Gå til innhold
  • Bli medlem

GoPro HD HERO2 Outdoor Edition til turfilming


Villmarking

Anbefalte innlegg

Har filmet masse i fjellet og syns selv at Go pro fungerer helt supert. Riktig nok så brukes det mest som et "ekstra" kamera når været er dårlig, elvekryssing, eller andre situasjoner som skaper risiko for utstyret. Go proen tåler enormt mye juling og gir etter min mening veldig gode bilder. Prestasjonene i dårlig lys er derimot ikke noe å hoppe i taket for. Go pro tilbyr nå gratis programvare der du kan fargekorrigere filmklippene som fungerer bra.

Skal du (trådstarter) begynne å lage turfilm vil jeg anbefale å se litt på speilrefleks. Utrolig mye kreative muligheter, enormt utvalg av objektiver (zoom til dyreliv, lyssterkt til bilder i dårlig lys osv) og du trenger ikke blakke deg for å få sinnsykt bra bildekvalitet. Blir klart litt vekt i sekken, men personlig så syns jeg det er verdt det pga de kreative mulighetene speilrefleksen gir.

Bare et tips.

http://www.stianmedsekken.net/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Annonse

Ser det har vært mye debatert Sony vs GoPro. Har ikke prøvd begge cameraene så har ikke noe å bidra med.

Men NRKbeta.no har kjørt en test med følgende konklusjon

"Med andre ord: skal du ha deg et nytt actionkamera, kjøp en GoPro Hero 3 Black Edition.

Hvis budsjettet ditt ikke tillater den dyreste versjonen av GoPro 3, bør du heller vurdere et GoPro Hero 2, eller en av de billigste modellene av GoPro Hero 3, fremfor Sonys HDR-AS15."

Testen er på; http://nrkbeta.no/2012/12/15/test-gopro-3-og-sony-hdr-as15/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har selv Gopro 2 og Sony AS-10 (uten Wifi). Jeg ser tydelig kvalitetsforskjeller mellom de to - i Sony favør. Dette er de styggeste opptakene jeg har sett fra AS-15 sålangt. Har de skrapet opp plastdekselet før testen? Det er ihvertfall ikke slik mitt ser ut. Tvert imot.

En på kommentarfeltet har også reagert:

Geir for 1 time siden

Kondens i Sony-huset på nattfilmingen?

Svar på denne kommentaren

Jeg ville reklamert på mitt AS15 om jeg var NRK-Beta. Dette er ikke slik opptakene fra Sonyet ser ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

NÅ har jeg fulgt denne debatten en liten stund, først hadde jeg tenkt å gå for GoPro 3, men når herremannen over meg til stadighet mente at Sony´en var overlegen GoPro så ble jeg veldig usikker og har derfor ventet med å kjøpe til det kom flere anmeldelser på Sonykameraet..

Takk til NRK som gjorde valget enkelt. Nå skal jeg bestille en GoPro 3 black ed. i julegave til meg selv.

For nå sant skal sies så har jeg vært snill gutt i år også

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest PaperCut

Faktisk en test av noen jeg stoler på, ikke bare en random youtube fyr. Nå føler jeg at jeg kan ta et kvalifisert valg faktisk.

Errmm, du stoler på NRKbeta, fordi de er ... NRK??!? Jeg sier ikke at de er dårlige - men noen guruer er de ikke..

Når det gjelder youtubesammenligningene, så er de lagt ut der for at folk skal få vurdere selv. I sammenligningene synes jeg at Sony er bedre GoPro i dårlig lys og har et mye mer stabilt bilde. Fargegjengivelsen i Black edition ser ut til å være bedre enn Sony.

Jeg savner noen funksjoner i Sony'en - men synes den har overtaket fortsatt ut fra det jeg har sett av sammenligninger mot GoPro Hero3.

En annen ting er at jeg er ganske forbannet på måten GoPro har håndtert hele wifi-back saken. De lurte oss til å kjøpe en spinndyr wifi-modul og lovet en app til mobilen. Wifi-modulen ble i lang tid kun en spinndyr fjernkontroll.

App'en kom langt over et år etter hardwaren, og når den endelig er på markedet så har de på rekordtid pensjonert Hero2-serien med en ny modell som gjør at min 2'er med wifi-back ser ut som ringeren fra Notre Dame. Shame on you GoPro!

Min Hero2 kommer nok til å bli brukt til time-lapse i fremtiden også, for jeg kan ikke selge den etter at produsenten har tatt bunnen helt ut av markedet med pris og funksjoner i Hero3. Kommer jeg til å bruke mer penger på GoPro etter dette - tvilsomt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min vurdering av av filmene i nrk-testen over, er at hero-kameraene har litt unaturlige farger, at hero 2 er mindre skarp enn sony-kameraet (quadkopter-filmen), og at nattfilmen med sonykameraet ser ut som det er skjedd en feil med dugg el.l på linsen. Sony-kameraet ser ut til å være mer vidvinklet enn de andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.