Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Trur dette vil gå bra. Vi har mye natur i landet så burde være plass til å tilfredsstille flere behov. For en god del personer så er ikke vinterfriluftsliv ski, pulk & endeløse vidder så synes ikke vi som liker dette kan ha monopol på å nyte naturen slik. Kjenner mange som har skuter og har også vært med på skutertur i løypenett på finnmarksvidda og i Finland. Det du møter på en slik tur er personer som er dedikert og liker det de holder på med. De gjør som skifolket, nyter naturen på sin måte. Enten det er isfiske med familien som er målet eller bare det å komme seg ut i fjellet. Det er en måte å drive rekreasjon på som gir de livsglede og bolyst der de er, på samme måte som de som sverger til ski i fjellet.

Vært mange tema som har vært opp til debatt i tråden og det "selges" mange myter. 
- Sikkerhet og kompetanse til å ferdes ute på fjellet, der er det nok akkurat som skifolket mye forskjellig. Noen er veldig erfraren og noen er nybegynnere. På alt fra teknisk med en snøskuter til friluftslivferdigheter. Et løypenett er i utgangspunktet en stor stor sikkerhetsforbedring, den begrensede forskningen vi har på skuterulykker indikerer klart at de fleste alvorlige ulykker skjer utenfor løypenett under såkalt frikjøring. Så en merket & vedlikeholdt skuterløype vil gi tryggere ferdsel. Det vil selvsagt være noen som vil bryte lover & regler. Men dette gjelder på alle samfunnsområder enten det er tullkjøring med båt eller skuter.

- Forsøpling. De fleste som bruker skuter er nok like glad i naturen som en på ski, så de er som skifolket; "De rydder opp etter seg og tar gjerne også den søpla som tullingen før hadde lagt igjen."

Konkluderer hvertfall med at å åpne for skuterløyper i flere kommuner er postivt i den forstand at flere vil bruke og nyte naturen, dog på forskjellig vis. Og er ganske sikker på at vi som liker å ferdes i stillhet på ski fortsatt vil ha veldig store valgmuligheter under turplanleggingen.
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror ikke det er bra for folkehelsen heller. For mange blir det mer fristende å kjøre enn å gå på ski eller på beina helt fram. De gangene jeg har vært i Finnmark om sommeren er det bare et par turister fra Finnland eller sør-Norge som jeg har sett gå på beina + tidligere ordfører i Alta kommune på terrengsykkel. Alle andre kjører, enten på ATV eller i bil. Ikke rart at dette fylket har en utfordring med antall overvektige.

 

Folkehelsen blir bedre av at folk kommer seg ut enn å bli hjemme i stua. Det at folk blir glad i å være ute vil gir mere aktivitet selv om man benytter en skuter til transport til og fra. Er en myte at den generelle skuterkjøreren er en sofagris. Selve skuterkjøringen er fysisk krevende spesielt under dårlige føreforhold. Du får riktignok ikke like mye utholdenhetstrening som en skiløper, men styrke og balanse. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 Min erfaring er at vandrere og skiløpere er ganske miljøbevisste. Det er ikke grunn til å nevne noe av det jeg har sett som "søppel".

brage

 

Min erfaring er alle som ferdes mye i naturen er ganske miljøbevisste når det gjelder forsøpling, men dessverre noen i alle leirer som velger lettvindte løsninger. Der trur jeg det ikke er så stor forskjell på hvordan man har kommet seg ut i naturen, men på hvordan oppdragelse man har fått med hjemmefra. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.