Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor har du vært på tur i dag?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Annonse

Fra Spiterstulen til Glittertind via Glitterrundhøe ( turfølget blir veldig glad hvis jeg husker navnet rett her ) lørdag, og Galdhøpiggen fra samme utgangspunkt dagen etter. 
Et h.... til gjennomslagsføre fra Glitterrundhøe til Glittertind, men ellers en flott tur i strålende sol.
I like fint vær i snø til Galdhøpiggen søndag sier det seg selv at selv faktor 50 kapitulerte.
Men ENDELIG er sesongen igang for oss som ikke går på ski :D

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tur i "nabolaget" over Haverkleiva, 345 moh - ca 9 km gjennom skog/myr-områder. En av Kjentmanns http://www.kjentmann.no/ "5 på Topp" hefte 3 i Stjørdal. :)
 
Det regnet i går formiddag (igjen), og jeg er normalt tålmodig mtp vær og slikt, men opplever for tiden snev av værsyke. Så jeg spurte ei venninne om tur på vår ene fridag, tross regn, og vi bestemte oss for en ettermiddag/kveldstur. Tok ut i 18-tiden i faktisk oppholdsvær og gløtt av sol. Optimistisk la jeg solbrillene i lomma, og vi tråkka i vei. Først et par kilometer langs grusvei, og så opp en forholdsvis bratt stigning. Oppover i kleiva og på toppen hadde vi fin sikt utover dalen. Nydelig natur! Det var endel fuktige myrområder, men det gikk helt greit å komme seg frem. Idet vi skal bikke nedover igjen, ser vi noen mørke "klædder" på himmelen som nærmer seg faretruende, og vi skjønner hva vi har i vente... Det begynte å dryppe litt, men det holdt seg med duskregn en stund, også mens vi avsluttet turen og kom ut i sivilisasjonen i kanten av et jorde med kuer på. Når kuene nærmet seg, var jeg glad jeg hadde min venninne der - de fulgte etter oss, riktignok på avstand, men jeg er pysete med store dyr. Synes det er rart at det legges opp til en merket turløype gjennom et inngjerdet jorde... Jaja, vi overlevde, og ikke lenge etter åpnet himmelen seg, og vi fikk de siste kilometrene i øsende regnvær. Godt vi er vanntette! :D Men det var godt å komme seg på tur, ja!

 

post-9845-0-49064600-1435651885_thumb.jppost-9845-0-30638200-1435651912_thumb.jp

post-9845-0-10534100-1435651937_thumb.jppost-9845-0-55767400-1435651962_thumb.jp

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Topptur til Alnestind ved Trollstigen på randoneski i dag.

Fin kontrast til helgens telttur med fiskestanga.

Hei lurer paa hvor du var under fisketuren..bror'n fra Sydney og jeg maa planlegge tur, og skulle gjerne vist han litt av Sunnmorsalpene, men det var dette med snomengdene da.  Vi har maattet droppe ski da han har ikke nok erfaringing og holde paa aa faa oss begge i trobbel i vossestrand (skredfare...bare tull..man kan jo bare se paa snoen, fjellklatrerer i himalaya gjoer jo saan osv...har visst lest for mange reinholdt messner boeker eller noe! Ditto snobroer osv). Gaatt over til windows 10 insider og der forsvant norske tastatur...

 

takker! og tight lines selfolgelig...

 

Basert i Beeerrghen da (maa Brann tape de neste 10 kamper og ende opp i 3e divisjon...)....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,@squidman. Fisketuren var nesten rett utenfor stuedøren min i Aure på Nordmøre hvor jeg bor. Dette er helt ute på kysten og det er ikke mye snø igjen her nå, men innover i fjellheimen ligger det godt med snø enda. Sen snøsmelting og mye snø nedover på Sunnmøre gjør vel sitt til at sommeren er sen i fjellet regner jeg med...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ikke i dag, men i overigår. 1. juni åpner barmarksløypene her i vest-finnmark, da skal man kjøre bil! etter jobb kom fattern hjem å henta meg og bikkja, deretter kjørte vi etter r93 mot kauto opp til gampvannslia. når vi kom frem til gampvannslia følgte vi barmarksløypa opp lia forbi gampvannet til punktet hvor barmarksløypa fortsetter nordvest og det svinger av en tyvløype mer vest over, som så går nesten parallelt med løypa, her parkerte vi bilen og tok beina fatt, videre etter høyspentledningene til foten av en svær høyde som heter så mye som vuomesisvarri, deretter vest, nord-vest over til cihkanjavri, på turen gikk bikkja på en rypefamilie med masse unger, foreldra var fremdeles delvis hvit og derfor enkle å se mens de sprang gjennom myra med ungene på slepp, bikkja ble kalt tilbake med en gang og kom i full fart. heldigvis fikk han ikke tatt noen av ungene i jakten. vel fremme etter rundt en times gåing fisket vi og koste oss med bacon og pølser på bål :) . jeg fikk en fin halvkilos røye som ble fortæret av besteforeldra dagen etter(taco>røye), times gange tilbake til bilen sånn kl halv ti og hjemme innen 23.00. har ingen bilder da strømmnivået på mobilen var for lavt. her er screenshot fra ruta: https://www.flickr.com/photos/129485992@N03/18766204204/in/dateposted-public/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var meldt oppholds fra morgenen, og strålende sommervær utover dagen, så vi (jeg og mellomste guttungen på 9 år) hadde som mål å nå Storskarven i "Skarvan og Roltdalen nasjonalpark". Men det ble mye våt myr, vi gikk litt feil (ser jeg i ettertid), og på "toppen" der vi kom opp fikk jeg totalt melt-down. Har lavt stoffskifte, og der møtte jeg plutselig veggen. Så å presse seg i ihvertfall 3 km til med forsering av snø og andre utfordringer, så jeg svært mørkt på. Så turen endte der, og vi satte igang med returen, selv om guttungen nok kunne løpt opp og ned enda en gang og ihvertfall nådd toppen av Skarven (hva pokker er den ungen laget av??). Men for en turkamerat!! Forståelsesfull og empatisk fortsatte han hele turen ned på samme måte som opp, med ukuelig optimisme, strålende humør og full skravlings.

Men, vi fikk MASSE sol og vakker natur, vi "måtte" vade over en elv (kunne kanskje komme over tørrskodd lenger opp - vi sjekket ikke), gutten var strålende fornøyd med å få gå på snø barbeint (og med sko), vi fant et bein (reinsdyr?), eggeskall, steiner, og spiste store mengder kjeks og sjokolade (i tillegg til mat da). En fantastisk tur alt i alt!! Og ifølge Runkeeper var vår tur på snaut 19 km, der vi også "klatret" ca 700 høydemeter på tur opp. Så må jo være fornøyd... ;)

 

Utsikt fra "toppen" vi kom til

post-9845-0-33949000-1436038335_thumb.jp

Guttungen (og jeg) er litt nysgjerrig - noen som kan fortelle oss hva slags dyr dette stammer fra?
post-9845-0-04328900-1436038844_thumb.jp

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synd dere ikke kom til topps @Hulderjenta, for utsikten fra Storskarven er kanskje den fineste jeg har opplevd i Trøndelag. Prøv igjen! Utsikten er verdt slitet. Hvor gikk dere fra?

Ja, var veldig synd, men all fornuft tilsa at vi måtte gi oss. Vi skal prøve igjen, ja! :) Vi gikk opp fra Sunndal i Sona, og var *nesten* oppe på Sunndalshøgda. Men vi gikk opp på høyre side av Sunndalshøgda, og burde vel strengt tatt gått opp på venstresiden, for å slippe hele dalsøkket over til Skarven - da kunne vi fulgt eggen/toppene bortover. Var fortsatt litt snø, så var ikke forsvarlig å utfordre skjebnen ift helsa.

Var forøvrig *god* utsikt fra der vi sto også! Så Storskarven og fjellene rundt, og andre veien så vi blant annet Trondhjemsfjorden...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cykeltur: Vestmarksetra - Store Sandungen - Engersetra - Lindeberget - Bråtan - Endli och sedan hem via Isielva.
Komplett med punktering Tannberg gård. Märkligt, eftersom jag hade med slang, verktyg och pump. Det borde hålle punkternag borta kan man tycka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fredag 03.07 etter jobb bestemte jeg meg for en liten sykkeltur med telt og fiskestenger. Dro rundt 17ish. Vel oppe på Bjørnholt klokka 18.30 spurte jeg de som driver stedet om de fortsatt holdt oppe (stenger normalt kl. 18.00). Joda, var åpent, og jeg fikk kjøpt meg en sånn kanelbolle og kaffe. Bjørnholt er ca. 8km inne i skogen og det er vel rundt 260høydemetre. Snakket litt med hun som driver Bjørnholt, og forklarte at det var godt de var åpne for mat hadde jeg ikke spist, og jaggu fikk jeg ikke en bolle gratis :D

 

Rundt 20.30 var jeg fremme ved Katnosa, som ligger sånn ca. midt i nordmarka. Jeg har vært der en gang før med telt, og visste om et sted jeg trodde ville bli bra. Og jaggu var det fint.

 

Frem med fiskestang og markboks (litt nedtur at den ene stanga viste seg å være fluestanga)... Men hadde én stang så på med mark mens jeg ordnet telt og husstell. 

 

Både jeg og myggen var sultne, og vi fikk alle mat! Jeg tok en kaffe og så på solnedgangen mens sauenes bjeller hørtes i det "fjerne". Katnosa gård ligger rett bortenfor, og jeg tror både en og to sau hadde seg i løpet av min lille tur. 

 

Masse vak, men jeg tror fisken har blitt doven av det varme været og det varme vannet, og de som var aktive ville hvertfall ikke ha mark eller krok fra en "sportsfisker". 

 

Dagen derpå våknet jeg til kjempevær. Fikk meg et lite bad, fisket og solte meg. Jeg kunne skimte en kano som la til ved en av øyene og en barnefamilie okkuperte Katnosa gård, ellers var jeg helt alene. 

 

Ingen fisk på denne turen, men mange fine opplevelser på den korte tiden jeg fikk være ute. Dro hjem på lørdag ettermiddag. Det er kjekt at selv så nærme Oslo har man relativt lite aktive områder hvor få færdes.

 

På vei hjem kom jeg til en elv /utløp på veien mot Sandungen. Her så det utrolig fint ut å prøve seg med fluefiske, så flere vak (bilde 4,5 og 6). Hadde fluestanga med ved en feil, men både fluer og snelle var hjemme. Får bli en annen gang. 

post-11941-0-00270600-1436113936_thumb.j

post-11941-0-82728500-1436114748_thumb.j

post-11941-0-19475100-1436114767_thumb.j

post-11941-0-60199500-1436114788_thumb.j

post-11941-0-51451700-1436114803_thumb.j

post-11941-0-02269800-1436114833_thumb.j

post-11941-0-59247000-1436115023_thumb.j

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitter nå ved Røosen ved femunden etter en liten rundtur der oppe i marka. Første natta ble ved skogtjønna ettee å ha gått opp fra haugen gård. Kan melde om mye folk og lite fisk på røvolfjellet på fredag (pga mye vind bl.a.) Tok meg derfra til Roasten via vassviktjønna der jeg blåste opp packraften og padlet litt rundt og fisket. Ikke såpass som et napp å kjenne men en liten hval av en Harr veltaseg i overflata ikke engang 2m unna meg. Stakk også oppom Littlsjøen.Før jeg endte med å ta natt nr 2 ved nordbredden av nedre roasten. Fikk meg der en påminnelse om at oppblåsbare underlag ikke liker glør. Det gjelder til info myggspiraler også! Padlet ned til utoset og gikk derfra ned dnt-stien i dag og sitter nå altså ved Røoset og venter på båten i morgen tidlig. Finfin 3-4 dagers dette her! :)

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rundt Skjellbreia til Grønlia lørdag i fantastisk vær. Henriksåsen til Storheia søndag i like nydelig vær. Var litt i tankene å stikke oppom Elgsethytta for en brus i varmen, men med en million fluer på slep ble det is og brus på 7eleven på vei hjem isteden. 
De der fluene har gått skikkelig bananas her i Trøndelag den siste uka, ikke hjalp det om man drepte en million heller, en ny million sto klar til å ta over.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok mer eller mindre en midnattstur med en kompis innom Dreiers Minne, Geitkinn og Wangsvika-gapahuken (eller hva den het) for å få sett den første for første gang selv og å vise kompisen den og de andre to. Absolutt en koselig bu - den hadde en del mer for seg enn Geitkinn-krypinnet. Gjesteboken vitnet også om mye besøk - hele kalendersiden for søndagen ble full med oss to.

Vi ble forøvrig også plaget noe helt vanvittig av fluene i Bymarka.

post-13572-0-04743800-1436199137_thumb.j

post-13572-0-77648800-1436199148_thumb.j

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.