Gå til innhold
  • Bli medlem

Nei til unødvendig snøscooterkjøring i norsk natur


olaskaansar

Anbefalte innlegg

Stemmer for avgjørelse på sveitsisk metode - folkeavstemning i lokale og nasjonale saker, det gjøres en folkeavstemning så blir alles mening hørt, kun da vil det bli rettferdig.

 

Kunne vært interessant det. På Vg Nett sin avstemming idag 'Er det greit å tillate mer skuterkjøring?' var det over 90% som stemte for :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kunne vært interessant det. På Vg Nett sin avstemming idag 'Er det greit å tillate mer skuterkjøring?' var det over 90% som stemte for :)

 

 

4307 stemmer, 92,4% stemte for mer kjøring. :smile:

Med mitt bidrag gikk prosenten ytterligere opp 0,023218% ;-)

 

Problemet med slike avstemminger er at de som ikke bryr seg så veldig, de stemmer ikke.

De som ikke vil ha slik kjøring, driver heller ikke med slik kjøring, og er derfor ikke like engasjert som de som driver med slik kjøring. De stemmer ofte ikke, kun noen.

De som driver med slik kjøring er ekstremt engasjert, og vil for all del ikke miste "hobbyen sin". Blant denne gruppen stemmer veldig mange.

Defor blir denne typen avstemning helt feil. Skal det bli riktig, må det bli obligatorisk for alle å svare. Og de må helst svare enten ja eller nei.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hørte en lokalpolitiker her nord på radioen imårrest som slaktet at det fra tilhengerne av det nye regelverket ble argumentert med at flere løyper og bedre tilrettelegging ville få bukt med den ulovlige villmannskjøringen. Det er jeg enig i.
Det vil vel heller bli mer av det, kan jeg se for meg. De som i dag kjører ulovlig, kommer garantert ikke til å kun bedrive løypekjøring med nytt regelverk. Det er helt greit antall isfiskeløyper og rekreasjonsløyper her i Troms og i Finnmark. Burde verken bli særlig mange flere, eller færre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egne snøscooterløyper høres ut som en god ide. I vårt langstrakte land burde det være plass til det. Er i hvertfall lei av de som på død å liv skal kjøre i stykker skiløyper. Argumenter som ødeleggende barmarkskjøring og at det forstyrrer sårbart dyreliv er temmelig irrelevante. Snøscooter kjører på snø og dyrelivet forstyrres langt mer av folk til fots eller på ski. Motorkjøretøyer reagerer de i liten grad på. Dyr har ingen naturlig frykt for kjøretøyer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.