Gå til innhold
  • Bli medlem

Børge Ouslands egenutviklet ekstremtelt(Helport Patagonia)


Hawk!

Anbefalte innlegg

Annonse

Utvendige stangkanalar er etter mitt erfaring det beste.

Helsport sine innvendige kanalar er i alle fall så irriterande at det aleine er god nok grunn til å velge eit anna merke. At innvendige kanalar er godt nok, hjelper ikkje Helsport så lenge konkurentane har noko som er betre.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Hva er best i forhold til snø/ising i stangkanalene?

Dobble stangkanaler er en fordel. Blir ikke så trange. Tror ikke det er noen telt med innvendige stangkanaler som er dobble. Synd at oss Hilleberg har begynt å sy igjen en side, for å spare vekta av en stangkopp (og gjøre oppsettet ørlite raskere på de lette teltene sine. Gjenomgående stangkanaler er viktigere enn brede kanaler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synd at oss Hilleberg har begynt å sy igjen en side, for å spare vekta av en stangkopp (og gjøre oppsettet ørlite raskere på de lette teltene sine.

Har dei hatt åpning i begge endane tidlegare. På mitt Nammatj frå 1999 er stangkanalane stengt i eine enden. I motsetning til svogern sitt Svalbard-telt av omlag same årgang. Der er dei innvendige kanalane åpne i begge endar (noko som gjer det utruleg fiklete å setje opp aleine).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, mitt Nallo fra ca 1996 har åpning i begge ender. Jeg synes ikke det er noe problem ved oppsett. Fordelene er åpenbare hvis stangkanalene iser. Med lukket stangkanal vil isen tette igjen kanalen på den ene siden. Enten må en sprette opp kanalen eller file over stengene. Ingen morsom jobb i dårlig vær og/eller sterk kulde. Jeg liker ikke den løsningen på mitt Kaitum telt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden jeg er på utkikk etter nytt vintertelt i disse dager så hørte jeg med Helsport i går om når Patagonia kommer i butikken. Jeg fikk til svar fra "telt-designeren" at Patagonia regner å være i butikk i løpet av 2012.. Men han kunne dessverre ikke si noe mer enn det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vis det er utviklet av Børge Ousland og Helsport blir det garantert et skikkelig kvalitets telt som sikkert vil ta sin velfortjente plass der oppe med de andre extrem teltene som finnes. Når Børge Ouslad går god for noe utstyr så kan man garantert stole på at det fungerer som det skal og at det holder mål. Bare å se på Norrøna dressen som dem lagde i samarbeid med Ousland det. Kvalitet tverss igjenom og holder mål uansett om du skal ha en dress til hverdagslig friluftsliv eller arktiske/ antarktiske ekspedisjoner. Gleder meg til telte blir lansert og man får se det og test raportter:)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Siste nytt fra Torkel Sørhus, produktdesigner hos Helsport:

Teltet er ventet inn til Helsport i midten av november, teltet kan bestilles direkte fra Helsport eller så kan dere vente til det kommer til butikk.

Jeg har allerede lagt inn en forhåndsbestilling :mad:

PS! Teltet kommer i første omgang kun som 3 person utgave.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig hva hjemmesiden til produsenten kan gi av svar;) http://www.helsport....XTREM/Patagonia

(i alle fall nå som den er oppdatert med de nye produktene)

Prisen fra helsport er satt til 9995,- ...så kan bli en dyr fornøyelse. Prisen pleier jo være en del lavere på XXL osv, når helsport har produsert opp mer enn de 100 eksemplarene som kommer i år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.