Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Et vanskelig tema, for mange - inklusive meg selv. 

 

For å dra debatten i en litt annen retning:

 

Mine egne erfaringer med motorisert ferdsel i utmark i jobb og privat sammenheng stammer i fra kulturer hvor dette allerede er "godtatt" og noenlunde godt implementert (NB: gjelder kun snøscooter).

 

Det hersker liten tvil om at dette vil åpne mulighetene for økt bruk områder som ligger mer øde til - enn det ville vært om fremkomstmidlet var bruk av egen kropp. Det som i første omgang bekymrer meg med dette, er at veien til å komme seg til et sted som ligger fjernere fra trygge rammer (sykehus, politi m.m) blir kortere og ansvaret på enkeltpersonen som tar seg dit blir større, da han må ta vare på seg selv i området han befinner seg i og et betydelig større ansvar blir lagt i hendene på denne personen. Personlig erfaring tilsier at det ikke er forgitt at alle som vil ta i bruk de nye fremkomstmidlene er like godt kjent med det å være utendørs, selv om helt sikkert mange vil være det og tar de rette forholdsreglene. Egne erfaringer tilsier at en helt ny gruppe av interessenter vil besøke fjellet av en slik liberalisering. 

 

Vil dette øke presset på allerede hardt pressede offentlige instanser? 

 

Når en ny kultur blir sluppet til, så vil det komme en overgangsfase som blir krevende - hvordan vil politikerne håndtere dette? Historien er full av eksempler på kulturer som blir introdusert og som skaper større og mindre utfordringer for samfunnet. Nå er ikke snøscooter like graverende som den franske revolusjon, men allikevel så vil det komme en tid i etterkant jeg er veldig spent på å se hvordan vi takler. 

 

Det vanskelige er ikke å sette en lov, utfordringen ligger i å sørge for at den blir håndholdt. 

 

Edit: Skjult lenke - logg inn for å se den - legger merke til at ikke all reiselivsnæring er like positiv. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.