Gå til innhold
  • Bli medlem

Sol, grønne marker og snøbyger Hå Varhaug – 12. januar


REJOHN

Anbefalte innlegg

En tur på beina før vinteren kommer.

004.JPG
Det skal ikke alltid være lett å finne turmålet. Og denne søndagsmorgenen ble det gjort verre av at værmeldingen tok litt feil. Det snødde.

Det var også så vidt frost enkelte steder.  Værmeldingen lørdagskvelden bød på sol, lite vind og rundt null eller noen grader over null.  Men fra mandag av ville vinteren komme, antakelig med et lett dryss av snø, men nesten sikkert med mange kuldegrader. 
011.JPG
Det ville passe å ta en tur i åpent terreng for riktig å nyte sola og – antakelig – varmen.

Høgjæren  ville være et godt alternativ. Men snøen som kom om morgenen gjorde at vi valgte å ta turen fra Hå gamle prestegard og til Varhaug gamle kirkegård med retur.

Her, helt nede i sjøkanten, kunne det ikke bli mye snø, og heller ikke kuldegrader.
021.JPG
Det var bare så vidt litt snø ute ved sjøen, og ikke frost.  Sola skinte, men en liten trekk gjorde det kaldt i skyggen,

Men i sola, der var det varmt. Skikkelig bra å kjenne sola varme i ansiktet, og like kjekt å kunne gå i skjortearmene. Nå hadde vi trekken i ryggen nedover mot Varhaug. Og sola i ansiktet. Det ble vårstemning.  Og det gode været beholdt vi til vi var nede ved Bodle.  Det kom noen skikkelig mørke skyer. Og ikke lenge etter flagret det snø i lufta. Ikke så mye at det la seg, men nok til at vårstemningen forsvant og det ble vinter.  Det varte heldigvis ikke lenge, sola kom frem og gjorde også tilbaketuren til en varm og vårlig affære. 037.JPG
Det var en del biler på Hå, men ikke mange på tur så ”tidlig”. Da vi nærmet oss Varhaug kom det en hel del folk imot. Det var en god del som ville benytte den siste dagen til tur – vi ble ikke alene på tilbake veien.  Og på Hå var det mange. Også en god del som gikk tur – i lave  sko. Vi hadde sorpe til knærene, de andre kunne umulig holde seg rene og tørre.

Det var skikkelig bra å få tatt en tur, slik rett før vinteren kommer for fullt. Så får vi se neste helg om det igjen er blitt vår.

 

Vis hele artikkelen slik den er på hjemmesiden

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.