Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor har du vært på tur i dag?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Annonse

Hvor mye vind var det egentlig, og gikk turen over Komedelen?

Tja, det var overraskende lite vind. Det var ikke akkurat vindstille, men jeg hadde forventet mer for å si det slik. Det var vel vindretningen fra sørøst som gjorde det slik. Det blåste mye mer når man nærmet seg fjellene på høgjæren. Hvor er komedelen? jeg er ikke så godt kjent i området nemlig....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sollemskogen - Lilloseter - Stig. Ca. 1 mil. Litt kort for en søndagstur, men siden det var årets første valgte vi å ta det rolig. Det var en vindfull, men ålreit tur - helt til vi fant ut at den ene i gruppa hadde tatt feil ski og måtte returnere til Lilloseter igjen. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Testet de nye fjellskia mine i dag. Fungerte veldig bra.

Ble ikke den lengste turen i verden. I 1 m. med pudder så blir det fort tungt uansett hvordan en gjør det. Men, løypa er da tråkket opp så blir lettere til helgen igjen. Da blir det min første vintertur med telt. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, det var overraskende lite vind. Det var ikke akkurat vindstille, men jeg hadde forventet mer for å si det slik. Det var vel vindretningen fra sørøst som gjorde det slik. Det blåste mye mer når man nærmet seg fjellene på høgjæren. Hvor er komedelen? jeg er ikke så godt kjent i området nemlig....

Komedelen er høyden mellom Obrestad og Reimebukta. (Det heter egentlig Hunnedalen rett under høyden - før Reimebukta.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Våknet med sår hals, rennende nese og 9 nys på rappen, langt fra personlig beste dog med 18 på rad under bjørkespretten en Mai måned.. Marsj ned trappa for å finne den blå boksen med et hvitt kryss på, her ligger det som trengs. Otrivin, paracet og en fet C vitamin pille, gidder ikke la sånt tull stoppe meg mens jeg trøkker trynet fullt av appelsin og en porsjon havregrøt. Jeg skulle på trugetur idag, sånn er det bare - snøen ligger tjukt og et lett skydekke med antydning til sol er værprognosen. For bra vær til å la forkjølelsen friste med sofa og en fjernkontroll.

 

Pakker sekken med det som hører med på tur og spoler avgårde mot Andebu, skogene der inne er som et eventyr når det har lavet ned snø i noen dager. Vel fremme ved parkeringa etter 20 minutters snørring, på med trugene og avsted innover i den stille vinterskogen. For et herlig syn, helt konge å være i granskogen når snøen tynger ned trærne med hvite tjukke labber. 

 

post-12278-0-36836800-1390226385_thumb.j

 

En bitteliten kar var også på trugetur, han spolte forbi i en forykende fart. Heldig han der som slipper å synke så langt ned i snøen som vi normale må.

 

post-12278-0-98935300-1390226377_thumb.j

 

Jeg trasker videre med et ellers normalt tempo, men kjenner fort at her må pulsen justeres og formen er ikke akkurat maraton med den fordømte forkjølelsen hengende over meg, kjører nok en god serie med nys og skremmer vekk det som måtte være av pelskledde opplevelser her inne. Etter en drøy time må jeg finne en bålplass, tar en avstikker opp i skogholtet for å finne ved og plass. Får fyra opp bålet og slengt over kaffen, godt å få satt seg ned og kjenne på bållukta. 

 

post-12278-0-11875200-1390226381_thumb.j

 

Kalorier og koffein inntas til stor glede for kroppen, et par paracet slukes for å holde piggtrådhalsen i sjakk og går videre. Tar noen omveier rundt for å få sett litt og bruker det dobbelte av tid tilbake til bilen, det holder for idag kjenner jeg. Fantastiske forhold ute nå, evig glad for at vinteren endelig skulle komme i år og.

 

post-12278-0-50022800-1390226373_thumb.j

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter å utforske området rundt Svanvik - i dag gikk turen sørover, dvs oppover Pasvikelva langs grensa til Russland. Er løypestikker da det er åpen scooterløype så ingen fare for å rote seg over til Russland. Turen gikk opp til Stenbakk og videre opp på land med kryssing av tre veier før jeg passerte Øverli gård og fulgte løype på skogsveien innover til Sametiveien - videre nordover mot Strand og så sørover igjen om Loken og tilbake til Svanvik.

Går fort å snørekjøre med to alaska huskyer - 32km unnagjort på under 2.5 time.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk inn til det nedlagte bruket Langevei i Iveland kommune.

Navnet Langevei er kanskje selvforklarende. Her var det lang vei til alt, også naboer.

Tok meg deretter 200 høydemeter opp i lia på østsida i dyp tørrsnø til toppen av Vardeheia -495 moh.

Ikke noe selvforklarende navn dette. Hvem kunne ha interesse av å sette opp varde her og kanskje nøre opp bål i ufredstider, midt i tette skogen.

Muligens navnet er flere hundre år gammelt, før tiden da skoggrensa enda ikke var kommet opp til toppene,

og det var fri sikt mellom alle vardeheiene som finnes i området ? Eller stod det en varde her som var grensepåle i gammel tid ?

Ja man grunner nå på litt av hvert når man går tur i gammelskogen.......

 

vd71.jpg

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Måtte lufte de nye skia i helga og kjørte lørdag opp til Vierli hvor jeg møtte Marte. Vi gikk derfra og over Uvatn, holdt vestsida på Møsvatn innover og slo oss ned i ei lun glenne inne ved bekkefaret på nordsida av Skinvatnet da det begynte å skumre. Ikke så lange turen, men det var ganske mye vind, snødrev, løssnø og minus 13-14, så det var langt nok på en lørdag hvor dagslyset forsvant ganske tidlig.

Teltet til Marte kom opp på rekordtid og kvelden gikk med til ordentlig mat samt en flaske Barbera d`Alba på deling. Deretter hadde vi avdelingen for løsing av verdensproblemer. Utrolig hva en kan finne på å prate om i varm og god sovepose når vind og snø bråker utafor... :)

Turen hjem i dag var mye lettere selv om spora fra i går var helt fokka igjen, men vind og snø hadde gitt seg, så vi tok en runde og brukte dagslyset tilbake til bilene.  Alt i alt en kjempehelg :)

 

Tøff vind og minus 13-14 grader ga ganske mange effektive kuldegrader på vei inn på lørdag...

tn_gallery_13144_280_3580.jpg

 

Teltet kom raskt opp i snøværet ... :)

tn_gallery_13144_280_15803.jpg

 

Sorry...tror jeg har surret litt med dette gallerisystemet, og Dropbox ville av en eller annen grunn ikke "share" noen ting med Fjellforumet ... ??

Endret av Ulvemor
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk en skitur i lysløypa i Funkelia på lørdag, når jeg på spøk foreslo for dama at vi kunne ta en "snarvei" opp på den såvidt oppkjørte løypa mellom lysløypene. Mao, ca 1,5km uten lys. Det syntes hun var en god ide, så jeg sa hun fikk gå først, og der bar det innover i skauen så i 22-tida på kvelden uten lys.

 

Det er en ganske spesiell opplevelse å gå i det reflekterte lyset fra skibakken 5km bortenfor. Følte med ett at det ikke var en treningstur, men en oppdagelsesreise midt i skogen. Vi kunne såvidt skimte sporene til en kar som hadde gått der tidligere, ellers lå det et tykt lag med dunaktig nysnø overalt. Stemningen var veldig trolsk.

 

Må si jeg fikk lyst å prøve å gå i måneskinn en natt, det må være en utrolig opplevelse. Jeg kan ikke si annet enn at jeg elsker å gå ute i skog og fjell, når alt er dekket av deilig myk, gnistrende hvit snø.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble det "propagandatur" til Høg-Jæren energipark. 

Mye tall og fakta, men lite uteliv. Det blåste etter hvert så mye at vindmøllene stanset en etter en og i de verste vindkulene var det nesten vanskelig å holde seg på beina.

Det føk noe snø, men ikke nok til at jeg trenger å dra opp igjen med ski.

Kanskje like godt at mesteparten av turen ble tilbrakt i buss og innomhus.

post-4220-0-89718200-1390776438_thumb.jp

post-4220-0-90489500-1390776450_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden jeg har brukt helgen på hytta på Øyfjell i Telemark, gikk turen i området rundt der. Hadde endel å gjøre på hytta, så det ble ikke lange turen, men for noen forhold! Drøy halvmeter puddersnø oppå en meter mer kompakt snø gjordet det tungt å gå, og morsomt å kjøre ned. Å dra pulk full av gassdunker og batteri hjemover var heller ingen piknik...

 

12160813793_c50aa1247a_b.jpg

Hytta i vinterdrakt

 

12160810313_99c21daede_b.jpg

Lette taket for litt snø...

 

12160573755_bd2bf28776_b.jpg

God fyr i den gamle komfyren. 

 

12161233726_19946de51e_b.jpg

Kaffe må man ha!

 

12160984924_a473386890_b.jpg

Fruen i snødrevet.

 

12160809533_46804fca29_b.jpg

Snødde tett hele helgen.

 

12160984094_892ee6f471_b.jpg

Tungt i løssnøen...

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.