Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips til telttur rundt Oslo?


Torun

Anbefalte innlegg

Noen som har tips? Vi har begynt på skole og jobb etter ferie og savner allerede friluftslivet etter å ha tilbragt hele ferien i fjellet. Vi vil gjerne kompensere med en liten telttur (en overnatting), hvor vi ikke trenger å kjøre i timesvis fra Høybråten (kanskje toppen to timer til utgangspunkt for turen?). Barna er 6 og 9 år gamle og går gjerne 10-12 km, hvis terrenget ikke er altfor ulendt. Turer i sommer var bl a til Dørålseter fra Rondvassbu samt topptur til Smiubelgen fra Peer Gynt. 

 

Jeg synes personlig terrenget rundt Oslo generelt har vært litt kjedelig, ettersom jeg er oppvokst i landskapet rundt Dovrefjell, så hvis noen har et tips som kan ta oss med litt opp i høyden, med litt "fjell-aktig" landskap, helst med utsikt, blir det ekstra stas.... 

 

Venter spent på svar! Hilsen Torun :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvis du vil lenger enn Oslomarka: Kjør til Vikerfjell (du kan lese ankomstinfo på ut.no under Vikerkoia) og gå innover eller opp i høyden (Svarttjernkollen, Gyranfisen). Eller mot Hedalen (ut.no om Storekrakkoia) og gå opp i lia/på en topp sør for koia. Eller til Søbekkseter og gå på Slafjell.

Oslomarka: Kjør til Tverrsjøstallen og gå på Pershusfjell. Eller til Tverrsjøstallen eller Mylla og gå på Kolleren, der har du 360 graders rundskue!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det fjellet som er nærmest, er vel Norefjell. Raskest til Noresund. Men jeg ville vel reist via Nesbyen, eller Sigdal/Eggedal. Ellers må du vel kjøre noe lenger en 2 timer. Da er det bare å se på kartet. Ådal, eller Lillehammertraktene, blir vel "hips om happ", i kjøretid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Blefjell er ikke langt. Det når du på under 2 timer. Kan du velge både "lavfjell" med litt furu her og der, myr og små vann. Da f.eks gå fra Blestua. Eller dra i den høyere delen som er mer stein. Egnet startsted da er f.eks Nordstul.

Støtter og Fjellrypa. Skal du kjøre kort så ta turen til Tverrsjøen. Du kan kjøre et stykke inn i marka der(bomvei fra Jevnaker, kr 40-50 et sted). En fin leirplass ved Pershusvann. Og en grei plas på øya der men den krever kano. Så tar dere gåturen over Pershusfjell og rundt Finntjern og via Holoasetera(noe sånt) tilbake.

Alterntiv her er å dra ned Sinnerdalen og campe ved Spålen. Lit mer villmarkspreg her og lite folk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det finnes også et lite område (med fjellterreng) i Lier kommune, selv om du må gå igjennom skog for å komme dit. Området heter Finnemarka og den høyeste delen heter Breiflaka med litt over 700 m/h.

 

Flere andre topper på over 600 m/h også, med de er bare "koller" i lav skog. Kan nevne en av dem, som heter Gjevlekollen, med god utsikt vestover både Norefjell og helt til Gaustadtoppen (Kongsberg) og mot øst Tryvannstårnet/Holmenkollen og deler av Oslo. Men, det er bedre utsikt fra Beriflaka.   

 

Du finner jo ikke høyfjell i "Oslo gryta". :) Men det nærmeste "høyfjellet", er som tidligere nevnt Norefjell med relativt store områder, over tregrensen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.