Gå til innhold
  • Bli medlem

Skiløyper i Østmarka


jonjon

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg skal flytte til Oslo og ser etter et sted å bo. Nærhet til marka og skiløyper er viktig for meg. I den forbindelse lurer jeg på om noen har erfaringer med skiløypene i Østmarka som ligger i nærheten til Oppsal og Bøler? Kan man forvente regelmessig løypekjøring og brukbart skiføre store deler av vinteren?

Takk for svar :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har bare vært på ski ved Skullerud, som også er Østmarka. Det er det bra med spor. Det holdes også skiskole på Skullerud og dermed blir løypene kjørt opp regelmessig på plenen der. På generelt grunnlag har jeg forstått at Østmarka er mindre snøsikkert enn f.eks. Nordmarka. Men det går jo an å besøke Nordmarka også om man bor litt østover i byen.

Sjekk på http://www.skiforeningen.no - føremelding for oppdatert status. Jeg tror de har også generell info om hvor frekvent det kjøres opp.

Men vent på svarene fra andre som er bedre kjent der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei og velkommen til Marka!

Til spørsmålet om du kan vente regelmessig preparering av løypene er svaret ja. I nærmarka er det Oslo kommunes bymiljøetat som prepper løyper, lenger inn i markene er det Skiforeningen som kjører løyper.

Du fikk en føremeldinglenke i et innlegg over, og på http://www.skiforeningen.no/marka/showloype.cgi?id=&loypesearch=&q=1&sql=&AREA_ID=11&id=&POI_ID=&PREPBY_ID=&search=&sort=byarea vil du kunne klikke deg inn på enkeltløyper og lese om dem, hvis du er interessert.

Bymiljøetatens preppesider: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/idrett_og_fritid/ski/skiloypepreparering/

Skiforeningen skryter også av sin nye turplanlegger, der du kan dra deg rundt i kartet og klikke på løypene (de røde strekene), da får du opp informasjon om dem. http://www.skiforeningen.no/marka/geodata/full.cgi?t=turplanlegger

Til ditt spml om det er brukbart skiføre hele vinteren er svaret tja. Akkurat nå er det temmelig lite snø i Østmarka, og føret er for spesielt interesserte. Mye is. Folk har skøytet (på ski) på vannene og møtt syklister nå i disse dager. Østmarka ligger lavere enn f.eks Nordmarka/Krokskogen, og derfor er det gjerne litt mindre snø der.

Lykke til og god tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.