Gå til innhold
Kjell Iver

Hvor har du vært på tur i dag?

Anbefalte innlegg

21/7: Fin tur opp på Hemmerdalsheia på Stadsbygd. Fant etterhvert stien, fin og spennende bratt for småbarn. Flott utsikt fra toppen. Antydning til blå himmel for første gang på nesten to uker, men fortsatt ikke noe sommertemperatur.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

24/7:rundtur på Skurven i Rissa. Kom dessverre ikke opp på ytre skurvhatten, høyeste punkt i Rissa på 623 moh, men knall tur ellers.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Igår, 3. november, og helgen før det også.

 

Sognsvann - Svartkulp - Sognsvann.

 

ca 2 km i total lengde for hver tur. Men ungene hadde det artig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bålkos ved Nedre blanksjø i Nordmarka i dag. Fine forhold for fotturer i Nordmarka, mindre bløtt og vått enn Østmarka. attachicon.gifSkjult lenke - logg inn for å se den Blåtimen. Mørket kommer raskt nå. attachicon.gifSkjult lenke - logg inn for å se den

 

Da satt vi og så ned på dere da dere kom, antar jeg. Barnefamilie med tre små barn som satt på steinformasjonen litt til høyre for der hvor dere var.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Helg på Krokskogen, 7-8 km på brodder og 4 km på ski inn på fredag, 12-13 km på ski ut på søndag. Knallfine forhold i høyden der det er kjørt løyper, noe mer grus nedover. Ikke forhold utenfor løypene enda.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fikk nok en kveldstur til Øyungen i går kveld. Denne gangen fra Skar - Øyungen - Sellanrå - Tømtehyttene - Skar. Tre fine timer i shorts og t-skjorte fra halv åtte og utover kvelden. Behagelig når dagstemperaturen holder seg så godt utover, så tidlig i juni.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

På jakt etter en Kjentmannspost i Østmarka. Fant den ikke, men ungene smilte da vi kom hjem likevel. Må ha fått til noe rett på turen da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

På jakt etter kjentmannspost nr 34, deledalen. La i vei fra Sognsvann kl halv ett på formiddagen, etter en heller sen start på dagen. Var i utgangspunktet ikke sikker på om jeg kom til å gå helt inn til posten, men tok det litt etter hvert. Fulgte gamle Ankervei til Nedre Blanksjø, tok blåstien derfra mot Ullevålseter. Gikk nedenfor hytta, og tok av nordover mot Vindernhøgda ved Østre Aurtjern. Da jeg var på høyde med posten tok jeg ut kompasskurs, og etter litt finlesing av kartet gikk jeg rett på posten. Videre vestover opp på Kobberhaugene, ned til Kobberhaughytta og retur via Ullevålseter, Lynhytta og vestsiden av Sognsvann. Endte med ca 2,5 mil, hovedsaklig på sti eller uten sti, siste fem kilometerne var på vei igjen, merkbart mer vondt for føttene.

 

 

post-8364-0-42801500-1411934386_thumb.jp

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke i dag, men lørdag: Fullførte årets høstjakt i Oslomarka, dvs de femti kjentmannspostene. En regelmessig galskap som bryter løs annenhver høst og varer i noen uker :-)

Jeg får visst ikke lagt inn bilde her fra nettbrettet, men noen bilder kan sees på Skjult lenke - logg inn for å se den

Og jeg/familien som har tatt to så langt. Hva skal du finne på nå da frem til neste bok kommer ut?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flott tidspunkt for tur med gapahuk/ tarp før myggsesongen setter inn for fullt! Her fra Østmarka i går. 

Hvor i Østmarka er dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av QueenVinter
   Hei! 
   Jeg og samboer er såvidt turvant (vi gikk Gaustadtoppen og noe på Hardangervidda i fjor sommer), har telt og hengekøyer. Vi ønsker å gå tur i sommer, som må være tilgjengelig fra Oslo med kollektivtransport (tog/buss), og gjerne over 4-5 dager. Vi får gått en del km hver dag så lenge terrenget ikke er for tøft. Jeg fryser veldig lett og hadde satt pris på sannsynlighet for plussgrader (i fjor snødde det en natt), samt litt variert terreng. Er det noen som har gode tips? Jeg setter stor pris på alt, da ut.no er en stor jungel å lete seg frem i! 
  • Av Annajoh
   Hei! Jeg er ikke en veldig erfaren fjellvandrer, og synes det er vanskelig å finne frem til turer som kunne vært morsomme å gå. Jeg har vel egentlig kun gått gaustatoppen og besseggen av de «kjente» fjellturene, men går mye dagstur og har teltet en del i oslomarka. Jeg ønsker tips til fjellturer man kan gjøre uten guide, fra middels+ til krevende, men uten klatring. Helst med en flott utsikt! Turene bør gjerne innenfor en halv dags kjøretur (fra 3-6 t) fra Oslo, da jeg og min søster håper på å få tatt noen helgeturer i løpet av sommeren. Gjerne noen litt kjente topper! Noen som har noen gode tips? Setter stor pris på det!
  • Av fjellkaren
   Litt depressiv tittel kanskje, men tanken er god!
   Jeg filosoferte litt i helga over hva jeg vil ha med meg av turer og friluftsliv før jeg dør. Noen har kanskje kommet til en alder der en må prioritere med ulik grad av strenghet, andre tenker kanskje ikke så mye over det. Kanskje det trengs litt bevissthet rundt at livet består av mange kompromisser og prioriteringer? Så det kan være en morsom tankeøvelse
   For å avgrense litt tenker jeg turmål i Norge. Kan også krydre tråden med dine flotteste tur-opplevelser du har hatt i livet frem til nå. 
   Så da blir spørsmålene:
   1. Hva er dine 5 flotteste turmål du har hatt frem til nå i livet?
   2. Hva er de 5 viktigste turmål du skal gjøre før du dør?
   Jeg skal selvfølgelig svare selv også, men legger det inn som et innlegg i tråden.
  • Av Nicolai Strand
   Hei! Det kan godt hende at teltet spesifikt har blitt besvart før! Men jeg skriver no en gang om dette. Holder fjellheimen pro om vinteren. Tåler den storm, liten storm eller sterk kuling, med andre ord hva er bristepunktet? Har noen erfaringer med teltet. Har hørt eneste forskjellen mellom ekstremutgaven og pro er stormmattene. Går det ikke an å bare legge snø rundt og litt oppover teltveggen?
   Takk for svar på forhånd!
  • Av EmilEvje
   Er det noen som har tips til en frilufts bukse som kan brukes omtrent hele året inkludert vinter? Kan godt også være litt for varm om sommeren da jeg har en annen tynn bukse til den bruken.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.