Gå til innhold
  • Bli medlem

Packraft-venner


TEEDJAY

Anbefalte innlegg

Det er nyttig informasjon dette. Men jeg tror kanskje en del synes dette er i overkant dyrt allikevel. Beklageligvis lever jo disse packbåtene mange måneder i bodene rundt omkring hele året.. I forhold til en havkajakk eller en Ally - der sistnevnte kan brukes av hele familien

Dere selger det på høsten til 50% rabatt og da er det nok drøy avanse på produktet.

Om man sammenligner med havkajakker så var glassfiber og karbonkajakker kjempedyre for 10-15 år siden. Carbonkajakker kostet kanskje over 20 000. Så plutselig kom det kinakopier som var halve prisen og som kanskje ødela en fin avanse i det markedet,

Jeg håper og tror det samme vil skje med denne typen båter. Vi finner de neppe på Europris i samme kvalitet i år, men at det kommer nye produkter som er like bra og ikke så kostbare tror jeg nok.

Anbefaler ellers denne tråden på Backpacking light. Der listes alternative leverandører også.

 

Mye av grunnen til at norske nisjebedrifter går så dårlig er nettopp at vi nordmenn som tjener så godt, ikke er villig til å betale det et nyskapende og fantastisk slitesterkt produkt faktisk er verdt. 8000 kr er vel en fjerdedel av en normal månedsinntekt. I de fleste andre land er det kun en brøkdel som faktisk har råd til å kjøpe seg noe slikt, mens vi her i Norge bare må omprioritere litt for å få det til, de i oljebransjen trenger ikke å tenke seg om en gang (hvis de ikke er fullt belånt pga villa, tre biler, båt, hytte osv)

At en butikk har 50% avanse på enkelte varer, spesielt i dette tilfellet hvor de har spesialisert seg på dette produktet skulle bare mangle. Hvordan skulle de ellers klare å betale høy nok lønn til at de klarer å få noen til å jobbe for seg. 

Jeg tror norske arbeidsplasser er avhengig av at vi også handler litt utenom XXL og lignende. Det er vel mye bedre at vi bidrar til å beholde arbeidsplasser, enn at vi betaler inn høyere avgifter som senere går til utbetalinger i Nav-systemet. Vil vi virkelig handle packraft på europris og blomster og fiskeutstyr på rema? Nå handler ikke jeg blomster, men jeg synes fortsatt det er synd at matbutikker skal konkurrere ut lokale blomsterbutikker med to-tre årsverk. Et sted må jo de til syvende og sist få noe og leve av, og vi må betale for det uansett, bare på en annen måte.

 

Jeg har selv en normal årsinntekt, har utrolig lyst på en packraft, og synes også det er i overkant dyrt for en gummibåt, men at den er verdt hver eneste krone er jeg ikke i tvil om..!

Jeg tror også at jeg en dag kommer til å kjøpe en, men må da bortprioritere en god del andre ting, og det er helt greit, da jeg ikke synes det burde være et krav om at et slikt produkt og mange andre er priset så lavt at det er allemannseie.

 

Beklager avsporing i tråden, men jeg ble litt i overkant engasjert :mrgreen:

 

Edit: Ikke at jeg mener man skal være ukritisk til prising av produkter, men i dette tilfellet synes jeg at prisen gjenspeiler holdbarheten og kvaliteten på produktet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Helt enig med @oddeiste. Høy avanse er en nødvendighet for å bedrive nisjebutikker. At ting koster i Norge er ikke noen bombe. Toll, mva, selskapsskatt, arbeidsgiveravgift, personlig skatt... osv osv - Ja, staten skal ha sin del! Det er både fordeler og ulemper med en slik velferdsstat, og det gjør at vi må betale endel for slike produkter, men til syvende og sist tror jeg vi skal være glad for den økonomiske tryggheten vi har. Men nok avsporing - jeg ønsker ikke å gjøre dette til en politisk debatt.

 

Det oddeiste sier om å handle litt i nisjebutikker er veldig viktig. Små kunnskapsrike butikker som yter eksepsjonell service blir presset ut av markedet grunnet store giganter som selger tilsvarende/samme produkter til en lavere pris. Til slutt sitter vi igjen med kun XXL og G-Sport/Intersport hvor veldig mange jobber deltid og ikke legger sjela i arbeidet. Har selv jobbet en stund i en nisjebutikk (heldigvis en som går svært bra), og jeg ser til tider at selv velstående menn oppe i åra kommer for å få den informasjonen de trenger om produktet, for så å gå til konkurrenten for å spare en liten hundrelapp. Synd, men sant... Og der har vi alle et ansvar for å beholde de kunnskapsrike bedriftene gående. Jeg sier ikke at du ikke skal handle på XXL eller G-sport, for all del, men støtt en lokal service-minded butikk i ny og ne. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En annen ting med å handle i nisjebutikker er at de ofte har stabil arbeidskraft over tid. Du skal som regel ikke vise deg innom så mange ganger før du er "stamkunde" og ofte kan få prutet litt på en del varer. Da blir ikke forskjellen til kjedene så stor uansett.

 

Selve produktet er ganske unikt når det gjelder vekt, styrke og bruksmuligheter. Ser man på en typisk gummibåt til bad og lek så koster en god slik ca 1/10 del av en alpacka. Dog veier den faktisk mer. Og den tåler ikke i nærheten av det samme. Jeg ville aldri fiske fra en slik båt. Sevlyor har noen gummibåter beregnet for fiske. De er forsterket i duk etc. Koster under 2000 for en slik men man får og 3 ganger vekta av en alpacka.

 

At ting selges billig ved sesongslutt er ikke noe unikt for packrafting. Har jobbet i varehandel tidligere og det er helt vanlig å kjøpe inn til salg. Så de kan da få inn noen båter til halv pris fra leverandør og så selge til halv pris ut, uten avanse er så stor. Se f.eks på salget som er om dagen på Bergans Alpinist Roll-Closure. Er en modell som gikk ut 2011. Koster nå 1499,- før 3900,-. Her har butikker høyst sannsynlig kjøpt inn restlager billig fra Bergans for å lage salg på de. Neppe så mange butikker som har hatt mange av de på lager siden 2011.

 

F.eks. Folk kjøper gladelig Iphone, Ipad og andre dyre "gadgets" og bytter de ofte. Det tar man seg råd til selv om de produktene har jo en forholdsvis kort levetid til å koste mange tusen.

Så alle får prioriterer sine kjøp som de vil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du som har filmet? Så den video her om dagen. Hvor var start- og sluttpunkt for turen? Er ruta ok å padle med Ally også? Ser det kan være litt grunt for den noen steder men sånn i tilfelle jeg ikke drar alene dit, da er Ally bedre. Alene med bikkja blir det alpackaraft.

 

Ja, det er jeg som har laget filmen. Vi startet turen ved Mjåvatnet og padlet via Hanetarmane til Holmevatnet. Vi hadde forholdsvis mye vann pga. nedbør, men turen går helt fint i en Ally, selv om overbæringene kanskje blir litt tyngre. Det er forøvrig mange fine vann i området å utforske. Det er bare å håpe på at hyttebygging, hogst og skogsbilveier ikke eter seg lenger inn i denne perlen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

Safer på en Denali Llama. Tok med carbonåra, liggeunderlag og ekstra rep lim.

 

Satser på en så padleklar doning som mulig når den hentes på posten.

 

Hvorfor tok du Llamaen ? Er du høy lang ? :D

Heller litt mot Yak'n selv, men jeg er veldig usikker på hvor mye de 10cm ekstra i Llama'en utgjør i den daglige bruken. Jeg er 179,5

 

Siden du skriver som gjør høres det ut som om du bestilte fra packrafting.com eller bestilte du rett fra USA ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Packraft bestilt  :pirate:

 

Dette var jo i utgangspunktet en fin tråd.

 

Hva er ditt beste packraft minne, evt. bilde? Jeg gleder meg til båten kommer i posten  :hyper:

 

Beste packraftminne er helt klart Norge på tvers i fjor sommer :D

 

Mellom-tordenbygene.jpg

 

Hvorfor tok du Llamaen ? Er du høy lang ? :D

Heller litt mot Yak'n selv, men jeg er veldig usikker på hvor mye de 10cm ekstra i Llama'en utgjør i den daglige bruken. Jeg er 179,5

 

Siden du skriver som gjør høres det ut som om du bestilte fra packrafting.com eller bestilte du rett fra USA ?

 

Vi har brukt Denali Llama i noen år og er veldig fornøyd med lengden. Min bedre halvdel er 162 og jeg ligger på 176–177. Fartspotensialet til båten reduseres med fallende lengde. På turen Norge på tvers valgte vi Explorer 42. Den økte lengden ga utslag i merkbart bedre fart og med to i båten ga det enda bedre framdrift.

 

Siden båten smalner av mot bauen kan det bli trangt foran for føttene selv om lengden er ok. Ville derfor personlig godt for Denali Llama igjen om vi stod og skulle kjøpt båt nå. Det er forøvrig også lettere å pakke ting på tvers foran uten å kollidere åra i oppakningen under padling.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor tok du Llamaen ? Er du høy lang ? :D

Heller litt mot Yak'n selv, men jeg er veldig usikker på hvor mye de 10cm ekstra i Llama'en utgjør i den daglige bruken. Jeg er 179,5

 

Siden du skriver som gjør høres det ut som om du bestilte fra packrafting.com eller bestilte du rett fra USA ?

Kjøp Llamaen, de 10 cm har du bruk for. Har Yaken og den kan bli trang med sko på. Er 180cm selv, og du er i samme høyde. Jeg kjøpte fra den norske Alpacaraft butikken, fordi jeg liker den kjøps-loven vi har om det skulle være noe. Og de virker til å være rask og ryddig ved bestilling. Jeg har blitt mektig imponert over hvor mye egentlig en sånn tilsynelatende liten spe sak tåler så mye. Iskanter,steiner, tung sekk oppå(37kg), sparking og draging rundt omkring fikk den mye av i sommer. Akkurat der lyver de ikke om tålestyrke. Men jeg ble litt trøtt i skuldrene når jeg padlet langt, da en sitter litt dypt nedi. Men la noe bagasje under ræva og kom da i bedre padleposisjon og det hjalp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Verkar vara skojjiga farkoster detta. Jag har ju inga prylar sedan tidigare (host host) så jag kanske borde köpa en. Borde kunna använda samma åra som till kajaken. Så noga är det nog inte.

Jeg bruker samme åre som jeg bruker til kajakken. Nb:åren bør kunne deles i to om du skal gå på ryggsekktur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden båten smalner av mot bauen kan det bli trangt foran for føttene selv om lengden er ok. Ville derfor personlig godt for Denali Llama igjen om vi stod og skulle kjøpt båt nå. Det er forøvrig også lettere å pakke ting på tvers foran uten å kollidere åra i oppakningen under padling.

 

Smart det med pakking/ årer og at den smalner. Det er ting jeg ikke tenkte på, så da utgår vel Yak'n og det blir* Llama'en.

 

*hvis det blir packraft :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp Llamaen, de 10 cm har du bruk for. Har Yaken og den kan bli trang med sko på. Er 180cm selv, og du er i samme høyde. Jeg kjøpte fra den norske Alpacaraft butikken, fordi jeg liker den kjøps-loven vi har om det skulle være noe. Og de virker til å være rask og ryddig ved bestilling. Jeg har blitt mektig imponert over hvor mye egentlig en sånn tilsynelatende liten spe sak tåler så mye. Iskanter,steiner, tung sekk oppå(37kg), sparking og draging rundt omkring fikk den mye av i sommer. Akkurat der lyver de ikke om tålestyrke. Men jeg ble litt trøtt i skuldrene når jeg padlet langt, da en sitter litt dypt nedi. Men la noe bagasje under ræva og kom da i bedre padleposisjon og det hjalp.

Ja, det var vel det jeg også kom til etter nå nettopp. Burde lest videre nedover før jeg svarte :D

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.