Gå til innhold
  • Bli medlem

(Alt annet utstyr) - Packraft: Alpacka Denali Llama


Lunder

Anbefalte innlegg

Sommeren 2012 var vi tre gutter som skulle krysse Alaska til fots og ved å padle. Fordi vi skulle gå ca. 250 km før padlinga begynte, trengte vi lette farkoster. Valget falt på Alpackas Denali Llama, og vi angret ikke et sekund.Turen startet på tundraen og en blanding av is, snø og vann gjorde framkommeligheten vanskelig. Her brukte vi packraftene som pulk, noe som gjorde det mye enklere å komme seg fram. Den ble også ved en anledning brukt som liggeunderlag når det var på det kaldeste, tykkeste underlaget noensinne!

Starten på den første elva var veldig grunn, og ingen annen farkost hadde klart seg ned her uten hull eller skader. Vi traff konstant steiner som gjorde at vi bråstoppet, og gynget frem og tilbake for å komme videre. Flere store stryk ble forsert uten problemer, båten er meget stabil (vi sov flere ganger i båtene mens vi drev). Spruttrekket er ikke helt vanntett i glidelåsene og sømmene, men dette ordnet vi med teip på de mest utsatte stedene.

Sittekomforten er mye bedre enn i en vanlig kano, og er en viktig faktor når man skal sitte mange timer i strekk. 30 timer var det lengste vi mer eller mindre sammenhengende satt, og det gikk fint. Blir så klart litt støl, men helt akseptabelt.

Padlehastigheten ligger på 3-5 km/t, og er ikke veldig påvirket av vind. Den glir langt dårligere i vannet enn f. eks. en kajakk, så motstrøms padling er tungt og saktegående.

Sekkene ble festet i baugen ved hjelp av stropper og fire festepunkter som medfølger båten. Dette satt godt og førte til en god balanse.

Så hvis du er på utkikk etter noe som kan brukes på turer hvor du skal gå mye og/eller padle grunne elver, look no further. Kan på det aller sterkeste anbefales!

Click here to view the article

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.