Gå til innhold
  • Bli medlem

Farlig å ligge i telt?


finnjpedersen

Anbefalte innlegg

Annonse

HAHAHAHA....Ler på meg brokk her!! Takk for en deilig latter på formiddagen :)

Var en tur ute i helgen, og måtte faktisk overtale dama til å tørre å ligge i huk isteden for telt. Så fantasien er nok det skumleste ja. MEn som sagt kan fantasien være ille nok hvis den ødelegger turen :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En liten "skrekkhistorie" fra da jeg vandret på Svalbard i 1986. Jeg var alene, og bodde i telt. Som isbjørnbeskyttelse hadde jeg snubletråd rundt leirplassen, og en 357 revolver. I et innlegg litt over dette snakkes det om fantasi. Vel, ei natt hørte jeg skumle lyder på utsiden av teltet. Noe ruslet rundt der ute! Av og til kunne jeg høre at det ramlet stein ned fra nærmeste skråning. Jeg ble liggende og lytte. Snart hørte jeg tung pusting, og noe som strøk langs telttuken. Plutselig fikk jeg et slag midt i ansiktet. Lynraskt var jeg oppe i sittende stilling med revolveren skuddklar. Hva pokker var dette??

..og så våknet jeg på ordentlig. Jeg hadde drømt, og drømmen ble styrt av reelle lyder på utsiden: Skifer som helt naturlig løsnet og skled ned fra fjellsiden av og til. Vinden hadde øket på, og telttuken hadde begynt å røre på seg. Det var dette jeg i drømmen oppfattet som at noe drev og snuse rundt teltet. Slaget jeg fikk var et vindkast som hadde løftet teltduken for så å slenge den i ansiktet mitt.

Jeg følte meg som en komplett idiot der jeg satt forskremt med en skuddklar revolver, hehe. Men jeg fikk i alle fall vite hvor raskt jeg kunne komme fra liggende i dyp sov og til spent forsvarsposisjon..

At en drøm artet seg slik skyldes nok at jeg like før jeg la meg til å sove lå og lurte på hvordan jeg skulle reagere dersom en isbjørn dukket opp..

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei :smile:

Interessant det der:-)

Opplevde en gang jeg lå og frøs og ventet på søvnen at det "braket" noe, og et eller annet kom ut av skogen. Dyret kom småluntende helt bort til teltet i mørket og en for stor kjeft trak puste dypt en gang kanskje 20 cm fra hodet mitt. Deretter snudde det, og fortsatte sin nattlige ferd langs Tysilelva.

Litt spennende men ikke farlig -)

jenseman.

Dette kan jo ha vert så mange ting.

Skogen er full av rare ting og vesener som stort sett bare finnes i folks fantasi, men for de som tror på dem så er de like reelle som gudene i de forskjellige religionene.

Det kan f.eks. ha vert en Yeti, en Bigfoot, en Kentaur, en Leprechaun, et Troll, en Faun, en Guhl eller lignende.

En Griff, Hipogriff eller en basilisk ville vel heller kommet gjennom luften, og en Snaredraug eller en vanlig Draug finnes vel bare i havet.

Mange påstår å ha sett disse, men de er sjelden blitt fotografert eller dokumentert på annet vis. Men det viktigste er vel at det ikke finnes dokumentasjon på at de har skadet noe menneske. De er nok i virkeligheten ganske harmløse tross at de ikke sjelden har et lite tiltalende utseende.

post-4220-0-63254500-1348901178_thumb.jp

post-4220-0-44999500-1348901210_thumb.jp

post-4220-0-55106100-1348901228_thumb.pn

post-4220-0-92381100-1348902368_thumb.jp

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallo-troll er ikke fantasi! Har du ikke sett Trolljegeren?

Det var jo det jeg sa. For de som tror på dem så er de like reelle som gudene i de forskjellige religionene.

Jeg mener å huske at det var noen gutter som møtte et trehodet troll, eller var det tre troll, et sted på Hedalsskogen.

Nå var visst dette før fotoapparatet og mobiltelefonens tid så man fikk klare seg med tegninger av begivenheten.

Jeg vet også at det bor en Rise inne i Vikafjell. Han misslikte sterkt at det var planer om tunnel gjennom fjellet. Bråk og spetakkel var det siste han ønsket, men siden de som driver med slike ting ikke tror på troll, så gikk han like godt inn i fjellet, stengte døra bak seg, stappet bjørkeris i ørene, dro fellen over seg og sovnet inne i Vikafjell.

Hvor lenge han kommer til å sove er ikke godt å vite. Vi får bare håpe at det blir lenge.

http://www.1000ting.net/26531619

post-4220-0-81283100-1348986228_thumb.jp

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så det skumleste du kan komme ut for ved telting i Norge (Svalbard m/isbjørn unntatt) er:

1) Lemen

2) Flått

3) Teltbarduner

4) Elg

Et sted i lista er det også plass til edderkoppen utenpå nettingen fem centimeter unna nesa mi en tidlig morgenstund - det er selvsagt en personlig sak hvor skremt man blir av digre kryp med åtte, hårete bein...

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår de 3 nederste punktene, men er usikker på pkt.1. Hva er det som gjør lemen så farlig?

Innlegget øverst på denne siden fra HobbyTom + harepest. Lemen - farligere for folk enn et visst firbeint rovdyr med et mye dårligere rykte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Har ligget i telt med løvebrøl i det fjerne i Kenya. masaivakten i leiren ville helst at vi holdt oss inne i teltet om natta da som han sa..."Turister, kun bevæpnet med et lite plastikk kamera er god kveldsmat for Simba"...men her hjemme trenger man ikke bekymre seg. Men la meg i bilen isteded for teltet en gang jeg var på rypejakt i Dividalen, da en fyr jeg traff hadde sett bjørn bare halvtimen før jeg kom...er man ekstra yggen kan man legge maten i en vantett sekk og heise den opp mellom to trær....1minst 100 meter fra leiren. men igjen....vi er i Norge.

Interessant :-) Gjorde det samme en gang, men i stedet for å pakke oss inn i trange tomannstelt foreslo masaien at vi heller la oss ute rundt bålet. Der lå vi og hørte på løver som holdt på i skogholtet ikke langt ifra, mens vi lærte masaien stygge ord på norsk til vi sovnet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.