Gå til innhold
  • Bli medlem

Telt belysning


Bålmannen

Anbefalte innlegg

34 minutes ago, Tor-Erik-L-77 said:

Om ikke gass er tingen så finnes det mye bra i LED også. Selv har jeg en led lanterne som kan dimmes helt ned og gir et veldig flott lys. Hendig sak som jeg også bruker til mye annen "camping" bruk!

Den er fin den. Kjøpte både den og mini-utgaven. Den store er bare med i pulken nå og den andre i sekken høst og tidlig vår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
2 hours ago, Mareng said:

Ser de selger lignende på e-bat til 8-10 kroner.

Noen som har prøvd disse billige greiene? Ser jo veldig greit ut med tanke på størrelse og hvordan lyset spres ut i teltet: http://www.ebay.com/itm/Hot-Hanging-LED-Camping-Tent-Light-Bulb-Fishing-Lantern-Lamp-Outdoor-Accessories-/291992828501?var=&hash=item43fc20fa55:m:mZLV57D_lHKKA74NMGrlOrw

Jeg har bestilt av denne typen. Var såpass fornøyd at jeg har bestilt opp flere. Lett å henge opp, lav vekt, 2 lysstyrker....og koster "ingenting"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har akkurat fått disse i postkassen, men ikke testet enda. Planen var å ha disse hengende i hengekøyene til meg, fruen og jenta vår på 4 :) Bra håndarbeid og virker som om det sprer greit med lys selv med den lille lyskilden :) 

http://www.ebay.com/itm/Tread-Lite-Gear-Ultralight-Cuben-Fiber-Led-camping-lantern-Hammock-Trailstar-8g/282339742738?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140602152332%26meid%3Dd13f15b42b0e45a3b53400d5406e7ee6%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D1%26sd%3D272527573664

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker en Primus teltlykt drevet på gass, den fungerer helt tip top. Den gir både lys og varme, som andre er inne på her blir det jo etter snøsmelting og matlaging som regel plussgrader i teltet så gassen tenner greit den. Det en imidlertid må være obs på er jo at glasset blir varmt så det er fort gjort og svi hull i jakker, soveposer, teltduk, liggeunderlag etc. Jeg henger den i en hempe i taket, høyt nok til at jeg ikke skumper borti den hver gang jeg beveger på beina/knærne og lavt nok til at den ikke svir duken i taket.

Når det er 10 minus ute så klarer jo ikke lykta og gjøre det t-skjortevarmt inne i teltet selvfølgelig, men den hjelper adskillig pluss at den jo gir flott leselys!

I forhold til kullos har jeg ikke noen tall eller noe å støtte meg til, men jeg har nå hatt den gående hvertfall to timer mens jeg har lest bok i teltet, men sovne fra den må en jo aldri, det gjelder jo alt som går på gass...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte for ca tre år siden 6-7 forskjellige teltlykter. Etter å ha testet litt er det disse jeg har kjøpt flere av: 

http://www.ebay.com/itm/Foldable-Outdoor-LED-Bivouac-Lantern-Light-Camping-Hiking-Tent-Night-Lamp-2-Mode-/282046462347?var=&hash=item41ab47798b:m:mFfiCi-WL66IeSFG-6PYZPw

Jeg synes forholdet mellom vekt/transportstørrelse/lysmengde/batterikonsum osv har vært best på disse, dog uten å gjøre noen vitenskaplige målinger. 

Det eneste er at i i iskaldt telt så blir den opphengsbøylen lett knukket av. Jeg har derfor montert en tråd til å henge den opp i i stedet. Nå har jeg fått en del av de små krokene jeg har bestillt også så det blir nok å slenge en slik inn på tråden også for hurtig og enkelt oppheng: 
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xmini+carabiner.TRS0&_nkw=mini+carabiner&_sacat=0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du bor 500 meter borte i veien her og dermed antakelig nærmere enn alle de andre medlemmene på siden her, Viktor. Si fra 5 minutter på forhånd så skal du få kaffe også mens du gjør vurderingene på egenhånd. ;-)





(Men, altså ja; jeg har lest både kart, avis og bok i lyset fra en sånn. Selv om jeg vinterstid pleier å ha med et utvalg av alt fra telys til hodelykter i tillegg til et par sånne )

Endret av Espen Ørud
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Mareng

Da har jeg prøvd ut disse til 8kr fra ebay, inkludert frakt.

De bruker 3 AAA batterier, eller du kan velge en oppladbar USB utgave. Jeg valgte med AAA batterier, for det er samme batteri som jeg har i hodelyktene mine.

Og du verden for en kjekk sak! Den gir godt leselys i hele teltet (blått "kaldt" lys), og i motsetning til mange av de som også kan stå oppreist blir det ingen "skygger" under lyset.

Utrolig fornøyd, tror knapt nok det finnes noe bedre teltlys! Det eneste minuset, er set kalde blå lyset, gult varm farge på lyset hadde vert kosligere.

IMG_0372.PNG

Endret av Mareng
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mareng

Kan gjerne tilføye at det er lurt å løsne batterilokket ett par runder, eller ta ut batteriene ved transport, for å hindre at lykten slår seg på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv denne: http://www.banggood.com/1800mAh-Power-Bank-Camping-Light-Magnet-3-Modes-Lantern-Rechargeable-Portable-LED-USB-Tent-Lamp-p-1007573.html?rmmds=category

 

kan også anbefale plassen å kjøpe fra, om dere finner annet. Som regel rask levering.... Da snakker jeg om 1-2 uker..... Ikke som andre jeg har vært borti hvor det tar opp til måneder som dx.com. 

Lykten lyser bra og har magnet så den også kan festes på metall, dog ikke særlig kraftig. Kan også brukes som nødlader til mobil, og lades via USB. Full ladet og på laveste lys styrke (som er forholdsvis bra) hadde jeg den på i 2 døgn i strekk før jeg ikke gadd og finne ut hvor lenge den skule holde på batteriet. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, tubbs skrev:

Nå har de ingen igjen 1f607.png

Ser ut som noe tilsvarende er å finne på Aliexpress: https://www.aliexpress.com/item/Outdoor-Camping-Lamp-Tent-Light-Hanging-3-LED-Light-3-Mode-Adjustable-Lantern-Bulb-Night-Fishing/32756871219.html :) Riktignok $1 mer, men det skal jeg vel klare..  Her har de 2000 på lager, så det bør holde for de fleste Fjellforumere :) 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Var på gammetur med en kompis i helgen og vi måtte sertifisere hans Black Diamond lykt il å IKKE væra "DAB-safe". Umiddelbart etter at vi tente lykten forsvant lyden fra DAB-radioen. Den var tilbake et halv sekund etter at vi slukket igjen. Testet 8-9 ganger med samme resultat. 

Jeg har en batteribank/powerbank som oppfører seg på samme måte. DAB-radiopen "dør" mens det noe lades fra den powerbanken. 


Noen andre? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke uvanlig at belysning og radio kan finne på å krangle.

Det mest spektakulære jeg har hørt om som ingeniør, var at belysningen av Rockheim i Trondheim kunne skape utfordringer for flytrafikken til og fra Værnes :-o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Dere må for alle del ikke bruke slik nymotens led-belysning!

https://www.google.no/amp/s/articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/10/23/amp/near-infrared-led-lighting.aspx

 

Litt mer seriøst; Sjekk om problemet fremstår mest/like mye når lyset er dimmet og på full styrke. 

Denne artikkelen omhandler EMF og led-lys, men da for AC installasjoner. (De fleste teltlys har dimere, som er av forskjellig kvalitet.)

http://healthybuildingscience.com/2013/03/25/emf-from-led-lights/

PS. Jeg bruker gladelig min BD Emoji og andre teltlys på tur! 😁

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, Espen Ørud skrev:

Jeg har en batteribank/powerbank som oppfører seg på samme måte. DAB-radiopen "dør" mens det noe lades fra den powerbanken. 

EMC er nok et problem på flere ting. Den ene powerbanken jeg har, gjør at mobil ikke virker, og har en sterk mistanke om at GPS’en ikke blir helt god. 

Greit å vite om en får lite strøm og lader mens en går. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.