Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor har du vært på tur i dag?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Annonse

Skal begynne å bidra litt i denne tråden jeg også!

Hadde en tur innover i Setesdal vesthei siste dagene. Jeg håpte på å komme opp på Urdalsknuten(1434m) som er vest agders høyeste topp. Men det var svært usikkert da jeg selvfølgelig visste at enkelte elvekrysninger kunne bli vanskelige. Sekundærmålet var å se nye Bossbu, som har høstet mye skryt. Selv om hovedmålet selvfølgelig, som alltid, var å bare kose seg på tur.

Jeg startet fra Berg i Valle med fjellsko på beina og ski/sko i og på sekken.  (Alle bilder er med iphone)

IMG_3379.jpg  IMG_3582.jpg

Gikk mot Stavskarhytta som ligger ett par timers marsjing unna. Her satte jeg fra meg fjellskoene og tok på meg skiskoene. Men med fortsatt skiene på sekken opp Stavbrokka, som er en relativ tung stigning, uten at det er veldig mye å rope varsku for. Vel oppe kom skiene på! 

Ser nedover Stavskar på vei opp brokka. 

IMG_3390.jpg 

 

Det var mye av og på med ski innover fjellet. Men mest på, om en gikk litt taktisk. Kom frem til Bossbu 6 timer etter jeg gikk fra bilen og innkvarterte meg på hunderommet der. Bossbu var kjempefin. Nøktern men moderne, med flott vindusfasade over Botnsvann og mot Urdalsknuten.  

Neste dag gikk turen videre mot Urdalsknuten. Og her dukket det opp utfordringer. Broen 5 minutt unna Bossbu var relativt ødelagt og jeg så utfordringer i å få meg selv og 2 bikkjer over der. Den ene bikkja er en "valp" på 7-8 mnd og den andre en rutinert 6 åring. Men det gikk strålende og over all forventning. Går/hopper/svømmer den eldste først, følger den andre etter:) 

Broa:

IMG_3418.jpgIMG_3441.JPG

 

Etter denne krysninga gikk det med ski på bena langs hele Botnsvatnet. I utoset ned mot Gjuvatn endte det som jeg egentlig visste. Bom stopp før en frådende elv. Så da ble det å gå ned til Gjuvatn og så gå over alle "toppene" på vei tilbake mot Bossbu, istedetfor langs vannet. Fik fin utsikt der også, i ett fantstisk sommervær. Bar overkropp og faktor 30 hele tida.

Senere på turen kom jeg over Jervespor. Mine egne skispor var så og si smeltet fra den ene dagen til neste. Så disse kan ikke ha vært mange timene gamle. Artig! Synes jeg, men sauene som snart skal gå her, synes sikkert ikke det. 

IMG_3522.JPG IMG_3509.jpg

 

På vei hjemover mot bilen gikk jeg oppom Svarvarnuten (1378m) som er en av de bedre utsiktstoppene her i området. Her ser du bl.a Gaustatoppen når forholdene er gode. 

Utsikt vestover mot Urdalsknuten:

IMG_3564.jpg

 

 

Stemningsbilde fra terrassen på Bossbu:

IMG_3498.jpg

 

 

Fin tur, over og ut!

 

 

Endret av Fenriken
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mange flotte bilder og turer her i denne tråden, MEN har man flere bilder man vil vise, så hadde det vært kult og flott om man laget en EGEN tråd/turrapport fra turen. Jeg synes (min mening altså!), at det holder med ETT bilde. Jeg liker å se bilder fra turer, men det kan bli litt mange hvis det ikke følger en ledende tekst til bildene som i en turrapport. Kanskje er jeg litt sær. Ikke vondt ment. :)

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.