Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips til brennerunderlag.


judas

Anbefalte innlegg

Annonse

Rema 1000 solgte noen små, tynne serveringsfjøler i cedartre nå i grillsesongen. Jeg stiftet fast et serveringsfat i aluminium oppå og skar det til. Jeg tror det viktigste med primusunderlag er å lage fester for bein og flaske, og kutte underlaget i en form som gjør det enkelt å pakke i sekk/pulk - materialvalget er ikke essensielt; det meste av plater vil fungere..

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg driver å seriøst vurdere å ta lokket av den gamle apple laptoppen min som er i titan. Hadde vært aldeles perfekt til formålet!

hatt med den på bildet et års tid, er av metall. fant den på villmarksmessa i fjor. funka fint, bortsett fra at noen av strikkene smelta. hender snø fryser fast, men blir jo et kompromiss... :-P

post-11671-0-79818800-1386594467_thumb.j

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

To tråder om det samme, her ja...
Mekka egen til min Whisperlite Universal: 4mm plexiglass, 3mm skruer og (superlimte) muttere som fester. Superlimt borrelås som feste for parafinflaska. Skruene er faset inn i baksiden så de ikke stikker ut. Som første forsøk er jeg godt fornøyd, men skal nok runde av kantene mtp pakking, samt muligens feste på noe aluminiumsbrannisolasjonsstoffgreier (liten bit liggende til høyre i bildet) jeg har liggende.

 

Primusunderlag.png

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Jeg har til nuh brukt en finerplate med skistropp til å feste flasken og har hatt splittbinders tredd gjennom fra undersiden til feste av beina (til en Omnilite Ti). Under platen har jeg limt på et gammelt syltynt sitteunderlag. Dette gjør at det blir mykt under og at det ligger mer stabilt sommerstid og at ikke platen trekker så mye fukt om vinteren. Jeg har laget hull som tilsvarer beina (og festene) i den runde biten som ofte følger med aluminiumsvindbeskyttere og har brukt både med og uten dette uten at jeg opplever det som platen blir utsatt for noe særlig for mye varm om jeg dropper det også.

Jeg synes dette for så vidt har fungert greit, men synes kanskje splittbindersene er litt i mykeste laget og har pønsket på en noe mer solid utførelse som er litt mer permanent enn strips. Kanskje spesielt om man har litt tunge kjeler på og trenger å røre med litt tyngde. (Har ofte med frosset ferdiglaget kjøttdeigsaus, tacokjøttdeigblanding eller lignende på tur som trenger litt hardhendt håndtering under tining og oppvarming)


Jeg ser for meg noen "låseører" som stikker opp fra platen og som står ganske stabilt om man "brekker dem ned i "låsestilling"" som da blir 90 grader forskjell fra å stå rett opp slik de vil gjøre før man trer brenneren nedpå. Om noen har forslag så fyr løs. Jeg ser for meg noen slike av metall, men aner ikke hva de heter og dermed har jeg foreløpig fått dårlig med treff på forholdsvis fantasirike googlinger...


All hjelp og tips er av det gode da det selvsagt kan dukke opp bedrte løsninger enn jeg hadde i hodet fra start av....

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 22.10.2013, 14.45.15, Kåbbåi-kåre skrev:

Jeg driver å seriøst vurdere å ta lokket av den gamle apple laptoppen min som er i titan. Hadde vært aldeles perfekt til formålet!

Lim fast et gammelt tynt sitteunderlag under så fryser det ikke så lett fast og det vil ligge mer stabilt på ujevne underlag når det ikke er snø (Jeg bruker det under min treplate og er godt fornøyd)

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.