Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva har du kjøpt nå!


Humle

Anbefalte innlegg

Annonse

Leuku från Fredrik Haakonsen. Like mye et kunstverk, som ingeniørsbragd, som bruksverktøy, og ikke minst arvegods. Og nei: Den er ikke av lav vekt. Sannsynligen overkill for alle praktiske foremål. http://xxxknives.blogspot.com/2010/12/leuku.html

 

Min variant har en liten tapp for å forhindre at handen sklir opp på bladet. A8 Mod stål, som angivelig skal likne på Infi stål. Herding utover det vanlige. En liten ekstra fargeklatt på opphenget av sliren; rødt bånd på sort kydex.

 

Kan tillegge at det var en glede å jobbe frem denne med Fredrik H.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bushbuddyn dök upp med posten i fredags. Provade den idag. Häpnadsväckande vad effektiv den är. Och liten! Väger nästan inget (150 gram) så man kan ha med den som "reserv" och för att spara bränsle på turer. Skojigare att använda än gas och bensin och sånt också. Eld är ju alltid kul, även i en plåtburk.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kjøpt meg en Icebreaker T-skjorte på tilbud, til Olavsferden neste år, og et par Rab Hispar gamasjer - men de går ikke helt opp til under kneet, skal de ikke det? Trodde de måtte over leggmuskelen så du kan stramme strikken og holde dem på plass, men de er 5 cm for korte til det. Utover det virker de solide, har bra anmeldelser og skal få erstatte regnbukse under en Altus regnjakke/poncho. Og dermed har jeg alt utstyret i boks! *jadda*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er egentlig en jubileumsgave til en trofast turkompis, så det går ikke på stashbudsjettet mitt. Dvs det egentlig ikke noe jeg har anskaffet meg, så posten er litt OT.

Min MSR Whisperlite Internationale er født i juni 1993, og ble adoptert av meg etpar måneder etterpå. Han har en lun og god humor, men er litt sær i kosten til å være multifueletende. F.eks. er ikke parafin noe han liker, da soter han i beste fall og blir direkte grinete om man prøver å servere det på vinteren. Så han har igrunnen stort sett levd på Heptan, og nå i det siste 4-takters miljøbensin fra FK. Og han har holdt vekta si på ca 260 g imponerende konstant.

Her er jubilanten, han er jo litt søt når han sover (selv om han begynner å bli litt smårusten)?
post-12906-0-05073800-1375872084_thumb.j

Dvs. ca nå fyller han 20. Og jeg slår til med en overaskelsespresang: en ny pumpe. Han har hatt mange pumper oppover tidene, men de ditcher ham en etter en. Da blir det innimellom noe grining. Litt avhengig av hvor og hvordan de velger å gjøre det slutt.
 
De tre typene pumpene han har hatt:
post-12906-0-48934800-1375872123_thumb.j

En grå og svart pumpe var hans første. Han har hatt minst tre av dem. Disse veide ca 50 g. På disse ble justeringshjulet av aluminium skrudd direkte ned i pumpehuset av plast. Når disse gjengene ryker får man fuel overalt og pumpen blir instant ubrukelig. Festet til pumpestangen var to små plastknotter. Disse hadde også en lei tendens til å ryke. Da ble pumpen noe mer krøkkete å bruke, men den fungerte likevel sånn passe. I tillegg var pumpestangen i ett stykke, noe som gjorde at man ofte vridde stangen ut av lås under pumping. Dette kan være en av årsakene til at festene ofte røyk. Warningen er egentlig bare en reklame for MSR fuelflasker.

Den neste pumpen var en lekker grå og rød sak. Han har bare hatt en av dem, og de har hengt i hop i åresvis, og den funker helt greit ennå. Mulig det kan bli litt sjau når jeg kommer trekkende med en ny babe til ham. Disse pumpene veier ca 55 g. Forskjellen fra de helt grå er at enden av pumpestangen snurrer fritt. Det gjør at man ikke vrir ut stangen under pumping. De to låseklakkene og de tilsvarende hakkene i pumpehuset er litt feitere enn på de grå. Den beste forbedringen er at justeringshjulet skrus ned i en muffe av metall. Dvs. gjengene blir ikke trashet så fort som på de grå. Denne muffen stopper også åpningen av justeringen (i motsetning til på tidligere pumper, der man maks skulle åpne fire omdreininger, dersom man skrudde mer demonterte man ventilen). Warningen på pumpa har tatt helt av og man trenger ikke lengre ta med noe annet lesestoff på turen. Den er i grøssersjangeren så sarte sjeler bør ikke lese den sent på kvelden.

Denne nye pumpa veier rundt 65 g. Jeg sammenlikner med den forrige pumpa, men har en mistanke om at det er en missing link mellom dem. Denne pumpa er en stor endring fra de to forrige, kan vel nesten kalles for en redesign. Jeg har ikke testet den skikkelig, så jeg er litt usikker på hva jeg mener om den, men førsteinntrykket er OK. Pumpestangen og innfestningen av denne har blitt endret. Nå skal det nok mer til for å ødelegge dette festet. Stemplet i enden av pumpestangen er i gummi, mot tidligere lær. Lær funket greit, men kunne tørke ut og krølle seg. Reguleringen har også blitt endret. Fra et tidligere behagelig hjul til en slags flippflopp ståltrådgreie. Denne justerer en ny type ventil (av messing). Messingmuffen som støtter ventilstangen er større og skrus nå på utsiden av pumpehuset. Flaskepakningen har blitt en schvær greie, der man tidligere brukte samme pakning som på flaskekorkene. Lufttilførselen har blitt endret til å være en integrert del av pumpehuset og ventilen for luft har blitt flyttet inn i denne. Det virker som om denne ventilen er lettere å løsne enn før, får håpe at den ikke rister løs av seg selv i flaska under transport. Fuelinntaksledningen har blitt noe lengre og har fått et fancy kunststoffilter istedetfor det ærverdige messingfilteret. Og så virker det som om MSR har resignert når det gjelder advarsler. Selv om de nå skriver på begge sidene av pumpa har de ikke tatt med ordet "warning". Nå er det egentlig bare en trivelig oppfordring.
 
Jubilanten under testkjøring av ny babe:
post-12906-0-54334300-1375872150_thumb.j

Han rødmer litt, det er sikkert fordi den forrige pumpa ligger og skuler i bakgrunnen:
post-12906-0-37113000-1375872169_thumb.j

 
  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det siste utstyr som ble handlet inn stod guttungen for, han kjøpte et lurt sett med kjøkken utstyr, til og henge opp i teltet eller på en gren. Og så vupti så har man skjærefjøl, visp, stekespade, kniv og annet nyttig utstyr rett ved hånden, mens man lager maten.

 

Moro når barna ønsker seg utstyr, og selv kommer med ønsker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klättermusen Vimur ( bukse) i EtaProof bomull - halv pris så en kunne ikke la være, eller kunne man ? 

 

Kjøpte også Rimfaxe jakka til 1879kr, som jeg fant på link i røverkjøptråden. Har hatt lyst på Ventile/Etaproof jakke i lang tid, men det har virket uoppnåelig dyrt. Førsteinntrykket er veldig bra, men må lære meg hvordan å optimalt justere hetta for mer "vanlig" vær. Den føles fort litt overkill når det ikke er full storm.

 

 

PS. Vimur er vel strengt tatt ikke etaproof bomull, men en polycotton 24/76 blanding, er det ikke?

Kanskje det er like greit, har sett en del som sier bukser i Ventile slites litt fort..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med en plan om å stoppe krana for tur-utstyr denne sesongen har jeg avsluttet med:

 

Jerven Fjellduk Original

Optimus Crux med Terra Weekend kjelesett

En billig liggeunderlag som ble kutta opp i to lengder av 60 og 120cm

Aclima Ull t-skjorte

Aclime Woolnet trøye

En eller annen fiffig 15m snor av noe slag.

Dagens Sub 6inch med meatballz

 

Også noe annet ræl jeg ikke kommer på i farta.

Så får vi se hvor lenge jeg klarer å holde krana stengt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fick ju hit en C.A.M.P. Ghost och ett par C.A.M.P. micro-snölås.

 

Ryggsäcken verkar bra, mindre än jag trodde och löjligt lätt. Micro-snölåsen är inte vattentäta för 5 öre, men kan nog vara bra till att hålla undan snö, när nu den kommer. Jag köpte dom mest för att stjäla idéer till egna (ultralätta) snölås jag skall göra. Men dessa kan nog komma till nytta också.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.