Gå til innhold
  • Bli medlem

Turbelte


Gjøran

Anbefalte innlegg

Annonse
12 minutter siden, Gittiamo skrev:

Heller litt sagg enn swag!

Kanskje en ide å kjøpe bukser en kan bevege seg i, så slipper en swag også. :) Men til og med swag, er da bedre enn å se rett ned i rumpesprekka til folk. Og jeg har i jobbsammenheng (byggebransjen) urfivillig hatt andres ufyselige "sprekk", få cm fra mitt eget ansikt. Privat går det ann å holde seg unna slike folk (i alle fall noen meter). Men værst synes jeg det har vært i jobbsammenheg og en må hjelpe hverandre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker et lærbelte fra Blåkläder. Det brukes daglig, enten i snekkerbuksa, eller på turbuksene. Prøvde noe tacticoole webbingbelter en stund,  men fant heldigvis ut at jeg ikke var hverken cool, eller tactical, men tradisjonell og sid i brok-ræva...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
  • 2 år senere...

Her er tre andre alternativer som har ramlet inn i postkassen min den siste tiden ;)  Har sett etter belter som ikke bygger ut mye rundt spennen, og jeg vil ha noe uten metall som jeg ikke trenger å ta av i sikkerhetskontroll på flyplasser etc.

De to første er basert på samme type spenne (finner den også hos Houdini, Hagløf, Arc'teryx og mange andre - men oftest i metall) og begge er kjøpt på Amazon:

Abl+B19+Black-Blue+Diag+Sq.jpg?format=750wBelte.jpg.ea48284d9ea35d80b947f47adb113465.jpg

Det blå beltet er fra Yaak design, fra det de kaller sin B-serie - og jeg kjøpte et i Ink/Sky Performance Stretch I - de fåes også i uelastisk nylon og i Performance Stretch II men de får man altså ikke med 50% avslag (Link:-) Spennen kjennes solid ut. Den skal være karbonforsterket, men ser ikke noe typisk karbonvev-mønster. Overflaten er ment å være røff og ser nesten (mis-)brukt ut. Greie sømmer i beltet, som er i overkant av 38mm bredt. Grei stretch, men kunne godt vært litt mindre (Performance Stretch II har visst "halv stretch", btw). Vekten er 79 gram. Tykkelsen er ca 1 cm rundt spennen når beltet brukes, og beltet er behagelig og enkelt å ta av og på.

Den helt svarte er noname kinavare (mulig merkenavnet er Topotii?  Link) og har en minimalistisk karbonforsterket spenne (med nesten overdrevent sjakkmønster fra karbonveven) og tykt, stivt og uelastisk belte. Jeg liker utseendet på spennen, den er i mine øyne den mest elegante av disse - men jeg tror den er et hakk svakere enn Yaak sin, og den forutsetter at beltet ikke er for mykt og tynt om den ikke skal glippe. Form foran funksjon altså - ikke helt slik jeg vanligvis prioriterer. ;)  Vekten var 87 gram (jeg skar av beltet litt, så nå er det 79 gram) og bredden på beltet er ca 35 mm. Sømmene i beltet av klart dårligst kvalitet blant de tre. På grunn av det tykke, stive beltet får området rundt spennen ganske mye tykkelse, selv om spennen i seg selv er tynn. Så til tross for en pen spenne, blir det jumboplass på denne pga tykkelsen og hanglende funksjonalitet og produksjonskvalitet ;) 

Det siste beltet har samme velkjente spennetypen som hofteremmen på utallige ryggsekker, bare i skikkelig tynn versjon:

Midnighter_Slim-Black-A21000-00-01_590x.jpg?v=1534519361

Arcade skryter av å lage verdens mest komfortable belter, og Midnighter Adventure Slim er da også behagelig å ha på. Den er mer stretchy enn Yaak, faktisk såpass mye mer at jeg tror det er i overkant mye på en turbukse. Der kan man jo fort stappe mye tyngde i lommene og henge remedier i beltet, og helst unngå at buksa siger nedover... Men som sagt meget behagelig, og godt nok i massevis for flyturbukser og fast'n'lite turer uten bushcraft-fakter. Men jeg tror jeg kommer til å bestille et eksemplar av en av de bredere versjonene (38 mm) i tillegg, med håp om litt mindre stretch og en spenne som kanskje også kjennes et hakk mer solid? Slim-modellen har bredde 32 mm, veier 49 gram og tykkelsen er 6-7 mm ved spennen. Kjøpt fra absolute-snow.co.uk (Link), som har svært lave fraktkostnader men man må be om at de refunderer UK VAT etter å ha mottatt ordrebekreftelse, det skjer ikke automatisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.