Gå til innhold
borgern

Føresteinntrykk ÅpneSpis turmat

Anbefalte innlegg

Karakter: 3


Positivt: enkelt, fersk, grei smak


Negativt: lunken, vekt


Pris: 89

Tenkte legge ut et førsteinntrykk av ÅpneSpis. Har bare testet en av rettene så langt så derfor er karakter satt midt på treet. Hvilken karakter man vil gi et produkt som dette avhenger av person, type tur etc mer enn smaken.

 

Retten jeg testet er hjortegryte, leste på nett av det var en av de mest populære.

 

Postivt:

- Veldig bra konsistens på innhold. Mørt og fint kjøtt, poteter og grønnsaker smaker det de skal når man tar en bit, ikke bare graut.

- Retten blir mer i retning ala Fjordland enn de frysetørrede versjoner som blie mer graut.

- For en kveldstur kan man legge igjen kokeutstyr hjemme og bare ta med skje/gaffel.

-

 

Negativt:

- Vekt er såpass at det er ikke noe egnet til langtur. Men ca 500gr pr porsjon blir det tungt for en ukestur :)

- For mitt vedkommende er porsjon litt liten. Hvis jeg er på tur og i aktivitet så blir ikke dette nok.(men det gjelder annen turmat.)

- Lavere kaloriinnhold enn f.eks Real pr 100g.

- En eller annen bismak på den jeg ikke var helt fornøyd med.

 

Produktet er jo mer ferskvare enn de frysetørrede. Merkes både på utseende og konsistens. Biter av kjøtt og grønnsaker var langt større enn i Realposene.

Men det har jo sine begrensnnger siden det veier såpass mye. Prøvde den på hytta da jeg skulle ta siste halvdelen av dagen ved et vann i nærhet og skulle spise der. Tenkte det var praktisk å teste.

Bruksanvisning var helt grei og etter 1-2 ganger så kan du dette utenat. Dog blir ikke retten orntli varm, det er vel og noe jeg har lest andre steder på nett. Mer lunken med litt ujevn varmefordeling.

Noe skyldes vel at det er store biter så det ender i både pluss og minus for retten.

En annen ting jeg tenkte på er at dette er jo en ferskvare. Holdbarhet er jo langt over ett år. Hva finnes av div konserveringsmidler i det for at det skal holde seg.

 

Vil hverken anbefale eller ikke anbefale dette produktet da folk liker forskjellig ting og turens innhold vil gjøre om produktet er egnet eller ikke.

 

Noen andre som har erfaringer med disse produktene?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har testa lasagne her og merka selv at den ikke ble "gjennomvarm" og deler ikke ble skikkelig varm. Enig selv at vekten er for stor og at man får mer ut av frysetørket mat som real. Men er ett greit alternativ på korte helgeturer i varmere vær.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Memento mori
   Er det noen som har brukt primus/Soto sin overgang for å fylle vintergass eller vanlig rød gass på enten Primus eller Soto sin Stormlighter? Vanlig butan funker dårlig når det er kaldt, men Primus sin gass skal virke mye lengere ned.
    


  • Av Miamaria
   Jeg må lage meg en løsning for barduner. Er vant med Exped sitt system, så disse feite bardunene som attpåtil er laget i en løkke fra teltet som slenger rundt som snubletråder på dette Hillebergteltet når jeg ikke trenger å plugge dem i bakken, er bare ikke akseptabelt. For ikke å snakke om når teltet har vært nedpakket, og bardunen har hengt seg fast i X antall av disse stang-hektene. Det er bare for dumt.
   Jeg må altså ha en løsning, og den må være enkel. Har vurdert noe så enkelt som strikk, men jeg er jo sørgelig klar over at når teltet har vært satt opp og så skal tas ned, så kommer minst ett men gjerne alle til å være forsvunnet. Regner med de morkner ganske fort også. Så jeg vil helst ha noe bedre.
   Regner med at det er flere som er lei av bardunfloker, for det er vel enda verre med tynnere barduner som har slike metallgreier på. Hvilke løsninger har folket rundt om ordnet seg?
  • Av Tor-Erik-L-77
   Jeg er en ivrig fotograf og har alltid med litt skikkelig kamera utstyr. Min favoritt combo er et Sony A7 med et Zeiss 24-240mm objektiv. Utenom vinteren har jeg festet kamera i en hurtig klips løsning som festes på ene reimen til sekken. Det er veldig viktig for meg at kamera er lett tilgjengelig når jeg går, blir det liggende i sekken så blir det også mindre bilder. Vinterstid merket jeg raskt at jeg trang noe mere solid opplegg for kamera, kriteriet var at det fortsatt skulle være lett tilgjengelig mens jeg gikk men beskytte kamera mot snø og kulde etc. Valget falt på Thinktank sin Digital Holster V2 serie. Disse kommer i størrelser fra 5 og oppover alt etter hvor mye kamera du har. Jeg valgte 20 versjonen og i denne får jeg nedi mitt A7 med 24-240 objektiv med solblender montert. I tillegg er det mulig og ekspandere bunnen ned ytterligere om du har enda lenger objektiv, eller du kan legge et mindre fastobjektiv der - genialt og fleksibelt! Samtidig kjøpte jeg da også Thinktank sitt Digital Harness 2.0 som gjør at du kan feste Holster på brystet.
   Jeg testet og monterte hele løsningen hjemme og fikk justert alt riktig, kamera holster satt virkelig fint intil kroppen uten å dingle - 3 festepunkter på hver side av kamera bagen gjør at dette henger svært stabilt og godt. Løsningen kommer heller ikke i veien om du bærer sekk i tillegg.
   Jeg prøvde nylig hele oppsettet på en 5 timers trugetur med sekk på ryggen. Konklusjonen er at det var svært behagelig og bære kamera på denne måten, jeg kjente nesten ikke til bagen i det hele tatt og kamera var godt beskyttet somtidig som det var svært enkelt å dra opp kamera for å ta bilder.
   Kan derfor varmt anbefalle denne løsningen, god kvalitet på både kamera bag og sele!
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Her er et bilde av hele løsningen: (Jeg bærte bagen endel høyere opp en hva som vises på bildet her)

  • Av Tom42
   De fleste av oss bruker vel overettmerker, ikke minst når vi har roter oss vekk og kart og terreng ikke lenger er på samme plass.   Om vi da tror at det jellet i nord må være X, og i øst må det vannet være y, så kan vi trekke linjer og der hvor disse krysser hverandre, der er forhåpentligvis vi. Tror jeg.
   I det praktiske turlivet bruker jeg mange overettmerker, og for å markere disse punktene bruker jeg hvit korrekturlakk og/eller tusj.
   For meg var det ikke selvforklarende om hvordan jeg skulle kneppe Jervenduken når jeg skulle bruke den som poncho.  Jog jeg gratulerte meg selv da jeg endelig fikk det til, hjemme på gutterommet, og ikke i stiv kuling på Hardangervidda.  Derfor skrev jeg med tusj en stor H, for hode. 
   På samme måte merker jeg + polene på SPOT, GPS, for ikke å snakke og hodelyktas trange batterirom med hvit korfrekturlakk.
   Og nå har jeg akkurat merket en han og hunknapp, for å få ermene korrekt på ponchoen, etter at jeg har brukt den som oversegl. 
    
   PS Og siden jeg plundrer med høyre og venstre vurderer jeg også å merke venstre støvel rød og høyre grønn, men ett sted går det en grense for meg også.
    
    
    


  • Av anders panders
   Jeg og noen i klassen har ett blogg prosjekt der vi skal skrive utstyrsrapporter. Jeg har alt skrevet en førsteinntrykks rapport av den nye sekken min, og jeg vil gjerne ha litt konstruktiv kritikk fra dere som har mye erfaring med å teste utstyr
    
   Førsteinntrykk av Fjällräven Kajka 85 liter sekk final.docx
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.