Gå til innhold
  • Bli medlem

Brenner til vinterturer og fyring med parafin


Gjest gammeltbrukernavn111

Anbefalte innlegg

Annonse
Jeg hadde en Whisperlite internationale, men jeg solgte den pga den ikke er så bra på parafin, krevde mye forvarming - pga liten forvarmingsskål måtte den forvarmes 3-4 ganger for å få parafinen til å brenne. Den fungerte derimot særdeles bra på bensin og hadde et behagelig støynivå. Sent from my iPad using Tapatalk
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Multifuel på Amerikansk er renset og blyfri bensin. Når de sier at den fungerer med parafin så er gul, sotende og pulserende flamme godt nok. :P

 

Noen her som vet hvordan Nova'en fungerer i -30?`I instruksjonene så står det at pakningene skal tåle -20 ihvertfall, men går det bra ved lavere temperaturer om man smører dem? Har en Nova konvertert til trangia, men ble ikke særlig kaldt i vinter for å teste den.

 

Edit- Er helt bortevekk i dag og svarte på helt feil tråd som var to år gammel. Stjerne i boka til meg! Men spørsmålet mitt er fortsatt relevant. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg hadde aldri store problem med min Nova (fyrt med parafin) dei åra det var vinterbrennaren min. Eg er ikkje sikker på om eg var nedi -30°, men i alle fall godt under -20°. Min Nova er riktignok frå tida før Optimus flytte ut av Sverige og slutta med kvalitetskontroll, så det er kanskje ikkje relevant dersom din Nova er ein nyare modell.

Eg hadde litt problem med pakninga på pumpa (mot Optimus-flaska) ein gong, men dette var nok pga ei litt sliten pakning. Den same pakninga tetta derimot godt mot MSR-flaskene mine. Forskjellen på flaskene var at anleggsflata på Optimus-flaska var ganske brei, så trykket vart for lite til å tette. MSR-flaskene hadde ein skarpare kant som fekk langt tettare kontakt med pakningen. Eg slutta å bruke Optimus-flaska på den turen (bruker flaska fortsatt, men bare til oppbevaring/transport).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.