Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva har du kjøpt nå!


Humle

Anbefalte innlegg

Dumt kjøp - ikke så dumt likevel.

 

Trengte ny mobiltelefon.  Sjekket både lenge og vel, og landet på en Samsung Xcover med internett, GPS, kamra for å nevne noe. Ja, jeg kunne til og med ringe med den.

Men etter en stund:  Hva skulle jeg med den  "kladdasjen"?  Stor og klumpete , og så slukte den batteriet foir strøm.  Og hvilken nytte hadde jeg da av den - langt inne på Hardangervidda?  Men jeg visste råd.  Ebay.  Lader som veide 300 gr!  Som om ikke sekken er tung nok fra før. 

 

Igjen visste jeg råd:  Nokia 100 - steinalderutgaven til kr 195. Standbytid  over 600.  Riktignok var den ikke vanntett, men jeg hadde jo klart meg uten i mange år. 

Men hva så med Exoveren til kr 1800?  "Igjen visste jeg råd":  Jeg selger den.  Jomen sa jeg smør. Ingen reaksjon på forumet.

--------------------------

Dumt kjøp - ikke så dumt likevel.  Da fikk jeg en ide, som for en gangs skyld var god.  Istedet for fast internett, bruker jeg Mobilt brebånd.  Hum, hum.  Tok så en telefon til Telenor kundeservice og de svarte at "ja, du kan bruke det mobile Simkortet i den mobilen som har alt.  da ble den som et lite nettbrett, eller hva det nå heter.

 

Dermed bestilte jeg ett Mobilt Bredbånd Simkort til, og når jeg nå er ute på tur, og har mobildekning kan jeg f eks søke opp Yr.no.  Ja, jeg kan til og med, om jeg synes det er for fredelig rundt meg, lese nyhetene på nettet.  I tillegg kan jeg sende SMS, men ikke ringe, men da har jeg jo min lille hendige Nokia.

 

Så ble den altså nyttig likevel - og det var jo ikke så dumt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bamse Extreme, 179kr på XXL - det er jo en knallpris, burde i grunnen kjøpt to.

 

Har ventet lenge på en anledning til å bytte ut den eldgamle matta fra Sivilforsvaret, og endelig var jeg innom en XXL og der er det som regel god pris på Bamse. Turkompisen min mener forøvrig Bamse Extreme kommer med patenterte rumpevarmende molekyler :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Ettersom jeg de siste årene har begynt å bruke langrenn (både skøyting og klassisk) som trening vinterstid, samt går noen renn i løpet av sesongen, benyttet jeg meg av en 50%-kampanje på et par Madshus Terrasonic klassisk-ski + bindinger i dag. Tilpasset etter høyde og vekt = korrekt spenn. Har brukt et par timer i solveggen på å glide de før helgens Reistadløp på 3,2 mil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle bestille meg en ny grønlandsåre siden jeg sparte en god del på å kjøpe brukt kajakk. Endte opp med å bestille et matchende sett med årer. Aleut, grønland og storm åre pluss at jeg fikk med en norsaq på kjøpet.

Budsjettet fikk en kraftig sprekk, men de blir sikkert en fornøyelse å padle med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde ikke tenkt å kjøpe noe som helst da jeg ble med kjæresten på Intersport Gigant i går. Endte likevel opp med et par fjellsko fra La Sportiva som var på tilbud.

Og på påskeaften ble en lett snøspade med hjem fra butikken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på loppemarket i 2011 og kjøpte en nesten ubrukt Norrøna Beito 3000 90 liter pakkrammesekk.  Den gav jeg til sønnen min.

I fjor var jeg på samme loppemarked, og hva fant jeg, jo en sekk kliss maken til den forrige.  Den fikk et barnebarn.

 

I år stakk jeg også innom, og hva fant jeg?  Ikke en beito 3000, men en Norrøna Storsmelden på 50 liter.  Sikkert gammel, men i god stand og knallgod å han på ryggen.  Kanskje jeg er så heldig å beholde den selv.

 

Det eneste skår i gleden var at jeg i 2011 og 12 betalte kr 30,- for hver, mens i år måtte jeg ut med kr 50,- for en mindre sekk.  Mine argumenter om 90 lites sekkene for kr 30, og så måtte jeg betale kr 50,- for en 50 liters, bare prellet av på selgeren.  Griskt kaller jeg slikt. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden det tydelig-/tilfeldigvis var Verdens Bokdag i går så kjøpte jeg.

(Til Nettbrettet så man slipper å bidra med forsøpling forurensning å sånt siden vi som går i naturen er noen miljøsvin i forhold til de som gjør andre hobbyer i følge en annen tråd her)

 51%2BkJ%2B3bi7L._BO2,204,203,200_PIsitb-

 

Rimelig morsom lesing som jeg kjenner meg delvis godt igjen i, selv om jeg ikke er helt enig i alt som står og føler at Norsk natur kanskje stiller litt andre krav, (eller om det er hodet mitt.)

 

Så er det vertfall Flust med nyttige tips, triks og ideer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gammeltbrukernavn111

Nytt innkjøp: Spot II !

 

Har testet den ut litt, ser ut til å fungere bra. OK-meldingene er avhengige av at den klarer å finne GPS-posisjon for å sendes. Hjelp-meldingene sendes uansett om den finner GPS-posisjon eller ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Arc'teryx R320a (Klatresele for innendørs vegg)

Arc'teryx B360a (Klatresele for Alpin og Isklatring)

Arc'teryx R260   (Klatresele til dama, så hun også blir fornøyd)

2stk. Grivel Quantum Tech (Klatreøks)

Snowpulse Guide 30 (Skredsekk)

Garmin GPS 62s

 

Så nå er jeg blakk!  :???: 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.