Gå til innhold
Humle

Hva har du kjøpt nå!

Anbefalte innlegg

Hansker! Norrøna Trollveggen Dri Primaloft!

Skjult lenke - logg inn for å se den

0745F168-C1E4-4818-BCAC-6CD563635711.thumb.jpeg.d927e269069eee2a06acd937bd661a56.jpeg

 

Jeg har lenge brukt hestra vindvotter og tovete ullvotter under. Varmt, men skallvottene er upraktiske og har masse uteipede sømmer. Du blir kliss våt og iskald i disse vindvottene når det er fuktig snø. Nå er de imidlertid tette, jeg har forseglet alle sømmene med biltemas gummireprasjon.

Ullvottene har null fingerførlighet, alt blir vanskelig, og man ender opp med å ta av vottene ofte. Snø fester seg også fort tio ullvottene.

Jeg har vert på utkikk etter ett par hansker som er varme, vanntette, og samtidig gir god fingerførlighet uten at man går ned på tynne hansker.

I fjor kjøpte jeg derfor swix hummerhansker med membran. Bra fingerførlighet, men ellers dårlige hansker, man blir kliss våt og de suger til seg all fuktighet som de berører. Grepet er skinn som er vært abosrberende, og de er vanskelig å ta på siden de må under jakkeermer.

 

Jeg gadd ikke å prøve å kjøpe noe som er «nesten bra» eller «nesten billig», for å ikke bli fornøyd og spare litt, så jeg sprengte derfor nå budsjettet på ett par Norrøna trollveggen hansker. Disse er i tillegg ekstremt lette å ta av/på, de går utenpå jakkeermet, så disse passer midt i blinken tror jeg! Jeg brukte de i går til å lage snømann av slaps/sørpe, og jeg var 100% tørr og varm etterpå! Det beste av alt, er at de gamle hestra skallvottene passer perfekt utenpå disse hanskene, og da kan man kjapt forvandle mellom varmere votter til mer brukbare hansker 👍 (Og trenger man egentlig ullvottene lengre da? Det må jeg prøve ut!)

Gleder med til å prøve ut kombinasjonen i helgen!

Norrøna merino wool liners med touch-skjerm-fingertupp passer også inni trollveggen hanskene, men de har jeg ikke kjøpt enda. Med ull-liners, trollveggen hansker og skallvotter utenpå, så ser jeg for meg at man har noe å bruke inni teltet, noe å jobbe ute med, og noe som kan holde deg varm og tørr under marsj og uvær.  :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult lenke - logg inn for å se den

5E4616DA-DADD-4808-BEA3-565FA3A823AF.jpeg.47b1b30117c26f92c1f0408ead6a07b6.jpeg

En god varmejakke er digg å ha på vinteren. Denne jakken er den varmeste til Norrøna. Jeg kunne gått for en lettere og mindre jakke, men jeg synes ikke 740 gram (størrelse S), er mye for en jakke som:

- Er så tykk og varm at jeg aldri trenger å tenke på å kjøpe noe varmere

- 7 års garanti (royalty kunde).

- Passer utenpå (og under) skalljakke. (Kunne ideelt sett vert litt mer romslig over brystet om man har ting i brystlommene i skalljakken som er under.).

- Har doble dunkammer og ingen gjennomgående sømmer (bokskonstruksjon).

- Pakker passe lite om jeg bruker en tett pakkpose.

- Har teipede sømmer og har ytterstoff som ikke er langt fra vanntett.

- Helt vindtett.

- Går langt ned på rompen.

- Tilsvarer noe lignende som Arcteryx Firebee, men til under halve prisen.

Kunne jeg kjøpt en mindre og lettere jakke? Ja, det hadde sikkert vert godt nok, i mange tilfeller. Men nå har jeg en jakke som jeg alltid kan ta på meg i pusen, og alltid være varm nok.

«buy once, cry once» ;)  

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Memento mori skrev:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Et sett med manuelle bor for å kunne lage hull på tur - ref tråden om multiverktøy. Litt tråd eller ståltråd i tillegg kan mye fikses selv om feilen er veldig grov. Skjult lenke - logg inn for å se den

Gi gjerne en tilbakemelding på hva du synes om disse, og hva de veier :) 👍

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
17 timer siden, Miamaria skrev:

Jeg har egentlig kjøpestopp. Skal kjøpe meg nødpeilesender, men var (er) fast bestemt på at det ikke skal skje før på neste lønning. Men så fikk jeg et kvarter til overs i dag og så var det tilfeldigvis "lagersalg" på butikken jeg stakk innom for å bruke det kvarteret. Vips, ny jakke. Men den er vanntett og med primaloftfor, og det trengte jeg. Sist jeg kjøpte en sånn jakke så trakk den vann istedenfor å stenge det ute, så nå håper jeg på mer flaks. 75% på en jakke jeg har bruk for, det får være greit for en sprekk i kjøpestoppen.
Fin? (Ja) Skjult lenke - logg inn for å se den

Skal du kjøpe nødpeilesender kan jeg anbefale Ocean Signal. Den har 7 års batteri (mot 5 på mange andre), er mindre og lettere enn de fleste andre, og enkel å kjøre test på.

Seatronic båtutstyr har den, og sender programmeringssertefikat med som skal til nkom for å kontrollere at alt er riktig programmert.

Mulig det finnes noen bedre, men det var den beste jeg fant, og ble anbefalt av forhandler. Litt større enn en fyrstikkeske, og flytebag medfølger (greit om du padler kajakk).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 minutter siden, uteturen skrev:

Fikk akkurat levert denne billigsekken fra 3ful og aliexpress. Sydd i x-pac som jeg har vært litt nysgjerrig på. Må si jeg ble veldig positivt overrasket over kvaliteten på det som dukket opp. Hvis dette er representativt, så tror jeg man trygt kan begynne å handle Kinavarer... Har den lille brs brenneren fra før som jeg også er veldig fornøyd med. 

-413516489-518727755.jpg

Har du en link til denne? :)

Jeg har sekk fra før, men jeg er litt nyskjerrig på flere bilder, data, etc.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 timer siden, Magávi skrev:

jeg kjøpte universalklister fra Swix på sprayboks/svampboks. Som en som ikke har rørt en klistertube siden en traumatisk opplevelse med en løs kork og yndlingssekken i 2010, må jeg si jeg er veldig positivt overraska!

Jeg har aldri fått i nærheten av festet og gliden til tubeklister med boksklister. Bruker det på samme måten, lar det herde litt, men jeg har aldri fått det til å virke særlig bra.

Men red Silver, det er virkelig godsaker i oppkjørt løype når det er klisterføre synes jeg. Virker knallbra, og mindre gris 👍

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
17 timer siden, Fomle skrev:

Sammenleggbar stol fra ebay til $27 (har en sterk mistanke om at Helinox kan ha vært "inspirasjonskilde" for denne ;-)). Kommer nok ikke til å bli masse brukt på tur, men ved enkelte anledninger så har jeg savnet å kunne ta med egen stol og vanlige campingstoler er litt for tungvinte å drasse på. Prøveoppsett foretatt på stuegulvet og selv om det var litt klønete å få på trekket i det siste hjørnet så gikk det da til slutt. Brukbar sittekomfort. Litt for bakoverlent etter min smak, men forbausende god ryggstøtte. 

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Har samme stolen, veier akkurat det samme som helinox. Men jeg kjøpte Nturehike sitt merke av en norsk nettbutikk (123friluft?) for å bidra med norsk moms, og prisen ble omtrent det samme.

Jeg bruker den masse på tur. Fottur, dagstur, kajakk, kano, camping, en tur på stranden etc. Passe høyde til å kokkelere på bakken :) 

Har også kjøpt ett høyt sammenrullbart bord (naturehike), som går fint sammen med stolen, men det fant jeg kun på e-bay dessverre...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, Terka skrev:

Små utstyrskarabinere fra eBay.

20190927_074842.thumb.jpg.f238d6ced2c1d728c4229bbd5c6f9480.jpg

Dersom kvalitet og styrke er like bra som finish og innpakning, så blir dette bra. 🙂

 

Disse er faktisk så gode som de ser ut til. Kjøpte i flere størrelser, bruker kun disse til utstyr. De varer og varer, og biter seg ikke fast i tau, klær og utstyr. Overraskende sterke :)

Har brukt en til årestrikket i havkajakken i over ett år, og det er bare noen rustflekker på bøylen, men den virker like bra 👍 Alle andre lettvektskarabinere ruster i stykker i fjæren/låsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har gjort noe jeg ikke skulle gjøre, jeg har kjøpt ett Hilleberg Unna på finn.no :-| 

Jeg overtalte meg selv, fordi jeg synes det er for mye arbeid å sette opp tunellteltet mitt med 3 stenger og en halv million barduner for EN enkelt overnatting når jeg drar til fjells for å dra på topptur lørdags morgen.

Unna er mindre, lettere, ingen kuldegrop å grave, har færre stenger, stengene er like lange og har mye færre plugger å grave ned. Det gir bedre tid på kvelden og bedre tid om morgenen :) I ruskevær blir det ikke den slags turer, og i så tilfelle har jeg tunellteltet til den bruken - Fjellreven Abisko Shape 3.

Dessuten er det unna ett kjempekjekt kajakktelt for en person, og solotelt til alt annet bruk ;) 

Blir veldig spent på hvordan det er å leve uten fast fortelt.

Nå som jeg har ett solotelt som er så lett og kjapt å sette opp og pakke ned, åpner det seg noen nye muligheter :) 

Endret av Marius Engelsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Varnerius skrev:

2stk Skjult lenke - logg inn for å se den liggeunderlag 

 Skjult lenke - logg inn for å se den (noen som kan komme med tips ang tallerkensett eller noe i den retning? 😁

Skjult lenke - logg inn for å se den  og Skjult lenke - logg inn for å se den (Får prøve både gass og bensin/rødsprit og finne ut hva vi liker mest) . Skjult lenke - logg inn for å se denSkjult lenke - logg inn for å se denog Skjult lenke - logg inn for å se den . 

Skjult lenke - logg inn for å se den.

Gratulerer med gode kvalitetsinnkjøp, som kanskje varer livet ut!

Bra du ikke gikk for plastbestikk!

Når det gjelder fat, synes jeg det ofte er greiest å ta en plastboks fra kjøkkenskapet (med eller uten lokk, alt etter bruk. Eller så er plastlokket du har kjøpt ett brukendes fat. Barnefatene fra ikea er også mye brukt her i huset.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Kristian J. Vabø skrev:


(Selv om XXL selger Hestra, så kunne de visst ikke skaffe disse...?!)

XXL handler kun i store parti. Hvis de har varer eller sko inne som jeg vil ha, men ikke i min størrelse, kan de ikke bestille inn.

Men jeg har sluttet å handle der for lengst...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.