gå hele GR20 og det vil kanskje ikke bli like krevende. En mulig rute er da Corte til Refuge du Sega gjennom flotte Tavignanu-dalen, Refuge du Sega til Refuge du Manganu, Refuge du Manganu til Refuge du Petra Piana, fra Petra Piana til Refuge de l'Onda og derfra til Vizzavona (hvor det er tog-forbindelse til både Ajaccio og Corte). Den mest krevende etappen vil da være fra Manganu til Petra Piana, men og den flotteste. Ellers så er jo sør-delen av GR20 noe mindre krevende enn den nordlige. 

 

Jeg ville uansett sjekket snø-forholdene der i juni. Ifjor lå det snø i fjellene der til langt ut i juni og det var visstnok flere som møtte på problemer.Men velger du å gå over fra Corte til Porto så burde det ikke by på store problemer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.