Gå til innhold
Hulderjenta

Telt til fem personer

Anbefalte innlegg

Vi er en familie på to voksne og to barn, men ønsker et barn til - derfor fem personer! ;) Vi har aldri hatt telt eller vært på telttur sammen, men ønsker å gjøre noe med det. Så er spørsmålet da - hvilket telt bør man velge? Det er jo så masse å velge i... Og så tenkte jeg det er så mye kompetanse her inne, så jeg ville høre her om noen har gode erfaringer eller gode tips! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Førte jeg lurer på er om dere har tenkt å bære det. Om dere skal telte ved bilen er det masse å velge i. For å få mest mulig glede av første erfaringer med telttur hadde jeg kikket etter telt med ståhøyde. Lavvo er jo noe å vurdere men det finnes mange fine telt også. Se etter telt med nok plass til at barna kan leke litt og matlaging uten at alt må ligge oppå hverandre. Se for eks holmeslet.no dyre men veldig bra telt

Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ser for meg litt både-og her - vil gjerne ha et telt som er overkommelig å bære med seg et lite stykke, men trenger ikke å skulle bære det i timesvis enda. Ståhøyde har vi egentlig ikke behov for, men sittehøyde må vi ha.

Jeg har tittet litt på lavvoer, men det er så innmari mye å velge i - utrolig mange merker og produsenter. Når jeg ser etter "vanlige" telt, synes jeg det er vanskelig å finne til 5 personer - det stopper gjerne med 4. :) Det bør også være forholdsvis enkelt å sette opp, da ingen av oss har erfaringer med dette. Og så må det tåle vann... ;)

Når det gjelder bunn/gulv i telt - er det vanlig at det er en del av teltet, eller putter man på "gulv" etter teltet er satt opp, eller er det mest vanlig å legge liggeunderlag rett på bakken og at gress etc er rett inn i teltet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Finnes jo lit forskjelig store telt og. helsport Svalbard 5 og 6 men de koster jo litt. Type familietelt er jo gjerne campingtelt med god høyde og plass, snill pris men dertil mye tyngde og best egnet på flate gressplener.

Et du kan tite på er Helsport Family 4 + 2. Der er det plass til alle, Telt er såpass solid at det tåler litt norsk vær, det veier noe men ikke altfor tungt heller.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det mest normale er at bunnen er en del av innerteltet. Mange telt kan brukes uten innertelt. Lavvo har som regel løs bunn men fåes også med innertelt m bunn. Se på helsport varanger. Men vil du fyre bål inne i lavvo så hadde jeg vurdert en bomulls lavvo, som også puster bedre men er tyngre. Og ikke undervurder verdien av ståhøyde. Den øker sjansen for at det blir flere turer betraktelig. Ulempen med ett høyere telt er mer utsatt for vind men det betyr ikke at alle høye telt blåser ned. En annen ting å vurdere er om barna kan sove i eget telt, hvor gamle er de? Har du noe prisområde?

Har veldig lyst på holmeslett explorer selv som familietelt.

Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen tusen takk for svar, dere! :) For å svare på akkurat det - om barna kan sove i eget telt. Tja... de er to gutter på 6 1/2 og 8 år, så de kunne sikkert klart det, men til jeg føler meg trygg på telting osv (og hvordan guttene reagerer på det), vil jeg ha dem i nærheten... ;) Jeg er nok litt hønemor...

Men - det ble litt plutselig telt-handel i dag. Vi endte opp med et Skjult lenke - logg inn for å se den - dels fordi det så bra ut, og har nok plass til oss fire som er foreløpig (og eventuelt en liten ettåring om så er etterhvert), og etter å ha fått forklart og lest litt, passet dette greit til oss og våre behov. Det var også litt fordi vi hadde fått et tilbud på 30% rabatt på Bergans-produkter, så teltet kom på drøye 2000,- kroner. Så får vi avansere etter behov, tenker jeg... ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Scouthen
   Hei. 
   Jeg driver nå og vurderer å lage en hjemmelaget vedovn til isfiske mm. Jeg har veldig lyst på disse titan sammenleggbare vedovnene, men så langt synes jeg de er noe kostbare. Vi har allerede en solid sammenleggbar vedovn til lavvoen, men en vekt på 19kg blir mye å drasse på når fjerne vann skal nås på ski. 
   Så jeg har tegnet opp en prototype med ventilasjonsdeler og prisen ender på ca 700,- for materiale. Men det viktigste er vekten. Jeg er noe usikker på aluminium i pipa, men denne er genial mtp vekt og str. Så jeg har tegnet første delen med et spirorør i stål slik at det ikke blir flammer som når aluminiumen.  Jeg tar gjerne mot innspill før jeg går i gang med prosjektet. Det blir forsiktig fyring. Til matlaging har jeg vurdert en frittstående rist med egne bein til å stå over ovnen. Men tar også med en multifuel primus for vannkoking etc. Hovedformålet med denne ovnen er varme inne i teltet. Det er et såkalt hot tent med god tilgang på frisk luft og karbonmonoksid måleren er selvfølgelig på plass.  

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.