Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor har du vært på tur i dag?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Annonse

Avla Storvollhøgda i Holtålen (1016 moh) et besøk via ny (for meg) rute i dag. 

Ikke avskrekkende mange høydemetere eller km. så kneet aksepterte dagens tur uten ytterligere hevelse eller varige smerter (men ikke uten å vise sin misnøye på veien ned selvsagt). Sol det meste av turen, men en litt lei vind. Dog - en flott tur i nydelig terreng. 

 

 

 

 

post-4444-0-78482100-1439145943_thumb.jp

post-4444-0-69343900-1439146015_thumb.jp

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kveldstur i går til Væremsnubben i temmelig schizofrent vær - men opplevde mest sol og opphold, kun en lett og kort byge på toppen :-) . Var såpass med vind på toppen at det var kronglete å få på seg ponchoen, den hadde veldig lyst til å fly avgårde og hilse på ørnene, virket det som. Her er utsikten vestover fra toppen:

 

post-16230-0-06101800-1439474112_thumb.j

 

Fant litt multer langs stien på som umiddelbart ble kveldsmatdessert (er det et ordbokord, mon tro?), mens de få kantarellene jeg fant på vei ned ble tatt med for senere bruk :-)

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Onsdag var jeg en tur i Nordgruvfeltet ved Røros. Ruslet en tur innover til Christianus Sextus-gruven. Fasinerende å se restene av det gamle gruveområdet. Fulgte også noen stier ut fra "hovedområdet" og før jeg visste ordet av det, sto jeg på en liten topp. Tror det må ha vært Storkletten. Flere bilder på bloggen https://stifinner.wordpress.com/2015/08/14/christianus-sextus-og-en-overraskende-topptur/

 

post-4444-0-23501700-1439584388_thumb.jp

 

post-4444-0-91828700-1439584394_thumb.jp

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Jeg bestemte meg for en tur til Dyna, som er en topp på 1212m i Hallingdal. Jeg kjenner den bare fra vinterturer, så nå skulle den sjekkes om sommeren. Vi startet fra Skårsrudstølen som er ett fint hytteområde. 

 

 
Det finnes ca. 13500 hytter i Halingdal, så det er vanskelig å unngå dem. Men selvfølgelig er det en grunn til det, det er ett veldig fint turområde, sommer som vinter.
Turkompisen ville helst tjuvstarte.
 

 

Stiene er stort sett fint merket i Hallingdal.

 

 
Ett utmerket fiskevann på vei opp. Men jeg husker dessverre overhodet ikke hvor den ligger hen.
 
 
Toppen i sin full prakt.
 
 
Herifra ser man bl.a. Hemsedalfjellet og Hallingskarvet.
 

 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så ble det tur til Lusaheia og Vormedalsheia landskapsvernområde.

Nærmere bestemt Lysebotn - Nilsebudammen - Stakken - Nilsebu- Storådalen

Et fantastisk vær, nesten ingen turister i fjellet og om ikke fiskelykken var helt som forventet så ble det i hvert fall nok til både middag og frokost neste dag.

Turen hjem var vel den delen av turen som ble tyngst siden det regnet og blåste noe helt forjæ . . . . . . .. 

Startet optimistisk med sykkel fra Lysebotn, men måtte raskt innse at mitt forsømte legeme ikke på langt nær var i stand til å utføre denne bragden.  Veien er godt og vel 20 km med en stigning på over 700 m.

Første forsøk med fiskestanga hvor Storhillervatnet renner over i Nilsebuvatnet resulterte bare i at jeg mistet to sluker.

Et senere forsøk på å berge middagen i Storhillervatnet ga bedre uttelling.

Og litt senere i bekken / elva mellom Stakkavatnet og Storhillervatnet så ble det en fisk til.

Neste dag og et nytt forsøk med fiskestanga i et lite vann inne ved Storhiller. Resultat, fem fine ørret, men dessverre under minstemålet.

Minstemålet for ørret er stekepanna mi. Uten hode og hale må fisken være lik eller større enn diameteren på panna.

Kannekleiv, Besseggen i miniatyr. Ryktet vil ha det til at dette er et sted hvor man i gamle dager talte sauer, på grunn av at det kun er mulig for en sau om gangen å passere. 

Det ble en tur opp gjennom Storådalen også, men der var det faktisk ikke antydning til fisk. Litt overraskende siden dette området har ord på seg for å være bra.

Det ble noen fine dager i fjellet og selv om fisken var litt slank, noe som vel kan skyldes den sene våren, så lengter jeg faktisk tilbake allerede.

Dett. Var skikkelig kjekt å se bilder fra NILSEBUområdet.

Jeg har ikke besøkt området i år. Delvis fordi det var fullt på lista over hyttevakter, og delvis pga den sene våren.

Det er i følge sauefolka på Årdalshytta helt riktig at sauene ble "kannet" på det stedet du har tatt bildet.

Jeg skulle ønske det var meg som fikk noen dager der oppe.....

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dett. Var skikkelig kjekt å se bilder fra NILSEBUområdet.

Jeg har ikke besøkt området i år. Delvis fordi det var fullt på lista over hyttevakter, og delvis pga den sene våren.

Det er i følge sauefolka på Årdalshytta helt riktig at sauene ble "kannet" på det stedet du har tatt bildet.

Jeg skulle ønske det var meg som fikk noen dager der oppe.....

Selv om det er fint å ligge i telt når været er som det var store deler av turen så er det godt å komme inn på ei hytte etter en del timer med sekk og motbakker.

(Det er forresten litt rart at det bare er motbakker i disse heiene.)  :sweat:

post-4220-0-25362400-1439728200_thumb.jp

 

P.s.

Hvis det er noen andre som har tenkt på å sykle enten opp eller ned veien mellom Lysebotn og Nilsebudammen, så husk lys på sykkelen. Helst en av disse nye 1000 lumen lyktene. Tunnelen er uten lys og min lille hodelykt fra Biltema ga akurat nok lys til at jeg klarte å sikte mellom refleksplatene langs tunnelveggen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En liten turrapport for langhelg i Øvre-Pasvik nasjonalpark:

Torsdag ettermiddag kjørte vi oppover dalen og parkerte på parkeringsplassen ved Sortbrysttjern rett ved grensa til nasjonalparken. La i vei inn mot Ellenkoia for en titt der da jeg bare har vært der om vinteren. Fortsatte over elva som renner ut av Ellenvannet og fulgte fin sti på vestsiden av vannet mot Piilolakoia. Lettgått og greit og gjorde vel turen unna på rundt 3--4 timer. Overnattet i koia som har rikelig med ved og til og med gassbluss på kjøkkenet. Dagen etter ruslet vi dagstur til Grenseparvasskoia og videre over brua mellom Parvannet og Grenseparvannet før vi fulgte ryggen opp mot Kranglfjellet og Steinmyra før vi gikk videre i grensegata over Krokfjellet til Treriksrøysa. Svært vanskelig å orientere seg i den tette skogen. Lite holdepunkter å gå etter så man må bruke hver minste detalj på kartet av myrer, bekker og vann som man kan. Vi bommet på noen myrpytter og havnet litt feil før vi la kursen rett sør for å komme rett på grensegata. I tillegg er skogbunnen til tider tung å gå i - mye mose, myrer og kratt i tillegg til partier med blokkmark som kan være vanskelige å forsere. Men vi kom fram og i grensegata gikk det mye fortere. Fra å bruke over 4 timer fra Grenseparvasskoia til Treriksrøysa - brukte vi bare 2t og 40 min ved å gå grensegata tilbake og ta en svipptur innom Finland ved Finskebukta før vi nådde Grenseparvasskoia igjen. Ble en lang dag ute og var ikke tilbake på Piilolakoia før i nærmere kl.10 på kvelden. Hadde levnet sekker og utstyr på Piilola så håpet var stort om at ingen andre hadde tatt inn i hytta for kvelden. Heldigvis fikk vi overnatte der og slapp å fortsette 2-3km til neste vann nordover langs grensegata som planen var. Dagen etter fortsatte vi nordover mot Kolfjellet - her er det god utsikt over dalen og man ser langt selv om "toppen" bare er ca.260moh. Gikk videre et kronglete parti ned mot Vakkervannet hvor Hemingkoia ligger. Denne er som kjent stengt så vi fant oss en fin teltplass i østre enden av vannet og som alle vet er det godt med bålved å finne i skogen. Ble en lang kveld foran bålet med kaffekoking og matlaging før vi hoppet i soveposene. Siste dagen var det retur til Sortbrysttjern - vi valgte å gå rett øst og runde nordenden av Kolvatnet før vi rundet sørenden av Hattvatnet og østover forbi Nikkinenåsen. Mange parti med myrer, blokkmark og tett skog så man måtte følge godt med for å navigere. Fin rusletur på litt over 3 timer med observasjon av haukugle, tiur og mange lavskriker. De andre dagene så vi fjellvåk, ryper, storfugl, elg, noen rein og muligens lappugle i det fjerne. Ble noen fine dager i en fantastisk område. Tok ikke særlig med bilder dessverre men det blir nok ikke siste turen siden vi bor så nært.post-2898-0-63868000-1439838365_thumb.jp

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søndag var formen heller laber da jeg sto opp, men det var jo et allmektig flott vær. Jeg lusket litt rundt i hagen, beskjærte trær og ljået litt, slappet av i hengekøya og sånt. Men så ble det middagstider. Jeg ble sulten, uten å ha middag i huset! Hva gjør man da? Jo, man tar kajakken opp av kjelleren, legger den på tralla og triller ned til havet. Ut på fisketur. Så det gjorde jeg, og hele episoden får man selvsagt i bloggen - HER.

Jeg ble mett både søndag og mandag, for å si det sånn. :)

 

G0036353.jpg

P8160109.jpg

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.