Gå til innhold
  • Bli medlem

Nordhauk: Stemninger og bilder fra nord!


Veidemannsblod

Anbefalte innlegg

Annonse

Tok en overnatting i fjellet i hjemtraktene mine, på Kvaløya utenfor Tromsø. Vekslende værforhold, fra pent og rolig til kuling og regnbyger. Kontrastene er store i fjellet! Fikk fiska en del, og landa seks fine steikfisk, den største på 0,6.. Ellers hadde jeg med en ung turkamerat, som såvisst ikke var veldig modig i halv sju-tida imårrest, da vi våkna til et jævla bråk og risting i teltet når kulingen stod på som verst.

 

Rundt klokka 01 på natta:

ds9l.jpg

 

Trøtt valp

v6yf.jpg

 

Steikfisk 350g

2a7.JPG

 

ozyh.jpg

 

v7b7.jpg

 

0,6

zkxx.jpg

 

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden jeg interesserer meg for både  fjell og fiske er dette bare fantastisk - og bilder sier mer enn ord. Flott billedkvalitet som ikke gjør skam på motivene.

Keep up the good work!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flotte rapporter! Ser at vi beiter i mye av de samme områdene ;) Men du må få bytta ut den "kaffegrutkjelen" din(0,9L) med en 1,4L ;) Har et nemesis vann på "øya bakom byen" jeg ikke helt har knekket koden på enda. Klarte steikings for første gang tidligere i år, 0,3 og 0,74kg. Men det bor store ting der, satser på ny tur i august. Må ha hjelp av nattemørket :ph34r:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehehe! Det var da som faen! Det er faktisk aller første gang jeg registrerer å bli kritisert for mitt valg av kjele! Steike ta. Her må det tas en grundig vurdering på utstyrsfronten, merker jeg ;)

Det vannet du refererer til høres spennende ut. Lite er vel mer tiltalende enn vann hvor man VET at det holder til større ting. Man hører historier andre forteller. Ser kanskje et bilde. Eller registrerer noen bølger på vannet, eller vak, som identifiserer kilos(++)-fisk. August er en flott måned. Ofte er en langt mer stabil her nord enn forsommeren (selv om vi i år har hatt en fantastisk start, med dalende kurve..). Det skjømmes om kveldene, og bålstemninga begynner virkelig å gjøre seg gjeldende.

 

Om vi møtes i felt, så får vi ta en duell! Du har kanskje størst kjele, men du kan ta deg faen på at undertegnede koker den beste kaffen ;)

 

(Forresten...DRØY pudding du holder på bildet! Må vel ha bikka 2kg? )

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, den e god (= Ser ikke bort i fra at du tar den, da jeg fra fadern får kommentaren, "englepiss" litt for ofte..

Været har vært litt traust den siste tiden ja. Mener personlig at Juli er den dårligste måneden, basert på egne erfaringer.

Holder en knapp på for og sen sommeren. Stemningen går uten tvil til Augusten :)

Man hører jo bare om de som får, uansett hvor få den eller de personene kan være, men det er nok til at nysgjerrigheten for akkurat det vannet blir ekstra stor. Dog kan det være kjedelig og "banke" i timesvis etter den ene store! Men, har man forholdene, en god dose flaks, tålmodigheten eller en kombinasjon av dette meg seg.. Ja, da kan jo det helt store skje! :-)

Uansett, ønsker deg lykke til med fremtidige turer og fiske! Og hvem vet, kanskje vi møtes til duell en gang, hehe :)

(btw, saken på bilde bikka tre + en liten 0,3 til;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

Nei, kor i hel....!! Scrolla nedover og trudde først det sto 290, men så så æ jo at det hang et gedigent hau under! (=

 

Få ut resten, sånn at vi kan bli enda dårligere!

 

Hilsen "bleieskiftarbeidarn"

 

Og grattis med flott fangst!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gryta til høyre kjørte vi til forrett. Det er Lofoten fiskesuppe med røye som hovedingrediens. Ispedd ekstra rødløk, gulrøtter og litt hvitløk.

Gryta til venstre er enklere enn det ser ut som: Røye og rødløk skåret opp, et dryss salt over.. Kokt opp, og putret fram til ferdigtrukket. Fiks ferdig!   Ikke noe mer avansert enn det, altså. Servert med noen tjukke brødskiver med setersmør på. Alt gikk ned på høykant!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første turen i sommerferien gikk til et område i indre Troms, med utgangspunkt i Dividalen. Planen var å rusle meg innover og sjekke ut noen småvann i det øvre skogbeltet samt et par vann høyere innover fjellvidda. Fire dager i fjellet, kronet med oppdagelse av et fantastisk fint ørretvann i skjæringspunktet mellom skog og fjell. Været var i all hovedsak veldig bra. Hadde en stri økt med nordvest kuling og trommeregn, ellers var det sol, pene temperaturer og rolige vindforhold. Alle ørretene tok i på 12g kobber/rød Spesial.

 

q6o6.jpg

 

eu65.jpg

 

0iko.jpg

 

wpq4.jpg

 

jlxz.jpg

 

wvft.jpg

 

ttvz.jpg

 

cb1r.jpg

 

q1nr.jpg

 

2azw.jpg

 

ihvz.jpg

 

0mcy.jpg

 

 

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som oppladning til helga slenger jeg ut et par bilder fra den siste turen jeg hadde i sommerferien. Denne gang i området innenfor Alta. Et eldorado, som byr på uante muligheter innenfor fiske såvel i elv som i vann. Vi hadde valgt oss ut noen fjellvann som ble sagt å huse ørret. Første kvelden slo det til på kobber/rød sluk hos min kompis, som da landet turens eneste fisk; en ørret på 2,2 kilo. Den ble fortært i form av fiskesuppe til forrett og stekt filèt til hovedrett dagen etterpå. Vi fisket aktivt turen gjennom (tre netter), og det nærmeste vi kom utenom den som ble landet, var at jeg så en meget fin ørret følge etter sluken min helt opp under beina mine (anslagsvis et sted over 2 kilo). Ellers var forholdene preget av tildels mye vind. Fine temperaturer og forhold ellers, men vinden gjorde det vanskelig å fiske. I tillegg gjorde whiskyen sitt til at når det IKKE var vind, ja da lå vi stort i teltet med hver vår lysebrune, eller så sov vi..

 

03gz.jpg

 

rhss.jpg

 

nebq.jpg

 

ms4i.jpg

 

o0wl.jpg

 

sa2y.jpg

 

x3dw.jpg

 

vdzr.jpg

 

rtvf.jpg

 

mfl8.jpg

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Her er noen bilder fra årets jaktsesong. Undertegnede bedriver jakt på rype og elg. Første tur etter rypa pleier vi å ta til Nord-Troms, nærmere bestemt Kvænangen. Der kombinerer vi garnfiske etter fjellrøye og jakt på fjellrype. Etter noen magre år kom vi ned i år med noen fugler, og så flere enn de vi felte. Men det vil være en overdrivelse å si at det var mye fugl i fjellet. Elgjakta har såvidt begynt, så vi har foreløpig ikke felt noen av de to dyrene vi har på kvota - selv om vi har vært veldig nære. Det vil nok også dukke opp noen rypejaktbilder fra de ytre strøkene av Tromsø kommune etterhvert. 

 

Bildene merket "Hjalmar Westgård" er tatt av Hjalmar Westgård i Westgård foto. 

 

 

 

Sløying og rensing av fjellrøye

jyow.jpg

 

Fjellryper og ferdigfileterte røyer

ymgx.jpg

 

God stemning i lagsteltet

xqt3.jpg

 

På tur ut i fjellet!

knt4.jpg

 

Fjellryper 

5kgo.jpg

 

Inni jaktkoia vi har bygd på elgjaktvaldet

7y48.jpg

 

Jakttårnet.

vj6t.jpg

 

Elgjaktlaget innser at elgen har dribla oss i tettskauen nok en gang 

i03i.jpg

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.