Gå til innhold
  • Bli medlem

Er dette en bra sovepose?


Kajak

Anbefalte innlegg

Annonse

Ja, har liggende en ti år gammel Tyin Vinter. (Samme serie. Den gangen var det Vinter som hadde komforttemperatur på -20. Endret seg da de begynte med EN-merkingen som er strengere.) Den er litt tung men en solid pose som holder til det meste av vinterturer. Den har vært med meg på turer med temperaturer også langt under hva den skal tåle og det var selvfølgelig kjølig men berget meg nå da gjennom nettene. Du går ikke feil med en Tyin-pose. Eneste ulempe er tyngden men de er til gjengjeld solide og rimelige i innkjøp.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at posen får litt trekk for lite kompresjonstrekk, men da er det bare å kløpe et nytt.

http://www.jaktogfri...3500&prodid=612

Det er bare et problem med denne og tilsvarende poser. De tar veldig stor plass i sekken, og prøver du å feste posen på utsiden av sekken så blir det nesten som å prøve å feste en fotball med reimer og tau. Ikke det lettesre med dagens sekker som vanligvis ikke har for mange festemuligheter på utsiden.

Jeg pleier å åpne posen og rulle den til en fast lang pølse og pakke den i en søppelsekk eller to. Da blir det lettere å feste den på sekken.

http://www.friluftsl...ersoveposer.pdf

http://www.dagbladet...tsliv/15735891/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har den ikke selv men en kompis har. Veldig fornøyd med den. Er jo litt tung og pakkvolum er ganske stort men til gjengeld får man jo en god vinterpose for en bra pris. Solid pose du kommer til å ha lenge.

Selv bruker jeg dunposer, nærmere bestemt denne til vinterbruk http://www.oslosportslager.no/produkt/nanok-performance-down-30-dunsovepose-195-cm-4968.aspx. Ikke så mye dyrere men mye lettere og mindre.

Dog er det både fordeler og ulemper med dun kontra synt-poser så det kommer litt an på bruksområde. jeg er sjelden ute mer enn et par netter av gangen vinterstid og da fungerer dun fint.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting som ikke er nevnt er at den har kort glidelås og er veldig varm, tror maks temperaturen er +10 grader i den. Jeg har hørt at Tyin Vinter er foretrukket av mange da du mister 5 grader i kulde men øker 10 grader i varme på grunn av lang glidelås og tåler da 20+ som er fint da soveposen blir bedre si om du skal overnatte i ei hytte. Prisen er jo den samme, men vekten og pakkestørrelsen er noe mindre på Tyin Vinter så noe å ta med på beregningen kanskje.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.