Gå til innhold
Gjest Pikachu

Naturverdier og politikk

Anbefalte innlegg

Grovt når det gjelder vern av natur og de store partiene fra mitt perspektiv:

- FRP er klassisk populisme og vil ha frislip på alt. Det være seg vannkraftutbygging, veiutbygging, gruvedrift, oljeleting, motorisert ferdsel i utmark så de er klart det verste alternativet.

- Høyre tjener er opptatt av økonomisk vekst først å fremst så de vil gi mest mulig fritt spillerom til vannkraft, gruvedrift og annen industri, men de vil og passe på å ikke ødelegge for turistnæringen.

- AP er splittet i at de har den den gamle garde som er mest opptatt av arbeidsplasser for en hver pris og vil jobbe for alt av utbygginger som vil bety flere industriarbeidsplasser, samtidig som de har en yngre garde som er mest opptatt av solidaritet, natur og miljø (de er typisk og medlemmer i natur og ungdom).

- SP er for alt som gir næringsutvikling i distriktene.

- SV opptatt av natur og miljø på en superidealistisk, ineffektiv og urealistisk måte der de ikke vil ha noe utslipp eller utbygging noe plass i Norge uavhengig av effektiviteten til tiltakene

- Venstre er opptatt av natur og miljø på en litt mer realistisk måte (fortsatt mye symbolpolitikk dog)

- KRF er for opptatt av å finne ut hvordan de kan diskriminere mot homofile og personer av andre religioner uten at det virker som det er det de gjør til å bry seg den ene eller andre veien.

Så det er pest eller kolera. Venstre er det beste enkeltpartiet IMO, men de de deler seng med FRP og KRF. AP havner på et levelig kompromiss for min del og det blir vel bedre med tiden ettersom flere og flere av den gamle garden dør ut, og det hjelper at SV stopper en del av de verste utbyggingene (dog det medfører mye ineffektiv symbolpolitikk).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når det gjelder naturvern mot miljøvern henger de ikke sammen nødvendigvis i Norge. For Norges del ville vi fått et frodigere klima ved høyere temperaturer. Det ville bli annerledes enn klimaet vi har i dag og negativt om du liker snø og vidder, men positivt om du liker mer sommer og vegetasjon. Det ville og føre med seg høyere tetthet av dyr og på sikt større diversitet av dyr i vår fauna.

Om vi og kun brydde om naturvern kunne stoppe all utbygging av vannkraft, vindkraft o.l. Dette ville og føre med seg mindre behov for utbygging av kraftlinjer.

For andre steder i verden som trues av oversvømmelser, uttørking, ørkenspredning, issmelting e.l. blir det en annen sak...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.