Gå til innhold
Humle

Hva har du kjøpt nå!

Anbefalte innlegg

- Ekstra batteri til kamera

- Ultrafire C8 1300 lumen lommelykt

- Fruen ble ekstremt "glad" da jeg neste dag bestilte en Cree 1600 lumen lommelykt også (den er litt smalere i ly-enden), da 1300 lykta var litt volumiøs så den får stå i gangen. Litt mørkt her om vinteren, og vi har en toåring med utforskertrang....

- 10 stk billig karabinkroker til å henge opp ting og tang med, feste på sekken, henge opp tarps etc.

- Shemagh

- Space blanket.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da er ei hengekøye med innebygd myggnetting på vei over fra England til meg, så har gått til innkjøp av diverse paracord og karabinkroker så jeg får hengt meg opp i nærmeste buskas når den ankommer.

Kjekt med nettvenner som har for mye utstyr...og jammen har han ikke pakka litt god gammeldags flint til meg også til å fyre opp bål på gammelmåten med. kjempemoro med flint, stål og knusk. Flint finner man særs lite av i her i stenrøysa, men det går fint å bruke kvarts også for de som vil prøve...

Ok....hvordan få denne hjem, klargjort og testa uten at konemor går av skaffet vet jeg ikke. Det får bare våge seg :smile:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Zippo type handvarmer til å ha i soveposen, sånn at den er god og varm når jeg legger meg. Funka fint i da jeg var i kongens klær. Og når man først var i gang, ble det bestilt en klassisk zippo lighter til å tenne den med også. Greide ikke finne den jeg hadde den gang jeg fremdeles sugde på kreftpinner...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja også kom det en shemagh type grønn i posten. Bestilte den mest fordi jeg mangla et trekanttørkle i førstehjelpskrinet. Samt kjekt å ha faktor. Syns egentlig det er et plagg som passer bedre i tørrere strøk. De er noe dr.... når de blir våte. Så rundt halsen bruker jeg helst en av forsvarets headovere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Diverse vanntette pakkeposer til å ha ting og tang i på tur.

3 stk 1 liters

1 stk 4 liters

1 stk 8 liters

1 literne brli fine til å ha førstehjelsaker, pyrotekniske hjelpemidler etc.

4 literen er til ett eller anna formål som jeg sikkert kommer på etterhvert

og 8 literen er til hengekøya :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke akkurat et kjøp det var en gave, men det har ankommet 15 meter fallskjermsilke fra vesterled, så da er det bare å finne ut hvordan man syr i det stoffet, og lage seg hengekøye :-)

Opphengsystemet er allerede klart.

Okay bare å sette i gang. Må bare ha noe varmt å drikke så man får i gang bannkapsgeneratoren, ellers blir det jo bare tull... :mrgreen:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da er et helt sovesystem bestilt inn fra andre siden av Nordsjøen...

1 stk Isbjørn Jan Mayen sovepose (fra norge selvsagt)

1. stk Tenth Wonder Bivi Hornet hengekøye

1. DD XL Coyote brown tarp (4,5x3 meter)

1. stk DD Snugpak underteppe (dette henger man under hengekøya som isolasjon isteded for å bruke liggeunderlag i køya. Men noen bruker begge deler.)

100 meter paracord

2 sett med amsteel whoopie slings og tree huggers (ophengssystem til hengekøya og tarpen :smile:

Planen er å teste utsyret i synsavstand fra stuevinduene her nå i februar Så får man svar på om hengekøye duger i arktis....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har vel fått tak i det meste av det jeg trenger på en stund jeg og. Skulle gjerne hatt en litt større sekk, men får spenne det som ikke går inni, utenpå den gamle, også skal jeg lage meg en liten pulk av et akebrett og et pulkdrag fra forsvaret...også vet jeg ikke helt om jeg skal kjøpe meg et par truger. Går ikke så langt, og skogen her er så gjenvokst, at ski blir mest tull inni der. Det ligger en halvmeter til en meter med pudder der inne nå...

Utstyret er nå på vei. Pakken fra DD hammocks med tarp, underteppe o opphengssystem gikk gjennom tolla på Gardermoen i dag tidlig. Den kommer med FedEx, så aner ikke når den har snriklet seg hit opp til Harstad. Hengekøya er et sted i Danmark akkurat nå. Og soveposen har Isbjørn lovet å sende på mandag slik at den er framme til Onsdag. Det betyr test henging og rigging av utsyret til neste helg :-)

Tenker jeg rigger til alt av tauverk hjemme, også rusler opp i skogen og og tar meg en ettermidagslur i køya for å se om det er noe som må tweakes, og om underteppe holder mål, eller om det må forstrkes f.ex med en jervenduk :-)

Rune

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var og hentet meg en Paris Expedition pulk på Parabolflua i dag. 890 skulle de ha for den. Men den koster stort sett 650 i nettbutikkene, som så skal ha 250 i frakt, så da ble det støtte til den lokale sjappa, som jeg eller aldri har råpd å handle annet enn fiskekroker og slikt i. Godt at de kan konkurere på noen varer :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fant jo fort ut at det "snake skin"'et jeg kjøpte til tarpen min var for kort. Men det passa perfekt på hengekøya :-)

Så da ble det bestilt 2 til. Supre greier de der.

 

Til uinvidde:

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hultafors huggyxa HY-20

Biltema buesag

Eggbeskytter i lær til øksa

 

Så nå skulle vinterleirutsyret være i orden. Hvor får man leid en billig sherpa?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja også 2 stk 70 liters, 2 stk 40 liters, og 1 stk 20 liters dry bag fra Ebay via Hong Kong.

Tiden vil vise hvor "dry" de er. Men skal bruke dem i en sekk med regntrekk, og har uansett en søppelsekk inni den igjen, og pleier ikke å svømme over elver og slikt, og beveger meg verken i kano eller kajakk

så tror nok det skal gå bra. I verste fall får jeg noen fine poser å pakke vekk ting i som skal på loftet...de kosta 25 kroner stykket inkludert frakt :smile:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Overskudds, men ubrukt Britisk goretex feltjakke i ørkencamo. Valgte ørkencamo fordi den ser litt mindre militær ut rett og slett i sine lyse 2 toners camo.

Går mye i fleecejakken om sommeren, så denne blir grei å ha over til sommeren, som sikkert blir like våt som den pleier å være her i nord.

Også greit i bjørkeskogen om morran når alt er vått av dugg. pris: 300 kroner inkludert frakt. -greit med kompiser som kan handle for deg :smile:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Der kom det en no-brand Molle waist-pack....eller rumpetaske på norsk fra Kina. + en Boonie at i tre-camo (må jo ja fiskehatt) + noen dry bags til.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

GSI Outdoors Glacier Stainless tea kettle :-) (1 liter) 268kr inkl. frakt fra CDon.no

 

Trengte en bålkjele med stort lokk å lage grøt/fruktsuppe/gryterett i :-)

Og denne her er perfekt for meg.

 

Finnes også i ett eller annet lettere materiale for gramjegerne,,,men de har vel ikke med seg så store kjeler uansett :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opinel #8 lommekniv :-)'

 

Mistet min gamle så måtte ha en ny. Billig og god lommekniv til under hundrelappen som veier nesten ingenting. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av Bjørn J
   Kjøpte en Ulvang Rav ullgenser siden den var på tilbud på XXL. Super genser av god kvalitet, og en svært smart hals-løsning. Ulla er fra New Zealand og Australia, det var jeg klar over. Svært få ullplagg som selges i Norge bruker norsk ull.
   Men det jeg ikke visste, er at Ulvang også produserer en ullgenser der ulla kommer fra norske sauer, Dala- og Rygjasau. Genseren heter Vegard Half Zip, og ser omtrent ut som den vanlige Rav-genseren, men er litt tykkere og kraftigere.
   Hadde jeg visst dette tidligere hadde jeg kjøpt den genseren selv om den koster en tusenlapp mer. Det er litt meningsløst å transportere ull fra andre siden av jordkloden når vi har ull i verdensklasse her hjemme. Det meste av norsk ull blir eksportert, og bøndene får nesten ikke betalt for ulla.
   Vi kjøper uvasket, men sortert i beste kvalitet, ull på vår lokale ullstasjon, og jeg er litt sjokkert over hvor rimelig vi får den.
   Jeg gir min støtte til det som står på Ulvang sine nettsider:  Velger du norsk ull støtter du bærekraftig produksjon og en lokal verdikjede, med et redusert klimafotavtrykk.
  • Av Memento mori
   Da hadde du flaks😂 på Skjult lenke - logg inn for å se den har de en score på 0.4 av 10 mulig gitt av 3139 stk.
   Posten har 4,7 gitt av 16 stk. 
   Er på grensen til artig å lese alle kommentarene postnord får på denne siden og på «boikott postnord?» på face.
   Mange er frustrert over at de gjør avtaler og faktisk ikke kommer, så mye av dette er nok skrevet i sinne🔥

  • Av Memento mori
   Jeg pleier å legge nye telt i et kar med vann et par timer. Da trutner trådene som det er sydd med. Gå også over alle knuter på barduner og pluggfester. På noen Helsporttelt bør du knytte om festen til plugger. Slik det kommer er de lett å miste. 
   Litt siliconspray på glidelåser for bedre funksjon. 
   En flaske med impringnering på sømmer og litt på taket kan også være lurt på mange telt.  
   Pleier også å sette rephylsa innpå repleddet og ha tape på hver side. 
   Lykke til med nytt telt😀
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.