Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor har du vært på tur i dag?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

En rask tur i dag også, med inntak av et dusin novemberblåbær. Disse var i en hellning mot nordøst, ikke særlig høyt. Så de har blitt sent modne, og unngått nattefrost. De aller fleste var jo begynt å råtne, men de som fortsatt kjentes "spretne" og uskadet ut, smakte faktisk godt :) :

563668a0da28f_Novemberblbr(PB010323).thu

På tur oppover litt høyere, bare rundt 300 høydemeter opp, ser jeg at løvtrærne begynner å bli løvfrie - her har det nok allerede vært en og annen frostnatt og vinden er mer hardhent med greioner og blader. Det er nesten bare snøen som mangler før vinterlandskapet tar over stafettpinnen fra høstlandskapet:

563668a5b9232_Hstvtsti(PB010327).thumb.J 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kalahari-ørkenen, Namibia. En endeløs vei med et fjell i bakgrunnen. Aner ikke høyden, men kanskje rundt 2000 moh. Fantastisk landskap med endeløse sletter hvor høye fjell sees i alle himmelretninger.

yvrRPut.jpg

Dette er «Dead Vlei», som på norsk kan oversettes til uttørket innsjø. I bakgrunnen ser vi en av verdens høyeste sanddyner som har fått navnet «Big Daddy». Den er 325 meter høy. Området kalles gjerne «Sossusvlei», og det som er spesielt her er at sanda er helt rød, som dere ser på bilde. Utrolig fascinerende. 

zCO7n4g.jpg

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

PB080049.jpg

Forrige helg testet jeg å gå litt i marka. Blogg HER. Det gikk ikke så veldig bra, migrenen sier at sånt skal jeg ikke holde på med. Pussig greie, det var ikke lange turen heller. Kan padle flere mil, men gå i marka gir konsekvenser. Jaja, en fin høstdag i marka var det, før den inntraff. :)

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søndagstur i skiftende vær i dag:

5648b7cbe1449_Soldampogskyer(PB150333).t

La inn en matstopp med en Real Viltgryte på toppen av Gravdalsfjellet. Satset på at jeg skulle få varmet vann og spist i ro og mak før regnet kom - denne regnbygen ble jeg for øvrig varslet om på vakkert vis:

5648b7c547c44_Innfranordvest(PB150332).t

Det gikk fint det - og da regnet kom, viste det seg å bare være duskregn. Har nylig kjøpt meg en Arc'teryx Squamish vindjakke (tilbud hos Fjellsport) med vannavvisende egenskaper - og den tålte fint bortimot halvtimen i duskregnet uten antydning til gjennomslag. Pustet godt gjorde den også, så foreløpig er jeg meget godt fornøyd :)  Turen gikk videre inntil det var tid for ettermiddagskaffe. Bruker fortsatt min lettvektsversjon av en Fancee Feest spritbrenner, og jeg enda ikke klart å brenne i stykker RedBull-boksen som funker som kjelestøtte i midten av den, selv om jeg mistenker at aluminiumen før eller siden vil si takk for seg:

5648b7c953f83_Ettermiddagskaffe(PB150335

Den varme kaffen gjorde godt, siden det begynte å bli kjøligere og tiden for solnedgang nærmet seg. Fant fram en buff og hansker i sekken før jeg gikk nedover, og rakk fint å være nede i tide til å se de første gatelysene tenne. Fin tur, ble både trening og avslappende pauser :) 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 11/15/2015, 4:37:23, Gittiamo said:

En rask tur opp Kolsåstoppen på morgenkvisten for å teste ut nye støvler. Det ble en bra tur gitt :-D men så alt for kort. Trenger lengre døgn og mer natur. 

image.jpeg

Jag har massor av bilder från Kolsåstoppen, men ingen sådan där med lite lätt dis. Det måste jag skaffa. Värt att baxa upp spegelreflexkameran för att ta några bra biler, om ljuset är rätt.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

32 minutter siden, Johan2000 skrev:

Jag har massor av bilder från Kolsåstoppen, men ingen sådan där med lite lätt dis. Det måste jag skaffa. Värt att baxa upp spegelreflexkameran för att ta några bra biler, om ljuset är rätt.

Dette var ren flaks. Lyset var perfekt og morgendisen lå fremdeles langt der nede. Jeg knipsa med mobil. Men det er bare å stå opp tidlig nok så får du morgenlyset. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble det bare en tur, sammen med konemor, rundt store Stokkavann. Det var etter den første natten med minusgrader av betydning og vannpyttene på veien var bunnfrosset. Dagen var fin med kaldt klart vær og i øst var fjellene hvite av snø. Det gikk ikke så fort og selv om jeg hadde ryggsekk på ca. 14 kilo på ryggen så hadde jeg problemer med å få opp varmen. Om det var fordi jeg hadde for lite klær på eller fordi konemor ikke klarte å gå fortere vet jeg ikke, men det var en fin luftetur uansett.

CIMG7704.thumb.JPG.988b2b46e3f0a16359e63

Fjellene i øst var hvite av snø. Håper vi får en fin og snørik vinter.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Av en eller merkelig grunn å så har jeg gått glipp av "Hvor har du vært på tur i dag" tråden siden forumet ble oppgradert.

Og godt er jo det, for det var jo en pen samling med bilder som hadde "samlet" seg opp.

Keep'em coming  :thumbsup:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morgenturen i dag gikk til Dreiers minne, den lille koselig koia i Bymarka. Ganske glatt, men nesten snøfritt. Broddene lå i sekken, og var gode  ha på hjemvei. 

Jeg hadde med litt fuglemat, og etter å ha fylt fuglekassene kom en ganske stor og sulten fugl. Jeg hadde aldri sett den før og hadde selvsagt ikke med kamera akkurat i dag. 

Men da jeg kom hjem, fant jeg den i fugleboka og det var en nøttekråke, antakelig den sibirske sorten som invaderte Trøndelag i 1995 og noen har tydeligvis slått seg ned her. Den hadde ganske langt nebb. 

Jeg har aldri sett den i Bymarka før, men da jeg googlet etter den oppdaget jeg jo at flere har sett den her. Koselig å se denne noe sjeldne fuglen, og den var ikke sky i det hele tatt. Den satt 4-5 meter fra meg og spiste opp all maten før den fløy sin vei, heldigvis var det mer mat i de andre fuglekassene til småfuglene som også var sultne. Et ekorn spiste det som falt på bakken, sålenge jeg satt helt stille tok hverken ekorn eller fugler noe notis av meg. Artig opplevelse!

Bilde av nøttekråka lånt her

 

nøttekråke 1.jpg

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dro til Uvdal for sesongåpning i bakken. Men styrtregn og varmegrader fredag kveld, og kuldegrader lørdag morgen, gjorde bakken beinhard. Og jeg har konvertert fra fjøl til ski så er rimelig rusten. Men vi fiksa åpningen av after ski'en om ikke annet. 

Så søndag morgen, etter to timer søvn, vandrer vi ut på tur ved Dagali. Ingen vet helt hva toppen heter, selv om mine venner bor der. Enten var det Skomakernuten eller Dritarsteinranden. Håper på det første. 

Det var veldig mye, og fryktelig rask, luft på toppen. Vi våknet opp da gitt. Helt herlig tur. Balsam for sjelen. Vil tilbake  

 

image.jpeg

image.jpeg

IMG_4358.mov 

En liten film som viser hvor mye frisk luft vi fikk.

Endret av Gittiamo
La inn tekst ved link til film.
  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.