Gå til innhold
  • Bli medlem

Den gamle anorakken?


Henrik

Anbefalte innlegg

Jeg har to jakker i Ventil/Etaproof, men bare etlag. Fantastiske plagg. Nesten helt vindtette (nok for stiv kuling så lenge nedbør ikke er våt). Jeg har faktisk foretrukket å gå med disse jakkene i sludd framfor goretexjakke. Bedre å bli litt våt utenfra enn varm og våt innenfra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Når ein her seier at ein bomullsanorakk ikkje er heilt vindtett så stemmer dette. Om eg hugsar rett så fantes (finnes?) det ein definisjon på kor vindtett vindtett egentlig er. Såvidt eg hugsar så hadde ein produsent lov å kalle anorakken vindtett sjølv om den ikkje var 100% vindtett,Akkurat kor mykje vind som fekk sleppe igjenom hugsar eg ikkje.. Det stod forresten ein test av anorakkar i eit nr av Forbrukerrapporten på 80 tallet trur eg det var.

Eg gav forresten vekk 3 anorakkar gratis i år. 2 etter mine foreldre som dei ikkje brukar lenger då dei hadde kjøpt seg Norrøna anorakkar i 100% bomull, og ein som eg sjølv hadde i min ungdom, med ulvepels.Alle var blanding av bomull/polyester,min var av merke Skilom. Kunne kanskje solgt dei,men berre min var i tipp topp stand så den fekk ein spesiell person. Dei andre bar preg av å vera brukt,men var likevel.godt brukande.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blanding av bomull og polyester er vel mer motstandsdyktig mot fukt, og vel så bra som bomull på alle områder?

Selv synes jeg g-1000 er helt fantastisk. I kombinasjon med litt grønnlandsvoks blir det veldig motstandsdyktig mot vann også, og mer vindtett om man ønsker det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor luftig og pustende er denne når du går med sekk og kroppen jobber og produserer svette? Og, har du brukt den i regnvær, hvor godt holder den i lett og hardt regn?

Ikke lett med referenseramme her, men her kommer det:

På påskeskitur med mellomtung ryggsekk går jeg med åpen jakke, og tunn ull. Da er det ingen utfordringer med svette - for min kropp. Dersom det blåser stenger jeg mer eller mindre: jeg begynner med kunn en knapp eller to. Etter hvert lukker jeg mer eller mindre av glilåsen, og evt tar jeg på hetten. Ved pause tar jeg på noe utenpå.

Ved kallere (prøvd i -20, men negligerbar vind), tar jeg ullfrote underst - ellers ikke mer. Jeg har prøvd med netting, ull og ullfrote ved denne temp, men det var for mye. Trakk pulk med lite vekt.

Dette er ikke en regnfrakk, men den tåler en skur, og lite regn under noen timer..halvdag. Yttre laget sveller og blir litt hardt; omtrent som tynn kartong. Når det gjelder hardheten kan man nog jamføre med en gammel skokartong, som er svekket av vann. Den innre laget er helt tørrt! Jeg har vart ute noen timer i småregn, og det er kunn nederst på ærmene noen millimeter er gjenomfuktet. Tror egentlig dette er vann nedifra, ikke som gått gjennom to lag.

Når det regner mer tar jeg på en poncho over. Da er jeg svettfri og har god rørlighet. Bruker en fra Magasinet, da den har armer og god lufting i sidene.

Det finns noen anledninger jeg ikke velger denne jakken:

Vektfokus: da er nokk en lettveks plastjakke med lufting under armene bedre.

Fra regn til minusgrader: da vil evt fukt i ytterlag fryse.

Kombinasjon av mye regn og mye vind: da vil ponchon blaffre for mye

Best syns jeg jakken er ved tørr luft. Jeg hade nog idag vurdert en enkellagsjakke og poncho, til priset av mer lyd fra ponchon. Jakken selv er nest intill lydløs.

For mitt bruk har jeg nog funnit den rette jakken: mest i relativt gott vær, og ikke mer fukt plus vind enn at jeg kan ha en poncho utenpå mot regn. Jeg har et super innenfor jakken klima, og regulerer varmen med mer eller mindre ull og fleece.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ligger vel mellom Aker brygge og Rådhuset en plass. Ikke langt fra Oslo sportsnett sin butikk.

Ellers en fantastisk tråd, da jeg selv er på jakt etter anorakk. Synes de nye er for hypet opp. Betaler mye for merket du kjøper.

Som andre har nevnt så er det viktigst at den er vindtett, har ei frontlomme og ei god hette. I min verden skal en anorakk være rød.

Synes faktisk Bjørn Dæhlie sin virker bra, ikke altfor dyr heller.

Mvh. Kai

Den ligger på nærmeste hjørne overfor utgangen fra den gamle Østbanehallen.

De hadde bare røde anorakker. De sa at de sendte de blå til butikken i Storgata, ved DNT

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den ligger på nærmeste hjørne overfor utgangen fra den gamle Østbanehallen.

De hadde bare røde anorakker. De sa at de sendte de blå til butikken i Storgata, ved DNT

Ja, det var i den butikken ved storgata jeg var. XXL ligger i bygget på andre siden av veien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blanding av bomull og polyester er vel mer motstandsdyktig mot fukt, og vel så bra som bomull på alle områder?

Ja jeg vil tro en bomull/polyesterblanding gir betydelig høyere slitestyrke og raskere tørking enn ren bomull, når veven er lik. Men ren bomull er kanskje mykere og mer komfortabelt og får raskere et "værbitt" og slitt utseende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.