Jump to content

Bensinbrenner i Afrika


Lompa

Recommended Posts

Hei

Jeg har en kompis som skal ut i bushen i Afrika om en stund. Laaangt uti bushen.. Vi snakket om brennere og muligheten for å få tak i skikkelig bensin. Det blir å kjøpe bensin der den er å få fatt i. Neppe noe dobbeltrensa miljøgreier der..

Er det noen som har anbefalingen for hvilken brenner han bør satse på? Hvilken tåler best "dårlig bensin"? Hvilken er enklest å rense?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Heisann jeg fartet rundt i Afrika en masse og den aller aller beste brenneren som både jeg og andre jeg traff hadde funnet utav var Coleman 533. I Afrika får du kjøpt vanlig bensin i varierende kvalitet og min coleman har brent fra 98 oktan blyfri og helt ned til 76 oktan blybensin. Den bare virker problemfritt. Du får dem på ebay for en billig penge, og den anbefales av mange jorden rundt motorsyklist bøker o.l. spesiellt på grunn av evnen til å brenne alt av bensin.

Lykke til på turen. Hvor skal dere? Og hvor stager dere turen?

Link to comment
Share on other sites

Fraråder bruk av slange multifuel brennere, de tåler ikke alkoholblandet bensin noe særlig og de lekker som bare det. Tro meg jeg har erfart svikt i flere modeller av forskjellig merke. De beste brennere i bushen er solide, og har ikke flimsete slanger og flere potensielle lekkasje punkter. Svea 123 gamle optimus boksen og alle slike funker bra. Men for ekte multibensin brenner som du kan rense med en nål, en spiker, litt piggtrå wire o.l. finner hvertfall jeg og veldig mange bush reisende coleman 533 som optimal. Traff en som hadde reist i 3 år i Afrika og Asia (nonstop) og han hadde da brukt denne i flere hundre døgn helt feilfritt. Det var da jeg slengte de forbanna slange multifuel brennerene jeg sleit med og fikk meg en. Min er brukt i over 100 døgn i Asia og Afrika med null feil. Uansett hva du går for pass på med de moderne slangebrennerene.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy