Gå til innhold
  • Bli medlem

Primus til stasjonær bruk i grillhytte?


Tracon

Anbefalte innlegg

Heisan primusvenner!

Jeg har tenkt å gå til innkjøp av en primus som skal stå fast i en grillhytte. Den skal brukes til en kombinasjon av matlaging og oppvarming(ikke ulikt det primus brukes til overalt ellers i verden...)

Jeg er ikke spesielt opptatt av støy, og vekt er selvfølgelig ikke noe tema. den må være driftssikker, og trenge relativt lite vedlikehold. I tillegg bør den være ganske enkel å operere slik at min bedre halvdel også kan få den i gang. Jeg ser for meg å fyre med renset bensin.

Har dere noen tips om hva jeg bør gå for??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

??? omnifuel til grillhytta. Nei Nei Fin en gammel god litt stor Messing Parafin brenner med stillebrenner topp. Helt knall. Lover du ikke kommer til å angre :) Er ikke vanskelig å fyre opp heller. Om du ikke kommer over noe brukt så får du en helt grei en her. http://www.techthor.com/lamp/shopexd.asp?id=196

Brukt. Hør med Finn på Finn.no Han selger masse men du får nok ikke noe røverkjøp selv om de vanlige er verdt pengene sine. Hos han får du kjøpt reservedeler også.

Her finner du Finn http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=35634161 Spør om

Her er det også igjen en ny phoebus 625 med parafindyse. 1500kr men helt klart verdt kronene om man sammenligner med andre nye.

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=35844377 Selger er forøvrig medlem her ;) Samme annonse ligger i kjøp og salg.

Om du må ha bensin og da uten forvarming så har Coleman noen fine. Enten brukt eller http://www.uniflamesupply.no/ Coleman Feather Stove. Sjekk Youtube for hvordan de virker.

Når det er sagt er det en del av disse gamle som ikke har justeringsratt. Man justerer effekten med å forandre trykket men ikke bli skremt av det. Færre ting som går i stykker og du får ikke slik kvalitet i dag .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vet ikke helt hva en "grillhytte" er men hvis det er en liten hytte ville jeg eller kjøpte noe som det her http://www.hyttetorget.no/article.php?articleID=4289 er slik alle DNT hytter har utrolig enkle og stabil og koster jo ikke stort,og det er jo nesten like enkelt som dem man har hjemme :)

men mulig jeg har mistofrsått "behovet" :)

Jeg vil tro att en stor gass beholder ikke skal ha problem med og bruke ved "normal" kulde men er det snakk om -20 er det kanskje ikke noe særlig gunstig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vet ikke helt hva en "grillhytte" er men hvis det er en liten hytte ville jeg eller kjøpte noe som det her http://www.hyttetorg...?articleID=4289 er slik alle DNT hytter har utrolig enkle og stabil og koster jo ikke stort,og det er jo nesten like enkelt som dem man har hjemme :)

men mulig jeg har mistofrsått "behovet" :)

Jeg vil tro att en stor gass beholder ikke skal ha problem med og bruke ved "normal" kulde men er det snakk om -20 er det kanskje ikke noe særlig gunstig.

Skal ikke mange kuldegradene til. Allerede rundt null så er det så vidt man får stekt egg på en gasskomfyr jeg har vært borti, Der sto gassflasken i "kjelleren" rett under ovnen. Men det hjalp mye å bytte til stålflasker (11kg) Så gå for all del for Stålflasker om gass vurderes. Men mye mer kos med Primus da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker du å gå for en Optimus 111, så kan du også vurdere en Enders 9061. Jeg har gått over fra 111 til 9061 som vinterbrenner fordi jeg synes den er bedre. Det forekommer ofte at ubrukte 9061 selges på Ebay til rundt 800-1500NOK. Se etter den på tyske ebay www.ebay.de, bare spør selgeren om han/henne shipper til Norge, noe de ofte gjør. Eksempel 9061 http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=enders+9061&_sacat=0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I en grillhytte eller "poddebu" som det gjerne kalles her på Jæren, så ville jeg gått for noe mer enn en vanlig liten primus. Hva med en dobbel brenner av den typen som brukes i båter. De fyres med parafin, kan bygges inn i en liten benk eller lignende, er veldig driftsikre og varmer veldig bra.

Det eneste er at de er laget i rustfritt stål og jeg vet ikke hvordan dette vil passe sammen med det øvrige inventaret, men som sagt, den kan jo bygges inn.

Men det finnes jo også en del gamle primuser å få kjøpt for en billig penge hvis du ønsker det.

http://www.finn.no/f...nnkode=35844377

Eller så kan du jo rett og slett bygge din egen primus.

http://www.sondred.i...ider/Primus.htm

post-4220-0-78063300-1344757805_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var det slik at du så for deg fyring på bensin? Varming av grillhytte og koking av mat?

Her er det en masse gode forslag fortløpende fra kyndige folk. Ser at du har blitt fasinert av indisk primus fra Prabhat. Med unntak av en temmelig slarkete pumpe, er dette helt greitt. Til samme pris burde du fått en 70 år gammel klassiker på antikkmesse med bedre kvalitet, men det blir ditt valg.

Langvarig bruk for å gi varme i en grillhytte vil etterhvert kreve et støynivå du kan leve med. Vi er mange som bruker hørselvern fra jaktdagen inne i teltet når vi skal fyre lenge på primus mot kvelden.... En god stillebrenner er å foretrekke.

Ekte stasjonærprimus for (miljø)bensin? Stille, stødig og allsidig?

Coleman Feather Stove 442 er allerede nevnt på denne tråden. Vit at det finnes en større to-bluss kjøkkenutgave av denne meget gode primusen, type 424.

Link;http://www.rei.com/product/405020/coleman-dual-fuel-2-burner-stove

Jeg har handlet med Rei flere ganger. Bare gode erfaringer.

Er speiderleder i en gruppe som kjøpte slike kjøkkenprimuser. Etter enkel opplæring har vi i dag flere speidere i slutten av barneskolealder som fyrer disse brennerne uten problemer. Klarer ungene det, skal vi også få det til... Gass er parkert fullstendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.