Gå til innhold
  • Bli medlem

Hjelp! Valgets kvaler...Skalljakke.


Chris B.

Anbefalte innlegg

Har Trollveggen dri3. Den er 2,5 år gammel nå og har blitt brukt og missbrukt omtrent daglig. Vanntettheten og pusteegenskapene syntes jeg har holdt mål. Har aldri blitt våt inni. Har hatt problemer med strikk og glidelås, men har fått det på reklamasjon som jeg syntes har vært veldig bra. Jeg hadde litt flaks med glidelåsen i og med at den gikk rundt sommertider. Hadde den gått på høsten hadde det vært helt krise. Men det har jo komt nye glidelåser på årets modell, så kan hende den er bedre. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • 2 uker senere...

Hvor mange er det egentlig som driver med seriøs alpinklatring vinterstid og faktisk trenger Arc'teryx Alpha SV eller Norrøna Trollvegen? Nå er det riktignok noen år siden jeg har prøvd noen av modellene, men for noen år siden forsøkte jeg begge to, min opplevelse av begge var at de var trange, hadde små upraktiske lommer og kostet ekstremt mye (de koster fremdeles ekstremt mye men jeg vet ikke om lommene er blitt større..). De har helt sikkert det beste materialet, er helt sikkert veldig behagelig å ha på seg skulle du ende opp i snøstorm på Hardangervidda, men det betyr ikke at du vil omkomme i samme snøstorm om du kjøper en jakke som "bare" koster 3000 kroner. (Om vinteren burde igrunn  alle brukt rød bomullsanorakk, men det er en annen diskusjon..)

 

På samme måte som at du ikke kjøper et telt som The North FaceVE 25 hvis du primært går på tur i Nordmarka i sommerhalvåret, burde ikke "folk flest" kjøpe jakker til 6000 kroner som er laget for ekstrem fjellklatring med mindre du er profesjonell eventyrer. Ja, de har flotte farger og det ypperste innen vann- og vindtetthet, men er de egentlig bedre og/eller mer praktiske hvis du går fra hytte til hytte om sommeren/høsten?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er aktiv i fjellet og har hatt endel jakker opp gjennom årene. Erfaringen min er at Dermizax er og foretrekke fremfor Gore-Tex fordi:

- Dermizax beholder egenskapene i møkkete tilstand

- Dermizax muliggjør mer stretch i plagget og derfor økt komfort

 

Erfaringen min med noen andre membran-typer er at de puster mye dårligere enn D og G-T. Noen ganger føles det som om man pakker seg inn i plast.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.