Jump to content
IGNORED

Gore-Tex - fjellstøvler - vanntett?


Spetz
 Share

Recommended Posts

Mine erfaringer med fjellstøvler og Gore-Tex:

Har hatt sikkert 5 par med Alfa Bever jaktstøvel siden seint på 90-tallet. Grunnen har vært enkel: Jeg har føtter med veldig bred lest og Alfa har passet godt til mine føtter, det er således gode sko å gå i. Har prøvd flere andre merker men faller tilbake til Alfa hver gang på grunn av god passform. Det kan virke som at kvaliteten på membran har blitt stadig dårligere med årene. De første parene jeg hadde ble brukt i jobb-sammengeng. 10 måneder med daglig bruk/vassing i myr hver dag og støvlene/membran holdt stand. I 2018 kjøpte jeg par nummer 3 og gikk med dem fra Storlien til Dividalen, ca 100 mil eller noe sånt. Da røyk membranen til slutt og jeg tenkte at det var litt tidlig, etter kun 5 uker. Fikk nye av butikken.

De to siste ukene har jeg gått fra Masi til Narvik. Starta ut med helt nye Bevere, og etter en uke/22 mil så begynte vannet å flomme inn i den ene skoen. Kan nevne at jeg har bodd delvis på hytter, tørket skoene så ofte som jeg kan og har satt dem inn med skokrem. På slutten av denne turen kom det vann inn i den andre skoen også 

Har som sagt prøvd mye forskjellig skotøy, alt fra høye sko, lave sko, lærstøvler og tyerrengløpesko. Liker membransko men de blir håpløse når membran ryker, da kommer det mer vann inn enn ut for å si det sånn. På siste tur brukte jeg plastposer i skoa som en nødløsning og det fungerer egentlig ganske greit.

Lurer litt på hva jeg skal gjøre nå.  Jeg kommer til å reklamere på det siste paret, og kommer sikkert til å få nye men veit samtidig at de også bare kommer til å holde en kort stund. Har møtt folk på fjellet som går med terrengløpesko og er happy med det. De aksepterer å være våte på beina hele dagen og så skifter de til tørt om kvelden.  Egentlig ikke helt klar for dette da jeg ofte havner høyt til fjells med mye ur og skarpe steiner.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy