Gå til innhold
  • Bli medlem

Skal vi prøve oss på en fotokonkurranse i 2013?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Om ingen har noen motforestillinger kan jeg godt gjøre ett forsøk for februar så ser vi hvordan det går.  Jeg skriker om hjelp når jeg trenger.  Kan begynne å følge med på bildene som kommer inn for februar nå. Gi beskjed om breddeformat osv.  Jeg er ikke helt grønn på data men akkurat dette har jeg ingen erfaring med å sette opp, regner med jeg finner det ut.  Hva tror dere?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hadde satt veldig pris på det ja. Man kan ikke gjøre noe galt - så det går fint. Når avstemmingen er startet bør man ikke redigere i bildene for da kan avstemmingen bli ødelagt.

 

Når det gjelder breddeformat så bør de være mest mulig 4:3 men andre alternativer går jo også, men ikke stående og heller ikke helt firkantet. Det blir så håpløst når vi skal lage kalenderen til slutt. Store panoramabilder blir det også en utfordring med..

 

Send meg en PM om det er noe du lurer på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pussig at fotografene her inne ikke har kommentert det tidligere, men alle systemkameraer er jo satt med formatet 3:2, meg bekjent. Vil tro noen fotografer med systemkameraer vil bli skuffet å finne sine vinnerbilder beskåret til 4:3 i en kalender. En beskjæring vil kunne gå drastisk utover planlagt komposisjon i bildet vil jeg tro. Begge formater bør godkjennes og brukes i kalenderen er mitt råd.

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir ikke snakk om beskjæring - men utfylling. 3:2 er også OK. Jeg tenker som så - at når vi står der og skal lage en kalender må formatet på kalenderen bestemmes ut i fra de 12 bildene man sitter med. Kanskje alle er 4:3 eller 3:2?

 

Jeg regner med at man har prøvd å lage kalender med forskjellige bredder og høyder på bildene - det er nesten håpløst uansett - men som nevnt - det blir snakk om utfylling. Er det 8 bilder som har 4:3 må kalenderen bli 4:3 og så bruke utfylling på resten. Trenger ikke bli noe problem, men firkantete bilder og stående bilder går ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg har fått æren av å ta over administreringen av avstemningen i fotokonkurransen.    Håper jeg ikke roter det helt til :)   

 

Fristen for innsendelse av bilder for Februar har blitt endret til 5 mars slik som fristen var forrige mnd.  

 

Innsendelse for bilder til Mars kan begynne den 1. men husk å merk bidragene godt med hvilken måned dere ønsker at det skal delta i.    

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Gode nyheter til den kommende vinneren av aprilbildet :) 

 

Vinneren får varer til en verdi av 2500,- i Helsport sin nettbutikk

 

Dette også i forbindelse med 10 års jubileet for forumet denne måneden - og for å gi en boost til konkurransenvår.

Skriver dette her slik at flest mulig får infoen - skal profilere det mer senere. :) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne trengt en brainstorming på hvordan vi skal få folk til å stemme. Har mange muligheter. F.eks. at folk får opp avstemmingen hver gang de logger inn ( for en dag eller to?) eller en boks med lenke som svever på skjermen før innlogging - vet ikke.. Noe må gjøres. Skal profilere den avstemming mer på forsiden også.. Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bør iallefall på en link til avstemmingen på forsiden. Mange som ikke gidder lete etter avstemmningen, tror jeg.

Noe jeg også har sagt tidligere. Helt øverst under headingen sammen med de andre lenkene til de ulike delene av FF bør den finnes. Konkurransen ER for lite synlig på FF.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes ikke det er noe god løsning å lage en slags popup som dukker opp for hver gang man logger inn. Noen er rett og slett ikke interessert, og da synes jeg ikke man skal "prakke" avstemningen på alle.

 

Å gjøre den mer synlig på forsiden, med en direkte link som man (valgfritt) kan trykke på, synes jeg høres ut som en mye bedre løsning. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Finnes det noen begrensninger/regler vedrørende bildemanipulering/photoshopping i konkurransen egentlig? Ser jo at det jevnlig legges inn åpenbart tungt manipulerte bilder som garantert ikke gjengir den reelle stemningen som var der da bildet de facto ble tatt. Gidder ikke henge ut eksempler på enkeltbilder, det er uansett ikke vanskelig å se hva som har blitt heftig skrudd og vridd på. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke satt opp noe i reglene så i prinsippet kan man nesten si at man kan tegne seg ett bilde og sende inn, men det heter Foto konkurranse så utgangspunktet bør nok være ett bilde tatt med ett kamera.    Det blir jo også vanskelig å sette en grense for hva som er tillat og ikke av redigering.     Hva mener du bør være en grense? Og hvordan syns du vi skal håndheve den? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den enkle måten å håndheve det som eventuelt ikkje står i reglane, er å ikkje stemme på dei bileta ein synest at ikkje bør vinne. Å endre reglane undervegs er i alle fall ikkje gunstig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En håpløs oppgave å lage et regelsett for dette. Dette har jo også vært en diskusjon siden digitalkameraenes inntog hos menigmann og de mulighetene som oppstod med etterbehandling av de digitale filene. Det beste er å gjøre som Afe foreslår å stemme etter egen mening. Da vinner de beste "bildene" til slutt, okke som...

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er ikke noe som er enkelt å håndheve. Det foregår vel i større grad innenfor fagmiljøene og mer profesjonelle fotokonkurranser kan jeg tenke meg. Da er det jo også bransjefolk som bedømmer, som oftest. For meg fremstår et overredigert bilde som helt uinteressant. Nordlysbilder/månebilder med et landskap som ser ut som det er badet i dagslys, eller objekter eller dyr som ser ut som de er belyst av en diger arbeidslampe uti mørtna, blir rett og slett litt..Teit.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes "Fotokonkurranse for Fjellforum-kalender" danner en naturlig ramme for bildene. Folk har også forskjellig inntrykk av hvor grensen for manipulering/etterbehandling går. Noen verdsetter naturlig gjengivelse, andre verdsetter resultatet av annerledes kamerabruk eller etterbehandling. Synes ikke det ene skal være mer riktig eller galt enn det andre, og det er vel noe av kjernen ved fotografering.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.