Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips om området Åmotdalen?


fjellmeinn

Anbefalte innlegg

Har tenkt å prøve ut nordområdene på Dovrefjell. Noen som har erfaring/tips ang. forholdene på sensommeren. Er det f.eks. mye myr i området, ur, bekker/elver som kan være vanskelig å forsere osv. Har også tenkt å prøve fisken. Er takknemlig for alle gode råd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei! Har fartet en del i fjellområdene nord i Dovrefjell og Sunndalsfjella nasjonalpark (kommunene Nesset, Sunndal, Oppdal og Lesja). Sensommeren er den beste i dette området dersom fiske er viktig for turen. Mange vann holder is til langt ut i juni/juli og ørreten har en tendens til å være noe treig på for- og midtsommeren. Du nevner Åmotan. Her møtes flere større elver som har sitt utspring langt til fjells. På sensommeren varierer vannstand med nedbør, men elvene lar seg alltids krysse. Høyfjellet er ikke særlig preget av myr og våt bakke. Fisket er bra i mange vann og stor ørret lar seg nok lure. Skulle gjerne delt delt gode vann med deg, men ikke for åpen web.

Ha en fin tur. Husk at reinsjakta starter 20. august - det medfører økt trafikk i området. Spesielt hvis vinden kommer fra N og NV. Uansett kan du med den vindretningen la fisken være - da er vanskelig....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Åmotan og Åmotsdalen er to steder.

Åmotan er elvegjelet rett inn for Gjøra i Sunndal, der elvene Lindøla, Reppa, Grøvu og Svøu møtes. Se og http://www.dovrefjellradet.no/Default.asp?WCI=DisplayGroup&WCE=113&DGI=113 .

Åmotsdalen er en sidedal til Drivdalen i Oppdal, fra Engan. Nedre del er landskapsvernområde - se http://www.dovrefjellradet.no/Default.asp?WCI=DisplayGroup&WCE=104&DGI=104 . Rundt selve dalen og lenger inn ligger områdene i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark - se http://www.dovrefjellradet.no/Default.asp?WCI=DisplayGroup&WCE=87&DGI=87 og http://www.dirnat.no/wbch3.exe?p=3011 .

Er vel siste (Åmotsdalen) du mente?

Fint og lettgått terreng. Elva kan være litt lei å krysse i nedre del, der er i alle fall en bru (framgår av kartet) - den var meget spennende sist jeg gikk der, men er visst restaurert nå. Ofte fantastiske farger om høsten. Fiske- og jaktkort (over tregrensen) hos Oppdal bygdeallmenning, se http://oba.oppdal.com/ - har også ei bu til utleie i området.

En dagsmarsj inn dalen ligger Åmotsdalshytta (KNT) - se http://www.kntur.no/amotdalshytta2.htm'>http://www.kntur.no/amotdalshytta2.htm / http://www.kntur.no .

Også fjellomådene rundt er fine å gå i. En del stein i høyden. Gå stien fra Åmotsdalshytta til Loennechenbua f.eks, om du ikke liker skråstilt skifersteinur - en grunn til at stien ikke går det som ser ut som korteste vei på kartet...

Finnes forresten et felles fiskekort for hele Dovrefjell-Sunndalsfjella (knalltilbud!) - skal bl. a være selvbetjent salg på turisthyttene. Og der fiskekort selges rundt fjellet. Men salgsstedene er ikke altid oppdatert, kontakt evt Sunndal fjellstyre - http://www.sunndal-fjellstyre.no/ (men heller ikke de nevner Dovrekortet...). Dette kortet gjelder for stangfiske i alle statsallmenningene, bygdeallmenningene og de fleste private mellom Romsdalen, Sunndalen og Drivdalen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.