Gå til innhold
Kjell Iver

Hvor har du vært på tur i dag?

Anbefalte innlegg

Ja, jeg har gått 7-fjellsturen i Bergen også.

... og jeg har diplom, t-skjorte og veldig støle bein som gevinst etter dagens tur. Sleipt og gjørmete i lang kø, men det er en egen tilfredstillelse i å fullføre 35 km og 2400 høydemeter uansett :-)

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg var på tur ut døren nå i kveld, i retning byfjellene for en ny overnattingstur - men det ble helomvending, gitt...

 

Jeg sto der med ryggsekken og la merke til at det var små vanndammer på gulvet? Og pussig nok var undersiden av sekken våt? Og der dryppet det jaggu?

 

Lesson learned: Trippelsjekk at lokket på vannblæra er ordentlig tett før du fyller sekken til randen, hvis ikke blir ting vått når du strammer remmene. :logik: Spesielt hvis blæra er en Osprey Hydraulics, der lokket visstnok er ekstra lett å bli lurt av...

 

Så overnattingsturen ble kansellert, sekk og noe annet småtteri tørker, og intet er ødelagt. Heldivis ble mesteparten av vannet ledet forbi innholdet i sekken av blærelommen. Jeg få ta min vin og bok på sofaen i stedet for i kveldssolen, går jo fint det også :-) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tur opp til Heilhornet (1058 moh) i Bindal i går, en flott dag - i dag er det regn og grått og dårlige mobilforhold, så bildene er kraftig komprimert før jeg lastet dem opp :-)

 

Utsikten nordover var fin denne gang, her er både Vega, Ylvingen og Torghatten å se over nabofjellet Lesshornet - og helt i horisontdisen er en skygge som jeg tror er Lovund, og et stykke til høyre for den skimtes noen av de Syv søstre, mener jeg:

post-16230-0-99506600-1438770645_thumb.j

 

På nordsiden lå det litt snø helt opp i ruten mot slutten:

post-16230-0-94440100-1438770767_thumb.j

 

Utsikten sørvestover, med Austra og Leka badet i solen:

post-16230-0-78260500-1438770714_thumb.j

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kveldstur i går til Skjult lenke - logg inn for å se den i temmelig schizofrent vær - men opplevde mest sol og opphold, kun en lett og kort byge på toppen :-) . Var såpass med vind på toppen at det var kronglete å få på seg ponchoen, den hadde veldig lyst til å fly avgårde og hilse på ørnene, virket det som. Her er utsikten vestover fra toppen:

 

post-16230-0-06101800-1439474112_thumb.j

 

Fant litt multer langs stien på som umiddelbart ble kveldsmatdessert (er det et ordbokord, mon tro?), mens de få kantarellene jeg fant på vei ned ble tatt med for senere bruk :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg syklet til og fra jobb i dag - og i en rundkjøring på tur hjemover, gjorde jeg et nesten vellykket forsøk på å sykle over en Landrover bakfra... :hmm:  Anbefales ikke. Sitter her med alle lårhøners mor (målte låromkretsen til vel 68 cm, kanskje jeg burde begynne med skøyter?), og tur til valglokalet utgikk med veldig lave kneløft til fordel for sofa og isposer. Tror det blir noen uker før jeg kan legge igjen spor etter meg i denne tråden - BUT I'll be back!  8)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg syklet til og fra jobb i dag - og i en rundkjøring på tur hjemover, gjorde jeg et nesten vellykket forsøk på å sykle over en Landrover bakfra... :hmm:  Anbefales ikke. Sitter her med alle lårhøners mor (målte låromkretsen til vel 68 cm, kanskje jeg burde begynne med skøyter?), og tur til valglokalet utgikk med veldig lave kneløft til fordel for sofa og isposer. Tror det blir noen uker før jeg kan legge igjen spor etter meg i denne tråden - BUT I'll be back!  8)

 

Ikke akkurat "back" for fullt ennå - men det verste låret heler fortere enn jeg trodde da jeg skrev ovenstående, på det tidspunktet var gjennomføring av skrittene mellom stuen og kjøkkenet en prestasjon jeg var fornøyd med :-)  På torsdag begynte jeg å kunne gå trapper på bortimot normalt vis igjen uten alt for store smerter - og i dag dristet jeg meg ut på min standard nærnaturtur (kaller den av og til for "Trefjellsturen" for å imponere de uinnvidde...): Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Prøvde å gå "flytende" uten for mye støt og hopp og sprett, og hadde i tillegg med meg en stav å støtte meg på. Et og annet smerteblaff ble det jo (jeg noterer meg at nervesystemet funker greit :-) ), men i det store og hele ble det en fin og rolig tur. Hastigheten bar preg av at dette egentlig var aktiv rekonvalesens, ble ca 2 km/t. Den får øke sakte men sikkert etterhvert som lårene mister blå- og gulfargene og hevelsene forsvinner...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Etter først å ha tatt det piano i vel to uker med antibiotika-kur for å bli kvitt noen hissige borrelia-jyplinger, så fire dager senere kjøre på en bil på sykkel med skikkelig forslåtte lår som resultat, ser det nå ut som jeg endelig er kommet i gammel form igjen (ikke at den var/er all verden, da :-) ) I dag lastet jeg opp sekken med mer enn nødvendig - 14 kg - og la i vei for å kjenne hvordan det gikk med litt belastning. Fire nære (og for meg svært så velkjente) fjelltopper - Damsgårdsfjellet, Olsokfjellet, Holefjellet og Gravdalsfjellet - ble passert i greit tempo, og uten å merke noen smerter fra "lårhønelåret"   :thumbsup:

 

Det ble to pauser, på første og siste fjell. Hadde pushet på oppover til Damsgårdsfjellet, så jeg var god og svett da jeg satte meg for å nyte været og utsikten - Askøy til venstre, Bergen til høyre og Byfjorden i midten:

post-16230-0-82363800-1444074966_thumb.j

 

Da jeg kom til Gravdalsfjellet, så jeg at jeg kunne rekke å lage en kopp ettermiddagskaffe og likevel nå bussen i Nipedalen så jeg kom meg hjem i god tid før solen gikk ned. En neve med "tørrtupper" fra einer (tror jeg leste at @Skjult lenke - logg inn for å se den anbefalte det, og det er en glimrende anbefaling når det er litt småfuktig rundt omkring) og en TinderStick oppdelt til fliser fikk kokt opp vannet på no time:

post-16230-0-74537300-1444074961_thumb.j

 

Kaffen ble god, jeg rakk bussen, og kom meg hjem i fin tid :-D Fin tur!

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det ble en klassiker i dag - Turen over vidden. Fra Ulriken til Rundemanen (eller rettere sagt fra Haukeland sykehus til Fløyen).

Jeg tok ikke Ulriksbanen opp - det hadde jeg egentlig tenkt å gjøre, men på stasjonen var det såpass mye folk som ventet i kø, at jeg bestemte meg for å gå opp derfra istedet - med 12 kg på ryggen, var jeg temmelig varm og svett da jeg var oppe ca tre kvarter senere. Måtte ta en stopp lgodt over halvveis for å forevige Bruse, den en av de to gondolene i Ulriksbanen (den gule Perle skimtes helt nederst i bildet):

561bca4a11afc_Bruse_p_tur_opp_(PA110243)

Tok to avstikkere, en til varden på Storhaugen, og en til krigsminnesmerket ved ruinene etter Norrønahytten - der er det blant annet fin utsikt til både Ulriks- og Rundemanen-masten:

561bca4fe7955_Masten_p_Ulriken_(PA110254

561bca4d025bd_Masten_p_Rundemanen_(PA110

Etter å ha passert Øvre Jordalsvann, kunne jeg se ned på Eidsvåg - og følge pilen mot Fløyen:

561bca473c4ed_Pilen_mot_Flyen_(PA110256)

Passerte Rundemanen, og kom ned til Fløyen - og da jukset jeg og tok banen ned for å rekke 1800-bussen hjemover igjen. Flott tur! :D 

Endret av a_aa
Lastet opp bildene på nytt med filendelser med små bokstaver

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dro tidlig fra jobb (som en god nordmann på en fredag ;)), pakket ryggsekk og tok bussen til Loddefjord. Tanken var å gå fra Loddefjord til Laksevåg via Lyderhorn (396 moh), Ørnafjellet (329 moh) og Kvarven. Det skulle vise seg å bli en flott tur i ettermiddags- og kveldssol!

Startet opp Grøvledalen ikke langt fra Vannkanten. På bildet under er Lyderhorn besteget, og Ørnafjellet er litt til høyre for midten av bildet, mens Kvarven er litt til venstre:

56213dc90b783_rnafjellet_fra_Lyderhorn_(

Gikk greit over til Ørnafjellet - der tok jeg en lengre pause og fikk en ny bekreftelse på at min DIY Fancee Feest rødspritbrenner kunne brukes til å lage god kaffe, selv med kjølig nordavindsdrag :)  Fortsatte videre mot Kvarven, og da jeg nærmet meg knipset jeg et tilbakeblikk preget av nydelige høstlige farger. Ørnafjellet ligger her i midten av bildet, mens Lyderhorn ligger lanbgt bak helt til høyre

56213dc51d7fd_rnafjellet_fra_Kvarven_(PA

Turen gikk videre mot Laksevåg i rolig tempo, og godt fornøyd rakk jeg hjem før solen gikk ned :D 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I dag gikk jeg mellom bussholdeplasser :) nærmere bestemt Skjult lenke - logg inn for å se den. Med en velvoksen porsjon godvilje kan dette kalles en 7-fjellstur - med Strandafjellet, Løvstakken, Ravnefjellet, Damsgårdsfjellet, Olsokfjellet, Holefjellet og Gravdalsfjellet. Faktisk kunne ruten lett ha vært utvidet med ytterligere to toppavstikkere, Nygårdsnipa og Lyngbønipa, men der strakk ikke tiden fram til bussavgangen til - det fikk holde med 4 timer.

Bildet under er knipset på toppen av Løvstakken (477 moh), jeg har gått opp i strålende høstvær utenfor høyrekanten på bildet. Ser ryggen på Ravnefjellet til høyre som jeg skal nedover mot Melkeplassen og oppover igjen på andre siden. Midt i bildet ligger toppen av Damsgårdfjellet (344 moh), og litt til venstre for det ligger Olsokfjellet (353 moh) - ikke store marsjen mellom dem :? Går ned fra Olsokfjellet på baksiden, så opp på Holefjellet og fortsetter mot venstre i bildet over Gravdalsfjellet. Helt til venstre er Lyderhorn, men der var jeg på fredag, så i dag får hornet være i fred fra meg :)

5623f79eca113_Lvstakken_og_videre_(PA180

På Olsokfjellet ble det kaffestopp, og nyting av solvarmen - det var virkelig flott og avstressende der. Og spritbrenner for å koke kaffe er behagelig udramatisk og stille (men kjedelig i et bilde...), det eneste som bråkte var utrulling og sammenrulling av titanskjermen (som strengt tatt var overflødig, denne plassen lå i ly for den lille nordavinden som var), kanskje jeg skal prøve med en filtskjerm i stedet:

5623f7a272389_Kaffekoking_p_Olsokfjellet

På tur ned fra Gravdalsfjellet gledet det meg å se at det var kommet på plass en grunnmur på branntomta etter Skjult lenke - logg inn for å se den som brant ned uten at noen oppdaget brannen i juli 2014 - en forunderlig sak. Var godt med folk der, og grunnmuren var tatt i bruk som kjøkkenbenk. I bakgrunnen sees Løvstakken.

Viggo-hytten_opp_av_asken_(PA180277).thu

Droppet som sagt avstikkerne til de to nipene mot slutten av turen, hvilket betydde at jeg var ved holdeplassen 3-4 min før avgang :) Enda en flott tur - men nå tror jeg nok det blir litt tid før neste, godværsperioden er snart over og jobben vil nok kreve sitt fremover...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Etter å ha sittet inne og sett på drittværet utenfor vinduene nesten hele helgen, lysnet det en smule i ettermiddag. Jeg tok på gummistøvler, fylte sekken hlavfull med litt ting og tang (deriblant mitt Skjult lenke - logg inn for å se den) og var snart vei oppover Holefjellet. Det ble en stopp for å teste kaffelaging i litt vind - den kjele-tilpassede vindskjemen og brenner funket greit, og kaffen var snart klar (lenge før spriten hadde brent opp, jeg overvurderte hvor mye vinden ville øke koketiden):

Vindskjermet_spritbrenner_(PA250284).thu

Ca 10 min etter at bildet over ble tatt, var det på tide å helle ut siste rest av kaffe, pakke alt ned i sekken, hive den på ryggen og få på regnponchoen i en fei - bygen som nærmet seg raskt, viste seg etterhvert å være en haglskur som gled over i et regnskyll. Varte ikke lenge, etter et kvarter var det tid for en stopp i vandringen for å ta av regnponchoen igjen, og mens jeg drev på med det - kom solen tilbake :)  Masse høstfarger:

562d19518f142_Vt_hststi_(PA250285).thumb

562d1954c566a_Rdt(PA250287).thumb.JPG.78

Ikke verdens lengste eller mest spennede tur, men veeeeldig godt å komme seg vekk fra sofaen og ut i naturen denne helgen også!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tur fra Skjult lenke - logg inn for å se den i går ettermiddag/kveld - tanken var å gå hele turen etter solnedgang uten å slå på hodelykten. Var inspirert av den fantastisk klare fullmånen natten før :) 

Tok banen opp og startet ved Ulriken litt før 1700, da var solen på tur ned i havet bak Sotra:

56324ef3cb506_Solnedgang(PA280290).thumb

Her er et bilde tatt et par km etter start, med både Ulriksmasten (helt til venstre) og Rundemanen-masten (til høyre) - og Skomakervatnet mellom dem:

56324ef0da9ac_Tomaster(PA280294).thumb.J

Da jeg kom til Storhaugen en time etter start, bestemte jeg meg for å ta en halvtimes kaffepause for å vente på at månen - som nettopp hadde krøpet over horisonten i nordøst - skulle komme høyere på himmelen og kompensere stadig mindre skumringslys:

56324eead38e5_Skumringskaffe(PA280296).t

Månen kom etterhvert høyt:

56324eed9e701_Mneipytter(PA280308).thumb

Kom frem til Fløyen litt for sent til 21:30 avgangen ned til byen, med verkende øvre skinnlegg etter at jeg ramlet i nedstigningen til Øvre Jordalsvatnet - da jeg kom til Rundemanen oppdaget jeg at jeg hadde fått en skikkelig Donald Duck-kul, det så ut som jeg hadde to knær på venstrebeinet :-D. Mens jeg ventet på 22:00-avgangen, spiste jeg litt, slappet av og knipset det obligatorisk bildet fra Fløyen:

56324ee83d2bc_Bergenskveld(PA280315).thu

Og nei, jeg tente aldri hodelykten ;-) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En rask tur i dag også, med inntak av et dusin novemberblåbær. Disse var i en hellning mot nordøst, ikke særlig høyt. Så de har blitt sent modne, og unngått nattefrost. De aller fleste var jo begynt å råtne, men de som fortsatt kjentes "spretne" og uskadet ut, smakte faktisk godt :) :

563668a0da28f_Novemberblbr(PB010323).thu

På tur oppover litt høyere, bare rundt 300 høydemeter opp, ser jeg at løvtrærne begynner å bli løvfrie - her har det nok allerede vært en og annen frostnatt og vinden er mer hardhent med greioner og blader. Det er nesten bare snøen som mangler før vinterlandskapet tar over stafettpinnen fra høstlandskapet:

563668a5b9232_Hstvtsti(PB010327).thumb.J 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Søndagstur i skiftende vær i dag:

5648b7cbe1449_Soldampogskyer(PB150333).t

La inn en matstopp med en Real Viltgryte på toppen av Gravdalsfjellet. Satset på at jeg skulle få varmet vann og spist i ro og mak før regnet kom - denne regnbygen ble jeg for øvrig varslet om på vakkert vis:

5648b7c547c44_Innfranordvest(PB150332).t

Det gikk fint det - og da regnet kom, viste det seg å bare være duskregn. Har nylig kjøpt meg en Arc'teryx Squamish vindjakke (tilbud hos Fjellsport) med vannavvisende egenskaper - og den tålte fint bortimot halvtimen i duskregnet uten antydning til gjennomslag. Pustet godt gjorde den også, så foreløpig er jeg meget godt fornøyd :)  Turen gikk videre inntil det var tid for ettermiddagskaffe. Bruker fortsatt min lettvektsversjon av en Fancee Feest spritbrenner, og jeg enda ikke klart å brenne i stykker RedBull-boksen som funker som kjelestøtte i midten av den, selv om jeg mistenker at aluminiumen før eller siden vil si takk for seg:

5648b7c953f83_Ettermiddagskaffe(PB150335

Den varme kaffen gjorde godt, siden det begynte å bli kjøligere og tiden for solnedgang nærmet seg. Fant fram en buff og hansker i sekken før jeg gikk nedover, og rakk fint å være nede i tide til å se de første gatelysene tenne. Fin tur, ble både trening og avslappende pauser :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dro fra jobb i to-tiden for å få litt sol og naturgløtt inn på netthinnen igjen :)  Valgte lave sko med stålpigger og små lette gamasjer og såpass tynt kledd at jeg måtte ha litt tempo for å holde varmen (riktignok med en ekstra ullskjorte sammen med kameraet i hoftesekken). 

Her er Askøy, Byfjorden og Sandviken sett fra Damsgårdsfjellet:

56708dca1a113_AskyByfjordenSandviken(PC1

På dette bildet er masten på Rundemanen til venstre og masten på Ulriken til høyre - og midt i mellom er "Vidden", som så ut til å ha minst like fint turvær som på Olsokfjellet, der jeg befant meg:

56708dceadb29_Enviddeogtomaster(PC150365

Og her er varden på Olsokfjellet, med Fyllingsdalen, Flesland, Raunefjorden og en synkende sol i bakgrunnen:

56708dc6df248_FyllingsdalenFleslandFjord

Flott tur!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ble en liten tur i dag også - opp på Skiftingspynten (376 moh) :) 3-4 minusgrader og litt mer vind enn ventet (motvind hele veien opp) - men det gikk fint med både gode klær og sol. Gikk uten brodder, og måtte være påpasselig her og der for å holde meg på beina, issvuller lå gjemt under et tynt snølag. På toppen står man i Trøndelag med utsikt mot Helgeland, ser både Søla og Vega klart og skimter såvidt en temmelig hvit Torghatt bak Lekamøya - og selvsagt Heilhornet til høyre i bildet:

5681a2064b607_Skiftingspyntenmotnord(PC2

Fin tur med innlagte sjokolade- og klementinpauser der vi fant litt ly for vinden østavinden - ha en god romjul :D 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.