Gå til innhold
  • Bli medlem

jakt av gås


Gjest

Anbefalte innlegg

Annonse

Du kan alltids kjøpe vismut, wolfram, tinn eller sink.

Nå skal ikke jeg legge føringer og anbefalinger for ammunisjon som ikke lenger er tillatt, men bly vet jeg er en kjærkommen ammunisjon for småviltjegere.

For å finne riktig type ammunisjon, med tanke på de forskjellige typene ammunisjon som allerede er nevnt, er det viktigste å finne ut hvor mange grain haglet er opp mot størrelsen på haglet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søk opp NJFF siit "testjegerprosjekt". Her finner du en powerpoint presentasjon av de forskjellige hageltypene og hva som dreper best.

http://www.nettavise...ticle452858.ece

http://www.njff.no/p...isplaypage=TRUE

I gamle dager hadde de noe de kalte "gåsehagler". Dette var ofte enkeltløpere med ekstra lagt løp og god trangboring. Gåsa er veldig sky og skal du jakte på den så er det lurt å poste ved overnattingsstedene. Da må du være der før gåseflokken kommer om kvelden, være godt kamuflert og gjerne bruke noen lokkefugler ute på marken.

Du kan også snike deg inn på gåsa før den letter om morgenen. Da må du være der i god tid før det begynner å lysne og krype lydløst frem til posten. Om morgenen får du som regel bare en kjangs / skudd og så letter alle fuglene.

Men er ikke du bare 14 år?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om børsa er godkjent for stål så gå for det. Federal black cloud er en patron jeg kan anbefale til denne jakta. Billig og bra patron. Om du ikke er krøsus som har råd til 30 kroner smellen så kjøper du stål. Husk å bedømme avstand riktig, gåsa er hardskutt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan godt bruke stål på gås, det viktigste er at du bruker en patron som passer best i hagla du bruker og sprer haglene rett i.f.t. hva du jakter på. Stål bør ikke brukes ved jakt der det er fare for rikosjetter, f.eks. i skog eller der det skytes mot bergrunn. Alle typer patroner kan gi rikosjett, men stål er desidert verst. På due og ellers til skogshøns jakt kan du f.eks. bruke vismut str. 4-6 avhng. av hva du skal jakte. Søk litt på nettet og les deg opp på ting hvis du synes det er interesant med jakt. Les jegerprøve boka hvis du ikke har gjort det ennå, og hvis du har lest den så les den igjen. Skader ikke med for mye kunnskap. Og husk at tørrtrening er like viktig som skytetrening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du velger stål, velger du de rimeligste patronene og de dårligste jaktmessig. Av de lovlige alternativene for en haglejeger i dag er stål det dårligste. Hvis du velger en eller annen tungsten/matrix patron får du en patron med bortimot bly egenskaper. Og går du enda lenger opp på stigen og velger en eller annen variant av HD hagl,så velger du en haglpatron med høyere egenvekt enn bly. Selv om det er harde hagl. Men det er stålhagl også. På gåsa er også rekkevidde greit å ha og dess tyngre hagl, dess lengre holder de på hastigheten og evnen til å gjøre det du vil ha dem til å gjøre. Joda, disse patronene er dyrere enn stålhagl, men på gåsejakta er ikke skuddsjansene så mange som om du var på duejakt en sensommerdag. Det er vel anvendte penger...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.