Gå til innhold
  • Bli medlem

Nordhauk: Stemninger og bilder fra nord!


Veidemannsblod

Anbefalte innlegg

  • 3 uker senere...
Annonse

Da blei det en spontantur til fjells i helga. Pakka telt, sekk og isfiskeutstyr og bega meg i vei i går tidlig ettermiddag. Kjørte ca 50 minutter ut fra byen. Sikta meg ut et vann jeg besøkte i august, hvor jeg den gang ikke fikk en dritt. Jeg VET dog at det er et vann med fin ørret i, og jeg er såpass sta at jeg ikke gir opp etter en bomtur. 

 

Brukte ca 1 time og 10-15 minutter fra bilen og opp til vannet. Perfekte forhold for fjellski og feller, ca 30-40cm av det løseste pudder oppå gammelsnøen som falt i fjor. Vel framme slo jeg opp teltet, heiv kjapt i meg litt vann og sjokolade før jeg bora hullene mine. Før jeg var ferdig å sette ut de fire bruka jeg hadde med meg, slo det til på det første hullet hvor jeg hadde blinklys, lokkeskje og en relativt stor krok med en feit maggotklyse på. En tjukkas av en halvkilosørret hadde latt seg friste! Dette skulle bli den første av en rekke finfine ørreter.. De fleste kom opp av hullet imårrest. Til slutt bar jeg med meg fem kilo nydelig fjellørret ned til bilen. Disse skal bli til de lekreste retter etterhvert! 

 

I går var det lite vind og noen snøfnugg i lufta da jeg kom opp.Ca 1-2 minus. Etterhvert utpå kvelden slo det om, skylaget slo sprekker og temperaturen dalte. Imårrest var det ca 10 minus i skyggen da jeg stod opp i 06-tida. Knallblå, skyfri himmel. Sola var allerede i fjellene, og det tok ikke lange stunda før det var den mest perfekte påskestemning. 

 

Lar bildene fortelle resten: 

 

Fisking pågår! 

041_zps78b000c2.jpg

 

Kveldsstemning i sort/hvitt

030_zpsd8f1be01.jpg

 

To tjukkaser på 0,8

046_zps50840f73.jpg

 

En tjukkas på 0,5007_zps0d518ce7.jpg

Søndags morgen

048_zps77ace7aa.jpg

 

Grytidlig mårrasol 049_zps873d7980.jpg

 

Basen ved vannet054_zps3471c8ce.jpg

 

Kilosørret nr 1 tatt på mårran

057_zps5892db73.jpg

 

Kilosørret nr 2053_zpsec2f5bb1.jpg

 

Mårrakaffe og verdens beste sjokolade009_zpsfcb9f105.jpg

 

Ringstind Light II funker også om vinteren

010_zps5980b345.jpg

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Hyggelig at rapporter etterlyses! Beklager at det har drøyd ut litt, det har rett og slett vært litt sløvskap fra min side. Siden forrige rapport har det blitt to turer. April-måneden har bydd på meget vekslende vær, samt litt obligatoriske forpliktelser som har ført til at jeg ikke har fått vært ute like mye som ønsket. Litt har det dog blitt! Denne turen ble lagt til indre Troms, og er fra nest siste helga i mars (21-23). 
 
 
 
De fleste forbinder vel indre Troms med fantastiske, nærmest sagnomsuste fiskevann. Bilder og videoer som er lagt ut rundt omkring, viser legendariske fangster med flerkilosfisk holdt opp av stolte veidemenn. Det var med slike inngangsverdier vi satte i vei fra Tromsø grytidig på fredagsmårran, mot et fjellområde hvor Forsvaret blant annet driver et skyte-og øvingsfelt. Vannet vi hadde prikka oss ut, lå oppi et fjellskar på knappe 700 moh. Vi hadde tatt oss fri denne fredagen for å få en dag ekstra i fjellet. 
 
Rundt klokka 0830 starta vi marsjen opp fra parkeringsplassen. Forhåpningsfulle, optimistiske! Det har nettopp vært avholdt en to ukers øvelse med norske og utenlandske styrker i fylket, så vi hadde glimrende forhold oppover den første delen av fjellsida, hvor vi fulgte sporene til en BV-206, deretter snøscooterspor. 
 
Når vi hadde kommet oss over skogsgrensa og begynte å peile oss de siste kilometerene mot vannet, var det slutt på sporene, og vi måtte jobbe hardt oppover brattene gjennom en god halvmeter med løst pudder. Det kostet krefter. Det kunne også ha vært en moralsk knekk når vi, ca 500-600m før vannet, måtte snu og endre på planen som følge av meget skumle fjellsider, ustabile snøforhold og der tilfølgende skredfare. Men det handlet om sunn fornuft. Noe har man igjen for fjellerfaring. 
 
Vi la derfor om kursen til et vann ca to kilometer unna. 
 
Herr K, godt nedi kjelleren på sjarmøretappen. Cirka en kilometer foran målet. 
2_zps1049cdca.jpg
 
Undertegnede foran vannet vi endte opp med, etter endring av opprinnelig plan. 
1_zpsd60bbb17.jpg
 
 
Vel framme satte vi som vanlig i stand basen først. Fikk opp teltet, og sørget for å fylle opp lagrene med mat og drikke. Etterhvert bega vi oss ut på isen og boret vannhull og fiskehull. Det var ca 60-70cm overvann og slush/sørpe under en god halvmeter med løst pudder, noe som skapte store utfordringer med å det å i det hele tatt klare å komme gjennom isen. Men med to spader og høy arbeidsmoral, fikk vi lagd oss hull..Det tok nesten en halvtime å lage ETT hull der det var mest snø, sørpe og overvann! Og det var med stor spenning vi firte isskjeer med blinklys og kroker fullspekket med maggot nedi det sorte dypet... 
 
Det tok ikke lange tiden før det var liv på pilkestikka hos begge. Spenningen var til å ta å føle på. Helt fram til vi fikk opp det som hadde tatt på. Røyer, små og tynne som åler. Den ene etter den andre kom opp av isen. Sultne som juling.. Etter et par timers innsats, som i bunn og grunn kan regnes som rent kultiveringsfiske, ga vi opp, og bega oss lettere oppgitt inn i teltet for å lage middag, fyre cigarillos og døyve nedturen med et par whisky. 
 
 
037_zpsdd42d634.jpg
 
 
Dagen etterpå flyttet vi oss i helt motsatt ende av vannet, i håp om at den større fisken kanskje kunne oppholde seg der. Men akkurat samme opplevelse fikk vi der. Bittesmå pygmèrøyer, tynne som slips og med store øyer kom opp på rekke og rad. Til slutt hadde vi landa rundt 50 stykker, og da orka vi ikke mer. Fiskedelen av turen var over. 
 
035_zpse89113a6.jpg
 
030_zpsbd88636a.jpg
 
 
Vi spiste og drakk, spiste og drakk. Filosoferte over skuffelsen i møtet med indre Troms. Det vil si, skuffelsen over det fiskemessige antiklimakset. Naturen er jo overveldende, kulissene rundt teltet fantastisk. Men det blir liksom litt med en bismak når vannet en har slitt seg opp til i timesvis gjennom løssnøen, er totalt ødelagt. 
 
Når vi kom ned i formiddagstimene tidligere i dag, møtte vi på noen lokale, som spurte om vi hadde vært på fisketur. "Har dåkker vært med xxx-vannet?". "Stemmer bra" svarte vi.."Åja, ja det e jo overbefolka og helt ødelagt. Og nabovannan rundt e ikkje stort bedre. Røya kan bli lang der, men ho e tynn som faen". Man skal jo alltid ta lokalbefolkningens utsagn med en viss klype salt mtp de kanskje ønsker å verne om "egne vann", men i dette tilfellet følte vi at det de sa om området var veldig troverdig. Og det fikk vi jo selv bekreftet gjennom det vi fikk opp av isen. 
 
Neste gang indre Troms står for tur, blir det ihvertfall i et helt annet område. Det er sikkert som banken. 
 
040_zps920d3c93.jpg
  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kul att se en ny rapport!

Synd på fisket men man kan inte alltid få de stora fiskarna, är en del av charmen att inte alltid få fisk.

 

Ni får jobba vidare med turer, aldrig fel att läsa till sig lite och se dina fina bilder.

Själv väntar jag på att snön ska smälta här i norra Sverige eftersom vi är i mellanläget Maj nu, för lite snö för skidor, men för mycket för att vandra... Och vatten överallt...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Det blei overnattingstur i april-måneden også! Vi satte av en helg til å dra opp mot et område og et vann vi mente så spennende ut etter forhåndsrekognosering i kart og satelittfotos. Området ligger på Ringvassøya utenfor Tromsø.Vi brukte vel drøye to timer opp til vannet fra bilen. De første par kilometerene var utfordrende i forhold til det å finne mulig trasè å gå med fjellskiene. Men det gikk seg til. Da er det fint å gå på et par værbitte Atomic ARC som virkelig tåler mye juling, og som man ikke trenger være livredd for å bruke røft. 

 

Da vi kom opp i høyden var det skikkelig flatt lys på fredagskvelden, og litt vanskelig å bedømme avstand og egen posisjon. Men vi fant nå frem. Vannet så riktig innbydende ut, i lesiden opp under den høyeste tindetoppen i området. Veldig lunt og fint. Vi gravde oss tomt til teltene, fikk de satt opp, og gikk rett utpå isen og boret vannhull og noen fiskehull. 

 

020_zps1ee4315b.jpg

 

Min turkamerat hadde med seg sitt splitter nye Hilleberg Soulo som han ville teste på denne turen. Dermed ble det Ringstind 2 Light på meg. Normalt sett har vi pleid å bruke et Helsport Fjellheimen Pro 3 Camp, men som sagt var lysten til å teste nytt telt veldig stort. Noe jeg kan forstå. Her er basen vår rundt midnatt, med sekkene lagt i grop på utsiden. Har aldri sekken inni teltet. 

 

017_zps4550eb03.jpg

 

 

 

Dagen etterpå startet man dagen med solid frokost i form av kokt egg og kaviar på polarbrød, akkompagnert med mårrakaffe. 

 

002_zps62910256.jpg

 

 

Dagen etterpå våknet vi opp til kjempevær. Delvis skyet med en vårsol som varmet godt oppi fjellet. Timene gikk til det sedvanlige trege friluftslivet. Fiske, flytte på brukene, prøve ut nye bukter, nye dybder, nye agn, nye metoder. Ruslet oss også et par kilometer til et nabovann og testet der. Kort fortalt: Vi fikk ikke en dritt! Noe som naturligvis var skuffende i etterkant. Men men. Sånn er det bare. Naturen gir og tar som den selv vil. Da gjelder det bare å spise, drikke og nyte det å være på tur uansett..! 

 

008_zpsbecbaad3.jpg

 

006_zps1a5f0889.jpg

 

004_zps3798ded6.jpg

 

012_zps720f6494.jpg

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Å, de fisker vel røye i sine trakter på indre østlandet.. Men sørvestlandet (som det står at du holder til i) er det vel heller dårlig med røye i. 
Fantastisk fisk ja! En glupsk jævel er den. Hvis man treffer riktig så godt med bettforholdene, virker det som den tar i på alt. Den største røya jeg hadde på i pinsehelga, tok i på en 150 grams som jeg tredde på to kroker.. Dessverre slet monsteret av begge senene under skjea. Bekreftet bare at det finnes stor fisk i dette vannet, og at den er glupsk som bare f... ! Røya begynner å spise på sine småbrødre veldig tidlig i forhold til ørreten. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Alltid moro med rapport fra nord! 

Også er det litt godt å se at flere slet med å lure storfisken i år..

Men nesten rart det ikke skjedde mer...de døgnfluene så jo ikke akkurat små ut... 

 

 

Det var millioner av de døgnfluene.. Helt enormt. De hang i klaser på bardunene til teltet og tarpen, hvert gresstrå og hver gren var dekket av de der.  Men det ga null og niks utslag på vannet i form av bevegelse/vak. 

 

Kommer med en oppfølger fra når vi flytta oss til vest-Finnmark..Så bare følg med! ;)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.