Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvilke tolv sluker ville du tatt med på fjellet?


Larsdx

Anbefalte innlegg

Annonse

Fargen på vannet kan variere ganske mye alt etter hvordan omgivelsene er. Er det mye skog så kan vannet være helt mørkt og er det bare sand og bergknauser så kan ofte vannet være helt glassklart. En tommelfingerregel er at i mørkt vann bruker du mørk sluk og i lyst vann bruker du lys / blank sluk. På høyfjellet har jeg ofte hat god erfaring med svart og gult, eller kobber.

En sluk jeg alltid har med er "Lill øringen" fra Abu. Den kommer i mange fine farger, men jeg bruker helst kobber eller blank / sølv.

Ellers bruker jeg en del spinnere og helst Meps eller Abu Droppen. Min erfaring er at en del spinnere med mye pynt og løse deler har en tendens til å rotere dårlig eller å henge seg opp.

post-4220-0-05357700-1344151406_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Ellers bruker jeg en del spinnere og helst Meps eller Abu Droppen. Min erfaring er at en del spinnere med mye pynt og løse deler har en tendens til å rotere dårlig eller å henge seg opp." må berre spør... er det berre eg som synest abu droppen spinn "dårleg"? ein må sveive relativt raskt for å få den til å spinne er mi erfaring..og stoppar du å sveive, som eg ofte gjer.. vil den ikkje spinne før eg enten sveivar fort eller gjev eit lite rykk.. har sjølv best erfaring med panther martin, svensk "myrans" og mepps..som alle spinn sjølv i sakte tempo...og med ein gong etter ein liten stans..

Men kjekt å høyre folk har god erfaring med desse også..:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ute og fisker på fjellet nå, foreløpig ganske resultatløst. Hva skal man bruke når fisken vaker, men ikke biter?

Ørret og røye her oppe,

Når fisken vaker så er det ofte fordi den beiter i overflaten. I overflaten kan det være innsekter som klekker eller innsekter som legger egg på overflaten, eller bare døde innsekter som ligger og flyter.

Hvis du ser innsekter på overflaten så kan du prøve med en tørrflue, men hvis du ikke ser noe så kan en lett våtflue eller en nymfe kanskje være tingen.

post-4220-0-66626200-1344320112_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vibrax er spinneren over alle spinnere. Denne går passelig dypt i vannet, og spinner uten problemer. Panther Martin kommer på andreplass.

Ulike spinnere for ulikt fiske. I strømmende vann fisker jeg gjerne vibrax eller mepps hvis jeg fisker rett over, eller oppstrøms. Også fine i små høler, siden de begynner å spinne raskt. Må man fiske nedstrøms kan Panter Martin og Droppen være fine, siden de har mindre blad og ikke drar så tungt i strømmen. Jeg liker Panter Martin best om jeg må fiske dypt. Har inntrykk av at den setter seg mindre fast i bunnen (kan også ha å gjøre med at de har litt mindre kroker).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Akkurat nå til helgen ser slukboksen slik ut. I tillegg har jeg mark og noen fluer, kriker, dupper og svivler og slik.

Spinnerne er på 4-6 g, sildeslukene på 7 g og skjeslukene på 10-12 g.

post-9775-1345655608,6859_thumb.jpg

Kommentarer? Skal fiske ørret på hardangervidda.

Litt avh. av stang ville jeg valgt et par sildesluker opp i 18g også til Hardangerviddafiske.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både 7 og 12 gram er unødvendig. Forskjellen er minimal, og fisken bryr seg ikke.

Jeg foretrekker 7g fremfor 12g i grunne vann. Tunge sluker setter seg i bunn raskere, og har du kald og treg ørret som trenger litt roligere sveiving, kan 7`ern redde dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri mostet så mange sluk som på denne turen! Flate tjern er vanskelig... Forøvrig tok den ene fisken jeg fikk på 4g gul og rød spinner.

Forøvrig samme som ørreten tok på i Femundsmarka i juni.

Forøvrig fint om folk holder seg til utgangspunktet, 3-15 g sluker. Mulig jeg vurderer behovet for en lengre 5-25 g stang neste år, men ikke i år :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du mister mange sluk, burde du prøve Trout Quiver fra Blue Fox i 16g. Den er innenfor utgangspunktet ditt, da den faktiske vekten bare er 14g. Denne sluken kaster svært godt, også i motvind, og går høyt i vannet, I vann du bare kan glemme å bruke spesial/lillauren, er det god mulighet for at trout quiver fungerer. Har vært min desidert mestfangende sluk de siste tre sesongene på Hardangervidda. Mye gromfisk har blitt tatt på disse. Kom akkurat hjem fra vidda nå. Hadde noen få spesial/lillauren i skrinet, men nesten ikke brukt. Prøvde noen kast med lillauren 12g, men det ble bunnfast og sluktap.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvsagt, men å miste sekks av tolv sluker på to dager er litt i overkant. Gjør ikke det til vanlig, men har ikke pleid å fiske i så grunne vann.

Kan kanskje være greit å ha noen sluker som ikke så lett setter seg fast og kanskje litt sterkere sene oppe på Hardangervidda. Men spørs vel om det blir flere turer dit i år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pikachu

Forøvrig fint om folk holder seg til utgangspunktet, 3-15 g sluker. Mulig jeg vurderer behovet for en lengre 5-25 g stang neste år, men ikke i år :smile:

Hvis du skal holde deg til så små sluker så går du glipp av vanvittig mye fisk. Ofte står det mye fisk laaaangt ute og for å nå ut til de må du bruke tunge sildesluker...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.