Gå til innhold
  • Bli medlem

Liggeunderlag - oppblåsbart


Anbefalte innlegg

Annonse

Når jeg kommer hjem, skal jeg blåse opp min downmat 9 dlx med den innebygde pumpen.

Hvis noen nå tror at dette tar håpløst mye tid, vil jeg benekte dette bestemt.

Jeg kommer til å stå på kne å kjøre de 20-30 pump det tar, og så ligge som en prins etterpå.

Grunnen til at jeg skal blåse opp downmat'en når jeg kommer hjem, er ikke for å overbevise lesere av forumet. Jeg har nemlig kjøpt meg chairkit som må prøves :-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Exped står det :

 

Chair Kit L passer:

  • LW

  • DownMat 7 DLX og 9 DLX
  • SynMat 7 DLX og 9 DLX
  • ComfortFoam Mat 7 DLX og 9 DLX
  • SIM Light 5 DLX og 10 DLX
  • SIM Lite 3.8 LW
  • SIM Comfort 7.5 LW
  • AirMat 7.5 DLX
  • AirMat Pump 7.5 DLX

Vekt: 650g. Pakkvolum: 65x10cm

,

Men det står ikke opplistet mitt http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/exped-synmat-ul-7-lw.html, Exped SynMat UL 7 LW som jeg har i bestilling. Det står bare LW øverst. Vil ikke denne chair-kiten passe til Exped SynMat UL 7 LW?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror chairkit L passer for de liggeunderlag som er litt bredere og litt lengre. Tidligere ble disse benevnet dlx, men nå heter de LW(large wide).

Bare ta det helt med ro: Large passer fint til ditt underlag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har både exped 9dxl med posepumpe og neoair underlag. Tanken var å bruke exped til vinterbruk. Har brukt det 2 ganger og burde solgt det. Neoair er omtrent like behagelig og 1kg lettere. På vinteren bruker jeg et skumunderlag på 170g under og har aldri blitt kald.

Å pumpe det opp tar kanskje 1 minutt.

Dog frister dere med den chair saken, som jeg ikke har anskaffet.. Kanskje jeg kunne brukt expeden til kajakkturer der vekt/plass ikke er så viktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok tiden på pumping av Exped downmat 9 dlx idag med innebygd pumpe(svampe-pumpe)

2:30!

Og det med rolig tempo. Kan sikkert kortes ned til 2 min med raskere tempo.

For de som ikke har krefter/tid/ork/tålmodighet til å pumpe i 2 min og 30 sekunder. Kondolerer....

 

Når det gjelder chairkit: genialt! Lenestol på tur blir aldri feil :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Faller litt inn i samme kategori som argumentet "har man pust til å gå i fjellet, har man pust til å blåse opp et liggeunderlag.."

 

Uten at det er noe vi skal bruke tid på å diskutere, det blir det samme som å si at hvis du først orker å bære sekk på 20 kg så orker du 22! Og orker du 22 så klarer du jammen meg 2 kg til..

 

"Hvem har så dårlig tid?"

 

Nei, så hvorfor ikke velge det teltet som tar lengst tid å sette opp? Den primusen som bruker lengst tid osv.

 

Er ikke det vi snakker om i det hele tatt hva folk orker, har tid til el.l. Det er snakk om at når en bruker 4-5 sifrete beløp på utstyret ønsker en selvfølgelig ha det beste, det som gjør gunstigste totalen av enkelhet, minst sjanse for at det feiler, lav vekt, lav pris osv. Men hva en vekter høyest av forskjellige kriterier er jo selvfølgelig individuelt. Og uansett, for mange av oss er det interessant i seg selv å finne frem til det gunstigste produktet selv om det ikke er noen skandale om liggeunderlaget veier 30 gram mer, primusen koker vannet 5,5 sekunder senere osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Har testa pumpsekken til thermarest. Bare en ting å si om den, fantastisk. Så enkelt og greit. Når posen i tillegg kan brukes som pakksekk er det perfekt.

Har ikke sjekket den til exped men vil anta den er ganske lik, har kun testet den integrerte pumpen til exped, som ikke er så veldig bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har flere Exped underlag selv, og også stol kit. Fungerer utmerket, herlig med stol kit foran bålet etter en lang dag. Min erfaring er at UL serien er litt glatt, mens de normale har antiskli. Foretrekker allikevel UL utgavene sommerstid da de veier ca en halv kilo mindre. Den halvkiloen bruker jeg i stedet for stol kitet.

 

Viktig moment du tar opp der ad "antiskli" har jeg nylig erfart.  Løfter derfor dette frem her for den som skal kjøpe ny matte.  Har ikke prøvd "normal versjon" du viser til, men brukte Exped Synmat UL 9 LW i sommer og den var "grusom" å ligge på i den forstand at når jeg ikke fant helt flat teltplass, så skled for det første Synmatta på teltbunnen, og dernest soveposen med meg i på Synmatta.  Veldig irriterende når man for eksempel blir liggende "å trykke på" den ene kortveggen i fotenden av ett enmanns telt som er lite nok fra før. Våkna flere ganger av at jeg havnet i ulike lite gode stillinger p.g.a. dette . :( Matta var ellers god å ligge på - når jeg lå naken - hud mot matte, med min egen "anti-skli hud" med andre ord. Pumpebagen det snakkes om her funka som annonsert. Smart sak. Men altså...antiskli...uff og sukk, må jeg kjøpe versjon med anti-skli (?), eller er det noen her som har gode råd å komme med for å løse problemet? Smøre matta med rødt klister er nok ikke aktuelt - he he :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har Exped DownMat 7 LW med "posepumpe".

Dette liggeunderlaget er jeg godt fornøyd med, ikke ille vekt i forhold til hva man får av komfort. Volumet sammenpakket er også imponerende, tar lite plass i sekken.

Pumpeløsningen fungerer veldig bra, videoen over viser det i praksis.

 

Kan anbefale det videre til hvem som helst :smile:

Samme her. enkelt å pumpe opp, vekt 1,06 kg. 35 cm. langt, 17 cm i diameter  Lett å få plass til i sekken. Godt å ligge på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viktig moment du tar opp der ad "antiskli" har jeg nylig erfart. Løfter derfor dette frem her for den som skal kjøpe ny matte. Har ikke prøvd "normal versjon" du viser til, men brukte Exped Synmat UL 9 LW i sommer og den var "grusom" å ligge på i den forstand at når jeg ikke fant helt flat teltplass, så skled for det første Synmatta på teltbunnen, og dernest soveposen med meg i på Synmatta. Veldig irriterende når man for eksempel blir liggende "å trykke på" den ene kortveggen i fotenden av ett enmanns telt som er lite nok fra før. Våkna flere ganger av at jeg havnet i ulike lite gode stillinger p.g.a. dette . :( Matta var ellers god å ligge på - når jeg lå naken - hud mot matte, med min egen "anti-skli hud" med andre ord. Pumpebagen det snakkes om her funka som annonsert. Smart sak. Men altså...antiskli...uff og sukk, må jeg kjøpe versjon med anti-skli (?), eller er det noen her som har gode råd å komme med for å løse problemet? Smøre matta med rødt klister er nok ikke aktuelt - he he :)

Når det gjelder anti skli så er som sagt de "normale" bedre enn UL.utgavene, men ulempen er selvsagt mer vekt. Men som du påpeker, det er ikke behagelig å skli av underlaget om natta. Dommar UL har noe bedre anti skli enn Synmat UL.

Ellers då kan du jo forsøke å finne noen gummi anti skli klistremerker og line på noen slike, det bør hjelpe noe. Ellers så finnes det jo også "gummi maling", det kan muligens også fungere. Merk at jeg ikke har forsøkt noe av dette selv så jeg tar intet ansvar for eventuelle skader på underlaget.

En annen mulighet kan være å klippe til en passende bit anti skli matte av typen som gjerne brukes under gulvtepper. Den er jo lett og fin så det blir ikke mye ekstra å bære med seg.

Ellers så kan du jo ta med deg et vater i sekken. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for kreative innspill dere! For å ta det siste først, var ikke klar over at Helsport har antiskli på sine poser. Greit å vite. Men, går jeg for en slik løsning trenger jeg jo da også et "antiskli teltgulv". Da blir det nok enklere/rimeligere å kjøpe ei ny matte med antiskli. Vater i sekken kan jeg godt ta med, men ikke sikkert jeg finner slett grunn av den grunn ;). En bit av ei anti-skli matte kan være verdt et forsøk. Mulig det ikke skal så mye til. Må jo da ha både på underlaget til underlaget  og oppå underlaget. "Gummi maling" eller "silikonprikker" der var også forslått. .Er kanskje mulig, men vet ikke helt om jeg tør forsøke. Virker det ikke sitter jeg vel igjen med ei matte som ingen andre vil ha heller. :o

 

Akkurat dette problemet og denne type egenskap tenkte jeg jo ikke på da jeg kjøpte matta tidligere i sommer. "Learning by spending" - får vi vel kalle dette da. 

Får sende en oppfordring til de som tester og skriver om slikt utstyr da: Husk å test liggeunderlagene i  opp- og nedoverbakke også. :)

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal selv kjøpe meg liggeunderlag, men har ikke helt klart å bestemme meg.

 

Alle disse underlagene har samme størrelse og med samme R-verdi.

 

EXPED DownMat 9 LW

Denne veier 1250gram og har en innebygd pumpe

 

EXPED DownMat UL 9 LW

Vekten har krympet til 920gram, men har istede en Schnozzel (pumpebag)

 

EXPED DownMat XP 9 LW

Denne veier 1210gram, har også Schnozzel (pumpebag)

XP benevnelsen (Expedition), forteller at denne tåler mer juling.

 

Noen som har erfaring med XP (Expedition) versjonen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville styrt unna integrert pumpe. Hr fått testet det i sommer og var lite fornøyd. Har også teste separat posepumpe til thermaresten og det var en super løsning, antar at exped sin pose er lik den til thermarest.

Det er jo flere som skriver om gode erfaringer med expeds pose, lengre opp i tråden.

Personlig ville jeg valgt den letteste, men du skriver ingenting om hvor du skal bruke den. Antar det er på ekstremt kalde vinterdager siden du har listet opp underlag som skal tåle 40 minusgrader?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.