Gå til innhold
  • Bli medlem

Fersk i Alta, hvor skal jeg gå for å fiske?


TorKokken

Anbefalte innlegg

Heisann!

Flytter til Alta i januar 2012 å er interisert å finne ut hvor er mulighetene for å få fiske litt? Er vant med fjell ørret fra nord norge å den siste tiden med litt av vært rundt omkring Stockholm. Elsker å fiske ørret men alt er ønskelig, helst ferskvann

Mvh

Tor erik A.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Altaelva skal være bra har jeg hørt:) Det ligger flere vann på fjella mellom Alta og Stabbursdalen, her er gode muligheter. Stabburselva og tilhørende vann er jo kjente som gode områder. Du får spør de lokale, da får du sikkert bedre svar enn jeg kan gi... Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Alta-området bugner over av fiskevann. Fordelen din med å være ørretfisker, er at ørret ikke har noen status i Alta. Der er det laks som gjelder! Derfor får du stor grad gå i fred når du peiler deg ut fiskevann. Har et tips: Kjør oppover Tverrelvdalen. Orienter deg i kartet. Her ligger flere mindre vann på begge sider av dalen, hvor det både går røslig ørret og røye. I tillegg er Tverrelva en fantastisk bra ørretelv. I de nedre deler av elva kan du få smålaks og annen blankfisk samt stor vanlig brunørret. I de øvre deler av elva (områdene rundt skiferbruddene, ovenfor og nedenfor) er fantastisk for markfiske etter steikfisk (opp i halvkilos størrelse)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eibyelva har mange fine fiskesteder på sommerstid. Ellers så er det mange muligheter på vidda, enten ved å kjøre mot Kautokeino, eller opp Storelvdalen mot Gargia/Bæskades, eller som nevnt via Tverrelvdalen/Stilla. Også er det jo flere fiskevann mellom Kvenvik og Eiby.

At ingen i Alta bryr seg som ørret er vel en sannhet med modifikasjoner, slekta mi (og de vi omgås) fisker mye i vann både vinter og sommer, men hvor de fisker er vel vanskelig å få ut fra de. Det går mye i "hemmeligvannet" ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.