Gå til innhold
  • Bli medlem

Helsport Lavvulight


ViktorS

Anbefalte innlegg

Hei. Var nylig på fjellet med helsport varanger 4-6. Hat aldri hatt med lavvo på fjellet før, men likte det meget bra. Varanger var tungt... 6kg+, og litt for stort for 2mann. Så jeg har sett litt på lavvolight 4. Noen som har erfaring med dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei. Var nylig på fjellet med helsport varanger 4-6. Hat aldri hatt med lavvo på fjellet før, men likte det meget bra. Varanger var tungt... 6kg+, og litt for stort for 2mann. Så jeg har sett litt på lavvolight 4. Noen som har erfaring med dette?

Vi reiser 2 personer i en 8-10 manns lavo, og synes det er akkurat passe :-P

Om man ikke har innertelt i lavoen vil man lett få kondens på duken, og da 'krymper' anvendelig plass betraktelig om man vil holde sovepose og klær borte fra vannet. Jeg vil heller bære et par kilo mer, enn å bli sakte våt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukt min LL ye men ikke noe særlig på fjellet. Er bra plass kontra vekt i den. Veier like mye med bunn som det ene 2 mans fjellteltet jeg har men har jo mye mer plass.

Har ikke ikke hatt problemer med at den blir for liten så sovepose kommer borti duken. Som regel 2 voksne og 2 bikkjer inkl. bagasje.

Men den er ikke så vindstabil som et godt telt da. Du kan ikke fyre bål i den men primus går fint. Dpg er den 2m høy så det er lettere å verme et telt med primus.

Brukes den noe vinterstid i marka. Digg å kunne stå å skifte klær. Er det litt vind er det jo veldig enkelt i koke inne.

Er det flere enn meg og bikkja på tur er det stort sett den jeg bruker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egentlig likte jeg min Lavvu Light godt, jeg, men til fjellbruk i dårlig vær ville jeg nok valgt noe annet. Til tross for at alle barduneringsmuligheter ble brukt ble det en kjølig opplevelse. Lavvuen har to store lufteåpninger med myggnetting øverst. Disse kan ikke lukkes, og varmen fra primusen fiser rett opp og ut. Dessuten har det en tendens til å samle seg massevis av fluer, mygg og knott der oppe. Hadde nettingen kunne åpnes, for eksempel med en glidelås i myggnettingen hadde det vært enklere å feie krypene ut av og til. Bruk av myggspiral førte til at krypene døde og landet i steikepanna full av bacon. Men full bardunering samt noe på stormmattene får nok lavvuen til å stå stødig nok, selv om duken sender en fin dusj av kondensdråper inn over beboerne under regnvær m.kuling. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2,3 er ikke ille:) evnt, finnes det telt med soveplass til 3 voksne, samt ett stort godt fortelt der man kan sitte å kose seg i dårlig vær, lage mat, og ha god sittehøyde? Eneste jeg har sett er typ campingtelt... De fjellteltene blir for små og trang til hyggestunder:) (ikke slike hyggestunder hehe)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det er jo noen å velge i. Men vekten blir som regel deretter. Helsport Gimle Family 4+ For eksempel. 7,5kg med ståhøyde i forteltet.

Holmeslet Explorer er ett knalltelt med god plass men har ikke fortelt på den måten du etterlyser. Se amfibi.no eller holmeslet.no

Om du nøyer deg med å sitte på bakken så finnes det jo en bråte med tunneltelt å velge i med store fortelt.

Alternativt kan det jo være fint å ha med en tarp/pressening til å spenne opp og sitte under.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helsport Tarp med stenger til 499 kr http://www.xxl.no/vi...searchWord=tarp

Har en slik selv og den er helt grei. Ett par ganger jeg kunne ønsket meg lengre barduner. Løses med å ta med litt tau som jo kan være kjekt til andre ting også. Pluggene som følger med er dog ikke noe særlig. Finnes tarper med flere festepunkter som kan være en fordel. Særlig inne på duken.

Denne er det flere her inne som har og skryter av http://www.magasinet...archstring=tarp Her er det ikke med stenger

Dyrere og lettere varianter finnes jo også ute der ett sted.

Alternativt så kan man benytte en fjellduk men blir kanskje i minste laget for 3stk Vil nok anbefale 3x4m til slik bruk.

Her er også noen

http://www.outnorth....med-stenger.php

http://www.outnorth....t-tarp-3x3m.php

http://www.outnorth....treme-green.php

Og en Arc variant http://www.outnorth....-tarp-green.php

Og ett lett telt med god plass. Laget for å kunne bruke vandrestaver og da blir Ul versjonen kun 2,2kg for duken. og rommer 6 liggende personer :-P

Ul versjon http://www.outnorth....ul-komplett.php

Xp Versjon http://www.outnorth....xp-komplett.php

Og billigst selvsagt http://www.biltema.no/no/Fritid/Hage/Presenning-og-overtrekk/Presenning-14160/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.