Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Veldig vanskelig å svare på før det er noe konkret. Om det blir fritt til å herje rundt som man vil kan jeg ikke se at det drar så mye positivt med seg.

Ellers er det en fordel for de som ikke ikke kan gå for egen maskin. De får en mulighet til å komme seg ut og opp i høyden. Kan godt hende jeg bare mener det fordi jeg er litt lite mobil selv for tiden. Det finnes jo flere veier man kan kjøre helt opp på høyfjellet, så det er jo ikke det at det er fullstendig utilgjengelig nå heller.

Ulempen er at det vil bli endel motorstøy. Det vil nok bli kjøring rundt overalt selvom det lages regler for hvor man kan kjøre. Jeg tipper det vil medføre fler lete- og bergningsaksjoner. Fjellet kan være ganske tøfft og plutselig blir det tilgjengelig for de som normalt bare kjører crosser på en bane og som ikke har begrep om hva -30 og stiv kuling er.

Men inntil videre velger jeg å ikke bekymre meg, men satse på at det brukes litt vett når reglene skal skrives.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Greia er jo at det store flertallet ikke ønsker økt liberalisering av motorisert utmarksferdsel. Så reglene er gode rammeverk etter min mening, ikke en pest og en plage.

 

Så er det enkelte som hevder at jeg tar feil, da lokaldemokratiet med kommunene jo vil avgjøre hva lokalbefolkningen ønsker. Erfaringsmessig stemmer ikke dette. Lokaldemokrati i små bygdesamfunn, hvor dette jo er mest aktuelt, påvirkes ofte av de som roper høyest og som kjenner flest på fornavn i kommunehuset. Og det er ofte snøscootertilhengere. Slik er det hvertfall i Vinje.

 

Hvordan vet du at det store flertallet ikke ønsker det? Skulle jeg tippe ville jeg trodd at det store flertallet ikke bryr seg. Men så lenge vi ikke har en folkeavstemming på det så kan vi vel ikke vite hva folk flest ønsker i den konkrete saken?

Personlig syns jeg ikke noe om at vi skal kunne kjøre rundt hvor vi vil. Betyr dette at vi også kan kjøre bilen så langt ut i utmarken vi ønsker? Isåfall skal jeg teste ferdighetene til monsteret mitt, ihvertfall 50 m utenfor veien.

Jeg håper ikke dette tar helt av, men jeg må si meg enig i Eirik, vi kan ikke forby alt i tilfelle noen skulle tøye reglene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så vidt jeg husker er det ikke mulighet for lokale krefter å åpne for fritt å herje rundt.

 

Heh...flaks, da drar jeg dit det ikke er lov ;) Har kjørt snøscooter før og det er ganske moro, men jeg vil ikke ha det overalt. Litt fred og ro er jo hyggelig noen ganger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Egentlig en meningsløs debatt på Fjerllforum dette.

Før valget ble enhver antydning til politisk debatt slettet her på forumet.

Meningsmålinger ble fjernet mm.

De er rett og slett de som har stemt på SP, H pg Frp som er skyld i dette.

Så slaget er tapt nå.

Dette blir det flertall for desverre.

Så hva er problemet, det vil jo i såfall bare være kommuner med Høyre, Frp eller SP styre som vil tillate scooterkjøring. Kan du da forklare hvorfor f.eks Krødsherad, med AP styre, har søkt?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette skulle aldri vært en kommunal avgjørelse som det åpnes for nå.

Tullinger finnes over alt.

Fri ferdsel med ATV ligger også i kortene nå som tullingene får styre miljøpolitikken.

Men du kan jo ikke skylde på de borgerlige når de overlater ansvaret til andre. Er det noe galt med alle partier utenom SV da eller? SV har vel egentlig ikke noe særlig makt noe sted så vi vet jo ikke hvor store tullinger de er (sorry, vet det er utenfor tema, men du ba om det)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er nettopp det som er problemet her. Man overlater ansvaret til kommunene som lar seg presse til å åpne områder for skootere.

Vi har den samme problemstillingen til kommuner her som vil åpne for vegbygging på tvers av fjell og hei fra dalføre til dalføre.

Heldigvis er det stoppet av sentrale myndigheter. Men når tullingene får styre en stund så åpner de vel for lokalt ansvar.

Da kan vi si farvel til de siste vilmarksarealene i Norge som nå er på kun 12 %.

Poenget mitt er: Slutt å skyld på de som sitter i regjeringa, når det er kommunene som er problemet. Den gamle regjeringa var ikke fremmed for å la seg presse de heller, så problemet kunne like fullt ha dukket opp om det hadde vært stortinget som skulle tatt avgjørelsen.

Du får heller sende en klage til tullingene da vet du, istedefor å sitte her og ikke gjøre annet enn å spre dårlig stemning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det finns en stor risk att turer i orörd terräng i lugn och ro i framtiden bara kommer att vara möjligt för dom med mycket god ekonomi.

 

Hva får deg til å mene det? Klarer rike mennesker gå lenger enn fattige slik at de kommer seg langt nok inn på vidda til å få ro?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Elisabet !

Poenget her er vel at vi er en del som har sterk tvil mht om det er forsvarlig å delegere den type avgjørelse som det her dreier seg om til den enkelte kommune - uavhengig av hva en mener om den politiske sammensetning av de styrende organer i kommunen. Vi vet jo at den faglige og saklige kompetanse i mange små kommuner ofte ligger langt under pari på enkelte saksområder

Din henvisning til Krødsherad bekrefter vel at dette syn kan ha gode grunner for seg i mange kommuner. Det finns "brodne kar" i alle land som det heter. Vi er sikkert mange her på FF som kan hoste opp noen eksempler til skrekk og advarsel.

Hvis jeg husker rett så var det en tid at en person her på FF,-han kalte seg "Tom",- som la all skyld for alt han ikke likte på "sosialistregjeringen" - tror jeg han kalte den sittende regjering fra Arbeiderpartiet.

Det er lenge siden jeg har sett ham her på FF så han har kanskje funnet seg et annet forum for sin antisosialistpropaganda. Men kan hende så er han kastet ut av FF. Moderator kan kanskje svare på dette.

Ellers vil jeg si at politisk propaganda i form av formelle avstemninger neppe hører hjemme på FF.

Jada, det er helt sikkert poenget til de fleste her, men det var ikke poenget til vedkommende jeg kommenterte. Han mener tydelig at alle som stemmer borgerlig ønsker landet det værste, noe som så klart ikke er tilfelle og som heller ikke hører hjemme i en diskusjon på FF. 

Jeg forstår godt folks skepsis, selvom jeg syns det tar litt vel av noen ganger. Å skylde på en regjering som har valgt å legge ansvaret på kommunene syns jeg blir litt tynt. Spes når det viser seg at fler av kommunene har et "sosialistisk" styre (som Tom? ville kalt det) og at vedkommende jeg kommenterte mener at alt hadde vært så mye bedre med en rød regjering.

Men dette var bare en kommentar til en som jeg syns la litt for mye politikk inn i dette, uten å egentlig komme med noe saklig. La oss holde politikken utenfor. Ville det ikke være mer fornuftig å diskutere tiltak som kan forhindre at kommunene ønsker "fri ferdsel", istedefor å finne en syndebukk?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Elisabet-81 !!

Jeg regner med at vi fort vil bli enige om at når den kommende statsminister Erna Solberg og hennes allierte Siv Jensen går ut i en pressekonferanse i "prime time" som det heter og forteller at nå skal kommunene selv få bestemme hvor folk kan kjøre scooter i vinterfjellet og at rovdyrforvaltningen skal reformeres så er det i høyeste grad politikk det dreier seg om. Det var nok noe overraskende for flere enn undertegnede at dette var det eneste de hadde å si til et stort pressekorps. Standardsvaret er jo ellers at "Intet er avgjort før alt er avgjort." Jeg hadde i alle fall ventet noe mer, men hensikten var klar nok den. Og adressaten var åpenbart ikke allmenheten, men Senterpartiet som allerede har signalisert et blokkskifte i politikken. Den som ikke skjønner det vil jeg kalle en politisk analfabet. Utspillet i pressekonferansen, som bare omhandlet dette ene, og noe perifere tema, vil jeg kalle det, situasjonen og tidspunktet tatt betraktning, sier kanskje litt om at de pågående forhandlinger kanskje ikke er så enkle som forhandlerne forsøker å gi inntrykk av.

Dette er siste innlegg fra meg i denne tråden

Ja det er politikk, men det er ikke politikken, i den forstand, vi diskuterer. Det er et enkelt vedtak og ikke hvem som sier hva til hvem og hva de ønsker å oppnå med det. Som jeg har nevnt tidligere, de store sakene blir ikke ferdigdiskutert på en dag. De forer media med scooter og boksing så de kan få noe å skrive om mens de fortsetter forhandlingene, og det er da vel ingen av dem som har påstått at det er enkelt å forhandle. At de ikke kommer med info under forhandlingene er helt greit, det ender bare med misforståelser og en hel masse synsing. Men dette blir fullstendig avsporing fra temaet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei, Elisabeth-81. Dette er politikk og ingen ting annet.

Og om du vil fortsette å diskutere denne politikken bør du kanskje forklare påstandene dine når folk spør og ikke bare komme med meningsløse kommentarer. Du må kunne svare for det du sier. Eller....du er kanskje politiker, det ville ihvertfall forklart en hel del.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Därför att risken är att man måste bege sig väldigt långt bort för att komma till en plats där det är tyst och lungt. Ska du långt bort, så tar det lång tid. Tid är pengar. Vanligt folk har jobb som dom måste gå till och har helt enkelt inte möjlighet. Man har helt enkelt inte den tid som krävs. Dom flesta hara bara möjlighet att dra på tur över en helg, möjligen en långhelg. Och skall du då behöva resa långt undan så går det helt enkelt för mycket tid.

 

Men, faktiskt! Man kan dra på tur om man har lite pengar, dvs inte jobbar. Men dom flesta som inte jobbar brukar inte göra speciellt mycket annat heller (undantag finns förståss)...

Alle som jobber må ta ut 4 eller 5 uker ferie i året, det er lovpålagt. Spiller ingen rolle hvor mye eller lite man tjener. Ferie skal man ha uansett. Jeg har ikke råd til å ta meg fri så mye jeg vil, de som tjener altfor godt har ofte ikke tid til å ta seg fri. Jeg er fortsatt ganske sikker på at jeg skal klare å finne steder hvor jeg kan få ro selvom jeg ikke kan dra på månedslange ekspedisjoner. Når man ser hvor mange som har råd til å dra til syden i tide og utide så tror jeg ikke det er økonomien som er problemet, det er bare snakk om prioriteringer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

"Det er bare snakk om prioriteringer" ? 

Den uttalen fortel meg eigentleg at eg skal gi blaffen i fleire innlegg. Men engasjemntet tek overhand.

Er det berre arbeidstakaren med fast arbeid, 5 ferieveker og eit gjennomsnittleg liv som er temaet her?

For så snakkar vi i alle fall om ein liten del av landets befolkning. 

Dei fleste som har litt innsyn i, eller arbeidar med, friluftsliv og folkehelse og spm kring dette, gjerne knytt til klasseskilje, moglegheiter, tilgjenge, sosiale årsaks-og verknadssamanhengar osv, vil soleklart sjå samanhengane her.

Når ein snakkar om ressursar, handlar det ikkje alltid om pengar!

Ein treng forresten ikkje arbeide med det, det held å gjere nokre objektive observasjonar ut  verda som ikkje er farga av eige ønske om kva ein vil sjå.

 

Spm er vel IKKJE korleis dette råkar dei som allereie har ressursar (til å reise til syden). Eit meir gyldig spm vil for meg være:

Kva skal den som av ulike årsaker ikkje har ressursar til sydenferie og andre opplevingar gjere, når også fredelige naturområder vert ein knapp ressurs?

 

Jau då skal dei verte sittande inne framfor skjermen, samen med kidsa sine.....Og ete Grandiosa. For det er tross alt rimeligare enn å ete sunt. Og så kan vi kritisere dei for ein usunn/meiningslaus og sjølvvalgt tilværelse etterpå. Eller bruke ein masse pengar på å utvikle nærområder på tur....i regi av ein folkehelskoordinator, eller anna meiningslaus ressursbruk. Meiningslaus fordi den kunne vore unngått. Ikkje fordi den ikkje fremjar viktige verdiar.

Ærleg talt! Kven er det forresten som kjøper seg snøscooter/snøscooteropplevingar? Er i alle fall ikkje den jamne nordmann.

 

Frå meg eit rungande NEI til kommunal autonomi på dette området. Det har sosiale kostnadar også, så vel som miljømessige.

Det er mi bombastiske meining som eg kjem til å halde på til eg vert blå i ansiktet. 

Det er ikke en liten del av landets befolkning som har ferie, det må du dokumentere for at jeg skal tro på. Noen poengterte at de som var dårligere stilt enn normalen ikke hadde anledning til å ta fri i flere dager så de kunne komme seg langt inn på fjellet. Om man ikke jobber har man jo "fri" hele tiden, om man jobber har man også ferie. Det blir trekt en viss sum av lønna di så du skal få betalt når du tar ut den lovpålagte ferien. Uansett... i området der jeg bor er det mange fine turmuligheter og om kommunen noen gang skulle tillate scootere så kommer ikke de seg fram til de fine stedene uansett. Å skylde på andre for at man blir sittende inne og glo på tv er for simpelt. Da har man ikke nok lyst til å komme seg ut.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 

Dag G - Evje, on 07 Oct 2013 - 00:38, said:Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Elisabeth-81 skrev:

Og om du vil fortsette å diskutere denne politikken bør du kanskje forklare påstandene dine når folk spør og ikke bare komme med meningsløse kommentarer. Du må kunne svare for det du sier. Eller....du er kanskje politiker, det ville ihvertfall forklart en hel del.

 

Sikkert meningsløse kommentarer for en som ikke bryr seg om naturen.

Men saken er tapt. Scootere og søppel vil nå fortsette å bre seg ut over landet.

Vi som er opptatt av fred og ro får ta til takke med mindre plass.

 

Det flyter allerede av søppel på steder folk har vært, en av grunnene til at jeg holder meg unna DNT stiene. Scooterkjøring betyr ikke nødvendigvis mer søppel. Og det er meningsløse kommentarer selv for de som bryr seg om naturen, ellerså hadde jeg ikke skrevet det.

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Du mener alt hadde vært bedre med SV i regjering, men veldig imot scooterkjøring - meningsløst.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Trur du må lese omatt. Eg sa ikkje at det er ein liten del av landets befolkning som har ferie.

Og eg sikta ikkje nødvendigvis til at folk grammar seg og legg ansvaret over på andre. Men ansvaret for at folk lev på ein måte som ikkje er gunstig for deira eiga helse, sine borns sosiale sitiasjon, og/eller samfunnsøkonomien, fell tilbake til samfunnet på eit eller anna tidspunkt. Då er det mi meining at i staden for å "konstruere tilgjengelege" områder, og legge til rette i hytt og pine, kan me prøve og ta vare på det me har, og bevare den lågterskelen som er truga. 

Forøvrig vert me aldri einige, det kan me einast om.

Det er den sterkastes typiske tankegang at "dersom folk ikkje sjølve kan...blabla.....so får dei slite med det sjølve....blabla....ta konsekvens av eige liv blabla".

Jaudå, eg meinar ikkje at ein skal pakke inn folk i bomull og vatt og bære dei avgårde, det er tross alt forskjell på å barbere seg og på å skjære av seg hovudet. 

Så lenge man jobber har man krav på 4 eller 5 uker ferie (avhengig av om man har tariffavtale eller ikke). Du sa:

"Er det berre arbeidstakaren med fast arbeid, 5 ferieveker og eit gjennomsnittleg liv som er temaet her?

For så snakkar vi i alle fall om ein liten del av landets befolkning."

Jeg sa aldri noe om fast jobb og et gjennomsnittlig liv. Men folk har ferie og de som vil kan bruke den ferien på å dra langt inn på fjellet, bort fra scootere og annet støy. Utifra din kommentar til min kommentar tolket jeg det dithen at du mener folk flest ikke har ferie. Om du ikke mente at folk flest ikke har ferie forstår jeg ikke helt hvorfor du kommenterte et innlegg om at folk har ferie.

Vel...vi blir nok ikke enige nei. Vet ikke om du retter den "sterkestes typiske tankegang" til meg, men om du gjorde det så vil jeg bare si at du aner ikke hvem du prater med.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Elisabet81

Når du sier at du holder deg borte fra DNTstiene fordi det "flyter av søppel allerede hvor folk har vært" da uttaler du deg om forhold som du ikke har greie på. Jeg har vært fjellvandrer i x antall år, ja i nesten i hele mitt liv,- og ditto skiløper i de fleste fjellområder både i Norge og Sverige. Selvfølgelig finner man litt her og der, men det dreier seg omtrent bare om papir. Det jeg imidlertid husker godt og som jeg her vil nevne som en "artighet" var et stort badehåndkle som lå pent sammenlagt på en stein i stien (Kungsleden) mellom Tjæktastugan og Kebnekaise fjellstasjon i Lappland. Kanskje var det lagt igjen fordi det var ganske stort og tilsvarende tungt. Jeg tok det med meg men traff ingen som kunne tenkes å være eieren. Dette er det "verste" eksempelet jeg har kommet over på noen merket sti både i Sverige og Norge. Jeg har brukt håndkleet i mange år, så nå er det temmelig tynnslitt. Men jeg har en "scooteropplevelse", også den fra Lappland, nærmere bestemt Unna Allakas (en svensk "fjellstuga") hvor jeg en vinter overnattet sammen med et yngre svensk par som hadde fulgt en scooterløype opp til hytta. De var oppgitte over hva de hadde funnet av tomme ølbokser og ditto flasker i scootersporet. Min erfaring er at vandrere og skiløpere er ganske miljøbevisste. Det er ikke grunn til å nevne noe av det jeg har sett som "søppel".

brage

Vel om det værste du har sett er et håndkle så er jo det veldig fint for deg. Jeg finner godt brukt dasspapir, knuste flasker, rustne hermetikkbokser, plastposer o.s.v. så vennligst ikke kom med tull om at jeg uttaler meg om ting jeg ikke har greie på. Du har ikke den minste ide om hva jeg har greie på og ikke. Leser stadig om folk som irriterer seg over søppel i naturen så jeg er ikke alene om det. Vandrere og skiløpere er nok ikke mer miljøbevisst enn andre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg retta den ikkje mot deg som person, men mot argumentasjonen som vert brukt. Argumentasjonen minner unektelig om ein slik tankegang. Eller? Og hovudpoenget mitt var at diskusjonen kring kven som hadde høve og ikkje høve til å nytte seg av stadig innskrenka områder var noko einsidig i skildringa si. Dersom ein ser på sysselsettingstal, så er det ein del menneske i vårt land som ikkje er i den situasjonen.

 

Dette er mitt siste innlegg, då eg ser at me aldri einast.

Eg tykkjer at all argumentasjon og handling som fremjar ei utvkling der naturen vert ein knapp ressurs, og bruken av den kan utvikle seg til å bli elitisk, er håplaus.

Ynskjer alle engasjerte ei framleis fin veke :)

Den kan sikkert minne om det, men i dette tilfellet kom den fra noen som egentlig kunne vært ganske langt nede, men som nekter å gi opp. Og jeg er ikke noen sterk person, jeg bare gidder ikke legge skyld eller ansvar over på andre, selvom jeg faktisk i mitt tilfelle kunne gjort det. Livet er ikke rettferdig, det må man bare lære seg å leve med. 

Jeg vil heller ikke ha vidda full av scootere, men jeg har ingen rett til å nekte andre å ville det. Istedefor å tro at verden kommer til å rase sammen pga dette så finner jeg heller de stedene hvor man aldri kommer til å se en scooter :) Jeg syns bare folk er litt vel trangsynte og egoistiske. Sett i et annet perspektiv, nå "nekter" vi jo alle rullestolbrukere adgang til fjellet istedefor å gi dem muligheten til opplevelser.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

"Men folk har ferie og de som vil kan bruke den ferien på å dra langt inn på fjellet, bort fra scootere og annet støy."

 

Och hur många vill och kan lägga 2-3 dagar (enkel väg) på att bana sig fram till ett skoterfritt område? Inte jag i alla fall, och troligen inte så många andra heller.

 

Jeg tror veldig mange kan det. Hva man vil er en helt annen sak, viljen er noe man styrer selv. Så om du ikke gidder gå i to dager for å få stillhet så er kanskje ikke stillheten viktig nok. Vi har virkelig blitt et sammfunn hvor vi skal ha alt servert på sølvfat. Hva man kan er også hovedsaklig snakk om prioriteringer, med mindre man av medisinske grunner ikke kan.

 

Jag gillar inte alls iden om fri färd med skoter på fjället, inte ens på skoterleder. Det fungerar bra som det är nu, det finns inga skäl att ändra på det. Men jag menar samtidigt att komunerna bör sköta bestämmelserna lokalt. Det är folket som bor där som måste bestämma vilket upplägg man vill ha. Folk måste kunna bo på avsides och ändå ha en inkomst att leva på.

Det finns säkert komuner som kommer att försöka nicha in sig till turåkare och friåkare.

Vi er ihvertfall enige om at vi ikke liker tanken på fri ferdsel, men at kommunene burde få styre det selv :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Elisabet !

Først dette: Dasspapir forsvinner "av seg selv" etter en tid under påvirkning av vær og vind. Dernest bør du kunne - i det minste - kunne tids- og stedfeste hvor og når du - NB !! på DNT-stier finner "knuste flasker og rustne hermetikkbokser, plastposer o.s.v."

Jeg er meget redd du generaliserer ut fra ett eller kanskje noen få funn. Kom med konkrete eksempler som den lokale DNT-forening kan ta seg av. God tur !!

Brage

For det første, dasspapir er ekkelt, det er ikke noe mer trivelig å støte på det selvom man vet det blir borte etterhvert, spes når man vet at det koster deg knapt en kalori å gjemme det under noen steiner. Ironisk er det vel også at det gjerne er de samme folkene som klager over hundemøkk som slenger fra seg sin egen dritt overalt. Men, greit å vite, jeg sender bikkja mi til deg neste gang han stinker av folks dritt, siden du ikke syns det er noe ekkelt så kan jo du vaske det bort :) 

 

Femundsmarka, mellom Elgå og Haugen gård, 26.07-30.07 2009. Hardangervidda, området rundt Glitreberget 31.07 2010. Imingfjell, Buvatn 12.09 2010 Hardangervidda, Halnetjørna 16.09 2011 osv osv osv.... Kommer ikke på noe mer i farta. Forsvinner stortsett bort fra stier så fort som mulig. Om steder i skogen også er av interesse kan jeg komme med en haug, men da kan jeg ikke komme med datoer.

Men for all del, tro hva du vil. Jeg styrer unna alt som har med DNT å gjøre ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Elisabet !

 

OK. Du bekrefter nå at " du styrer unna alt som har med  DNT å gjøre."  Jeg finner også hundemøkk og tomflasker m.v. her og der i mitt nærmiljø, men altså ikke på DNT-stier.

 

brage

 

Hva du har sett og ikke sett forandrer ikke det faktum at jeg finner søppel der folk ferdes, ikke overalt, men like mye ved DNT stier som alle andre steder i naturen. Jeg stiller ikke spørsmål til dine observasjoner og syns heller ikke du skal stille spørsmål til mine observasjoner.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Elisabet !

Jeg stiler spørsmål ved alle observasjoner som er i total motstrid til det jeg selv har opplevd gjennom et langt liv langs merkede turiststiet både i Norge og Sverige. Jeg kan også ta med stier i Alpene hvor jeg også har vandret en del sammen med en tysk venn som nå er død.

 

Brage

Joda, greit å stille spørsmål, men så fikk du det du ba om, sted og tid, og da bør du være fornøyd med det. Titt litt rundt deg neste gang du er på tur, omtrent alle steder som er fine camp eller matpause plasser, har søppel. Kanskje du farer for fort forbi når du er på tur og kun ser det som ligger midt i stia, rett forran dine egne føtter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 

 

Har du hund? Hunder er helt rå på å finne matrester og annet rask. Når bikkja mi står med nesa langt nedi bakken så sjekker jeg hva det er som interesserer han så veldig. Mye blir oppdaget på den måten.

Ærlig talt, jeg driter i om du tror på meg. Ja jeg er helt sikkert på at det var ved DNT stier, de var jo fulle av røde T'er. Åpne øynene dine litt mer neste gang du går tur kanskje.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 

Hei Elisabet !

Ja, Elisabet "dasspapir er ekkelt. Vil du at vi skal putte det i lomma eller sekken og ta det med hjem ??

brage

 

Nope, jeg vil at dere skal gidde løfte et par steiner og legge over. Det burde ikke være et veldig stort problem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå synes det meg at du leser dette med litt spesielt velvillige briller Eirik78... 

Legg merke til uttalelsene til Vinjeordføreren. Han virker ikke udelt positiv spør du meg, og han kommer også med uttalelser som understøtter det flere har poengtert i denne tråden, at et visst paradigmeskifte er på gang med kommende generasjon.

Men som jeg har sagt tidligere i denne tråden; en ting er snøscooter, en annen ting er motorisert ferdsel som ATV osv. Den delen er jeg spent på.

 

Jeg la ut denne linken tidligere i tråden, men du har kanskje ikke sett på den. Syns da ikke ordføreren i Vinje virker nevneverdig negativ.

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Men forskriften er altså "bare" en forskrift som kan endres av departementet.

 

 

Alle forskrifter er "bare" forskrifter som endres av departementer og direktorater titt og ofte. Hadde ikke det vært tilfelle hadde det neppe gått særlig bra med oss. Forskriftene må forandres i takt med utviklingen. Til folks glede eller fortvilelse ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er det frisleppet som den blåblå regjeringen har bebudet som skremmer oss. Erfaringen viser allerede at det i praksis vil være tilnærmet umulig for politiet og andre å følge med på hva som kommer til å skje når snøscooterimportørene får fylt opp lagrene sine og Hells Angels medlemmene også skaffer seg en snøscooter.

 

 

Du tror vel virkelig ikke Hells Angels kommer til å skaffe seg scootere og gjøre vidda utrygg? De er nok litt for urbane for det og dessuten hadde de ikke overlevd særlig lenge om de skulle fartet over vidda i 30 kalde med skinnbukser og boots.

Det er lov å være litt saklig i en diskusjon, ihvertfall om man vil bli tatt seriøst. Utsagn som dette får meg til å tenke at folk ser for mye på film :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.