Jump to content
IGNORED

Nybegynner (marka/fjell)


Hermes
 Share

Recommended Posts

Som vestlending har jeg forvillet meg til Hadeland, og bor nå et sted mellom Nordmarka og Romeriksåsen. I oppveksten har det blitt en del fisking til sjøs, med morfar og den slags, men det har aldri vært den store interessen. Tur og friluft derimot, har alltid gledet meg mye (en ting jeg savner fra vestlandet er fjellene og vardene, men marka og skauen byr på nye, spennende turmuligheter). Nå tenker jeg fisking kan bli et finfint supplement, men jeg må begynne helt fra scratch, har ingen venner eller familie her i nærheten som driver aktivt med fisking. Så, hvor begynner jeg? Finnes det et ok fiskesett å starte med? En og annen bok om fjell- og markafiske? Alle tips tas imot!

Link to comment
Share on other sites

Annonse
Harestua er forøvrig et perfekt utgangspunkt for skiturer i Oslomarka. Er ikke kjent på Romeriksåsene, men innover til Spålen er det for eksempel veldig fint. Flott og villmarkspreget område. Fint om sommeren også, selvsagt.

Noterer ned! Har blitt noen korte skiturer, håper på litt nysnø nå og enda finere føre. En tur nedover mot Oslo står på planen for vinteren.

Harestua er fint det. Flott terreng på begge sider, men jeg er ikke kjent med fiskeforholdene. Bortsett fra det er det bare å finne seg en sti og gå.

Ja, har gått mye på stiene her siste månedene (vi flyttet inn i august, så har vært her et halvår allerede), tuslet en del, men kun dagsturer så langt. Tenkte å ta noen helgeturer etter snøen smelter, med telt i sekken.

Det er ørret i Harestuvannet og elva. Bra fiske oppe i Mylla, Skillingen og de fleste vann i Marka. Mye god info på OFA.no. De selger også fiskekartboka for Nordmarka. Den er veldig nyttig http://ofa.no/Hjem.aspx Ellers kan jeg anbefale å stoppe på Glømmi sport når du kjører forbi. Den ligger helt inntil Rv4 der man svinger av til Nittedal stasjon. Det er veldig fiskeinteresserte folk der, som vet om forholdene både på Romeriksåsen og i Nordmarka.

Takk for gode tips! Noterer ned vann du nevner.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy