Gå til innhold
Kjell Iver

Hvor har du vært på tur i dag?

Anbefalte innlegg

Hver dag på tur.  Vi er veldig aktiv. Akkurat nå temperaturen er plus 4 litt mer vinter.

Noen fra dagsturen: (wiki på norsk)

Königstein festning (tysk: Festung Königstein) finnes ved Elbens venstre bredd i Landkreis Sächsische Schweiz-Osterzgebirge i den tyske delstaten Sachsen. Festningen er en av Europas største fjellborger og er plassert på fjellet med samme navn. Landsbyen like ved heter også Königstein.

20151229_140802.thumb.jpg.ebb0baaec5f7da

Det 95 dekar store fjellplatået hever seg 240 meter over Elben. Muren er 1 800 meter lang og opptil 42 meter høy.

20151229_134310.thumb.jpg.ae36f57587434c

I sentrum av anlegget finnes en 152,5 meter dyp brønn.

20151229_132950.thumb.jpg.9a5f967961a8e9

Festningens kjente historie skriver seg tilbake til 1241. Den har i århundrer blitt brukt som fengsel og dette er intakt, men ikke i bruk. Festningen besøkes årlig av ca 700 000 personer, noe som gjør den til en av Sachsens største turistattraksjoner.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skitur på Blefjell 30.01.

Våt snø i Nordmarka? Det betyr samle erfaring med Klister.  Så jeg kjøpet noen med spray- flaske "quick-fix". Det var rask alt smøret, ja litt for mye. På fingeren også på ofrene sletten til ski. Nei det var ikke at jeg betegne en god start. Så spørre jeg broren og annen venner å komme til Kongsberg med tog. Vi liker å prøve fjell område på ble-fjellstua. Hvis vi kjøre opp til Elgtjørn parkeringsplass vi se at man kan campe også i vinteren på campingplassen i løyper nærheten. Snø camping med varm dusj? Interessant kombinasjon! Men vi hatt annen mål:

56af4c8140d82_TourBle.png.12c9a427b54c26

Våre rute: Fra Elgtjørn opp til Strutåsen (hytta, det var stengt, men normalt ha servering), etterpå i retning til Kiosk (det var åpen) og vi ta en stor rund tilbake til kiosken og same løypa til bilen. Vi regne ut omtrent 2,8 mil  (nye rekord for alle sammen ny begynner.)

IMG_20160130_124813.thumb.jpg.4b2e371530

Finlt tørk snø og likke så sterk vind. Det betyr noen snøskavl men ikke så mye. Alt perfekt.

IMG-20160130-WA0045.thumb.jpg.c25ac8a42fIMG-20160130-WA0039.thumb.jpg.72a010eb5c

 

Endret av Xperiment

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av QueenVinter
   Hei! 
   Jeg og samboer er såvidt turvant (vi gikk Gaustadtoppen og noe på Hardangervidda i fjor sommer), har telt og hengekøyer. Vi ønsker å gå tur i sommer, som må være tilgjengelig fra Oslo med kollektivtransport (tog/buss), og gjerne over 4-5 dager. Vi får gått en del km hver dag så lenge terrenget ikke er for tøft. Jeg fryser veldig lett og hadde satt pris på sannsynlighet for plussgrader (i fjor snødde det en natt), samt litt variert terreng. Er det noen som har gode tips? Jeg setter stor pris på alt, da ut.no er en stor jungel å lete seg frem i! 
  • Av Annajoh
   Hei! Jeg er ikke en veldig erfaren fjellvandrer, og synes det er vanskelig å finne frem til turer som kunne vært morsomme å gå. Jeg har vel egentlig kun gått gaustatoppen og besseggen av de «kjente» fjellturene, men går mye dagstur og har teltet en del i oslomarka. Jeg ønsker tips til fjellturer man kan gjøre uten guide, fra middels+ til krevende, men uten klatring. Helst med en flott utsikt! Turene bør gjerne innenfor en halv dags kjøretur (fra 3-6 t) fra Oslo, da jeg og min søster håper på å få tatt noen helgeturer i løpet av sommeren. Gjerne noen litt kjente topper! Noen som har noen gode tips? Setter stor pris på det!
  • Av fjellkaren
   Litt depressiv tittel kanskje, men tanken er god!
   Jeg filosoferte litt i helga over hva jeg vil ha med meg av turer og friluftsliv før jeg dør. Noen har kanskje kommet til en alder der en må prioritere med ulik grad av strenghet, andre tenker kanskje ikke så mye over det. Kanskje det trengs litt bevissthet rundt at livet består av mange kompromisser og prioriteringer? Så det kan være en morsom tankeøvelse
   For å avgrense litt tenker jeg turmål i Norge. Kan også krydre tråden med dine flotteste tur-opplevelser du har hatt i livet frem til nå. 
   Så da blir spørsmålene:
   1. Hva er dine 5 flotteste turmål du har hatt frem til nå i livet?
   2. Hva er de 5 viktigste turmål du skal gjøre før du dør?
   Jeg skal selvfølgelig svare selv også, men legger det inn som et innlegg i tråden.
  • Av Nicolai Strand
   Hei! Det kan godt hende at teltet spesifikt har blitt besvart før! Men jeg skriver no en gang om dette. Holder fjellheimen pro om vinteren. Tåler den storm, liten storm eller sterk kuling, med andre ord hva er bristepunktet? Har noen erfaringer med teltet. Har hørt eneste forskjellen mellom ekstremutgaven og pro er stormmattene. Går det ikke an å bare legge snø rundt og litt oppover teltveggen?
   Takk for svar på forhånd!
  • Av EmilEvje
   Er det noen som har tips til en frilufts bukse som kan brukes omtrent hele året inkludert vinter? Kan godt også være litt for varm om sommeren da jeg har en annen tynn bukse til den bruken.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.