Gå til innhold
  • Bli medlem

Salte fisk, konservering.


Phaser

Anbefalte innlegg

Annonse
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Kan man bruke Seltin eller annet "juksesalt" til å salte med om man ønsker at fisken skal holde seg lenger? Eller må det vanlig salt til?

Juksesalt?

Salt er salt, eller natriumclorid (NaCl) som er det kjemiske navnet.

Det finnes i handelen i to former. havsalt og mineralsalt.

Havsalt lages ved fordamping av havvann, mens mineralsalt er salt hvor denne fordampingen skjedde for mange milioner år siden og dette saltet hentes derfor opp fra saltgruver nede i bakken. I utgangspunktet er disse to salttypene det samme, men mineralsalt kan i noen tilfeller inneholde noe mindre Natrium. Seltin er et slikt mineralsalt med ca. 50% mindre Natrium

Næringsinnhold per 100 g Natriumklorid 50 g Kaliumklorid 40 g Magnesiumsulfat 10 g Jod

0,0005 g

Nå selges det også noe i helsekostbutikker som kalles Himalayasalt, noe som er en stor bløff.

Det finnes ikke salt i Himalaya, men saltet er uansett akurat det samme som det mineralsaltet som produseres i Europa og selges i vanlige butikker til under en tiendedel av prisen.

Velbekomme.

http://skepsis.no/?p=903

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så det på pakka jeg også. Må vel egentlig bare bruke dobbelt så mye seltin som reint salt for å få samme smaken. Altså juksesalt. Står forøvrig på pakken at den ikke er egnet til konservering og garving.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.